En undersøkelse viser at 62 prosent av oss baker ett eller flere kakeslag i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Stadig flere nordmenn velger å bake kakene sine selv til jul. Mer enn seks av ti baker ett eller flere kakeslag til jul i år, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen er utført av Sentio for Nationen , og den viser at 62 prosent av de spurte baker ett eller flere kakeslag i år. I tilsvarende undersøkelse i 2013 var det tallet 57.

– Trenden er klar. En vekst på fem prosentpoeng på selvbakst til jul over fire år bekrefter inntrykket vi som arbeider med kostutvikling og matkultur har etter å ha reist land og strand rundt med kurs og foredrag, sier mathistoriker og kokebokforfatter, Bodil Nordjore.

annonse

Men sju slag? Ifølge undersøkelsen er det kun 1 av 20 (5 prosent) som holder fast på tradisjonen om sju selvproduserte kakeslag til jul. Aldersgruppen 25 til 35 er flittigst: 7 prosent tar den helt ut med sju sorter.

Den største aldersgruppen med hjemmebakere er 18 til 22 år med hele 77 prosent. Mellom 23 og 35 år er tallet 63 prosent.

– Høytid og familiesammenkomst betyr enormt mye for de unge i dag – og da er selvsagt hjemmebakte kaker status. Stadig flere småbarnsforeldre velger også å involvere barna i deler av julebaksten og annen matkultur, sier Nordjore.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]