Den kvinnelige diplomaten Rebecca Dykes ble funnet ved siden av en motorvei på lørdag.

Ifølge høytstående kilder i politiet i Libanon tyder en foreløpig obduksjon på at hun var utsatt for seksuelt overgrep og kvalt. Nyhetsbyrået AFP skriver at hun ble funnet med et rep rundt halsen.

Foreløpig er det uklart hva som var motivasjonen bak angrepet.

– Vårt førsteinntrykk er at det ikke var politisk motivert, sier en tjenesteperson ved ambassaden som deltar i etterforskningen.

Britiske myndigheter sier at dødsfallet vil bli etterforsket av politiet i Libanon. De opplyser at etterforskningen har startet, og at de skal gjennomføre ytterligere en obduksjon.

Storbritannia har i tillegg tilbudt konsulær bistand til den avdøde diplomatens familie.

I en uttalelse søndag sier familien at de dypt fortvilet over å ha mistet Dykes.

– Vi er knust over tapet av vår kjære Rebecca. Vi gjør alt vi kan for å forsøke å forstå hva som har skjedd. Vi ber alle medier om å respektere vårt privatliv slik at vi kan samles som en familie i denne vanskelige tiden, sier en talsperson for familien.

Dykes hadde jobbet på avdelingen for internasjonal utvikling ved ambassaden i Libanon siden januar 2017. Tidligere hadde hun arbeidet med samme tema i Irak og Libya.

NTB-TT-AFP

(©NTB)

[email protected]

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]