Paradigm Hyperloop team from Memorial University in Newfoundland, Canada prepare to run their hyperpod at SpaceX's Hyperloop Pod Competition II in Hawthorne, California, U.S., August 27, 2017. REUTERS/Mike Blake

Elon Musk bygger økonomiske pyramider som hele tiden trenger nye lekepenger for å overleve. Tesla er et pengesluk som har destruert cirka 12 milliarder US $ så langt, videre er hans romeventyr et håpløst økonomisk eventyr som slutter når tilgangen på “gratis” penger opphører. Såkalt hyper-loop (reise i rør på havbunnen) er siste fjolleri fra herr Musk. Han sikler nå på oljefondet for å fortsette sine tapsbringende prosjekter, han prøver å lure penger fra grønne naive fjoller, dette er litt som å lure småbarn med gotteri, de er like naive og godtroende.

Risikoprosjekter som dette må aldri finansieres med penger som disponeres av et dumt flertall, dette er investeringer som eventuelt må bæres av private interesser, risikoen for enorme tap er overhengende.

Det finnes alltid private interessegrupper som vil være positive til de mest åndssvake prosjekter så lenge de selv kan tjene penger (få kloa i mest mulig oljepenger). Stoltenbergs “månelanding” i 2007 CO2 fangst, gjorde mange private firma rike, mens Norge rotet bort cirka 8 milliarder kr.

Vil du like å reise i en “likkiste” i et mørkt rør på havbunnen? Tror du dette blir hyggelig? Mennesker liker å kose seg, det å reise er noe mennesker koser seg med. I et fly sitter høyt og lyst du ser ut over verden, det er oppløftende å fly. Kjøre bil gjennom Europa gir mange inntrykk og opplevelser, reisen blir et minne. Pakker og gods kan muligens fraktes i rør på en lønnsom måte, det er mye mer tvilsomt om dette vil bli en populær og lønnsom reisemåte for mennesker.

www.EtBedreNorge.no

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]