Paradigm Hyperloop team from Memorial University in Newfoundland, Canada prepare to run their hyperpod at SpaceX's Hyperloop Pod Competition II in Hawthorne, California, U.S., August 27, 2017. REUTERS/Mike Blake

Elon Musk bygger økonomiske pyramider som hele tiden trenger nye lekepenger for å overleve. Tesla er et pengesluk som har destruert cirka 12 milliarder US $ så langt, videre er hans romeventyr et håpløst økonomisk eventyr som slutter når tilgangen på «gratis» penger opphører. Såkalt hyper-loop (reise i rør på havbunnen) er siste fjolleri fra herr Musk. Han sikler nå på oljefondet for å fortsette sine tapsbringende prosjekter, han prøver å lure penger fra grønne naive fjoller, dette er litt som å lure småbarn med gotteri, de er like naive og godtroende.

annonse

Risikoprosjekter som dette må aldri finansieres med penger som disponeres av et dumt flertall, dette er investeringer som eventuelt må bæres av private interesser, risikoen for enorme tap er overhengende.

Det finnes alltid private interessegrupper som vil være positive til de mest åndssvake prosjekter så lenge de selv kan tjene penger (få kloa i mest mulig oljepenger). Stoltenbergs «månelanding» i 2007 CO2 fangst, gjorde mange private firma rike, mens Norge rotet bort cirka 8 milliarder kr.

Vil du like å reise i en «likkiste» i et mørkt rør på havbunnen? Tror du dette blir hyggelig? Mennesker liker å kose seg, det å reise er noe mennesker koser seg med. I et fly sitter høyt og lyst du ser ut over verden, det er oppløftende å fly. Kjøre bil gjennom Europa gir mange inntrykk og opplevelser, reisen blir et minne. Pakker og gods kan muligens fraktes i rør på en lønnsom måte, det er mye mer tvilsomt om dette vil bli en populær og lønnsom reisemåte for mennesker.

www.EtBedreNorge.no

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.