STAVANGER 20041004: Mandag var det pressekonferanse ombord på det amerikanske krigsskipet USS Hue City i forbindelse med at det er første gang amerikanske og russiske skip deltar i en bilateral øvelse. Pressen fikk mulighet til å se både de amerikanske og russiske skipene fra innsiden, samt stille spørsmål om øvelse Exercise Northern Eagle til russiske og amerikanske generaler. Her ligger "Admiral Levchenko", "Severomorsk" og "USS Hue City" i Stavanger havn. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Nils Rune Langeland har klaget til Kunnskapsdepartementet etter at han ble avskjediget fra professorstillingen sin ved Universitetet i Stavanger.

annonse

Langeland mener han ikke har brutt tjenesteplikten på et vis som gir grunnlag for avskjedigelse, skriver Stavanger Aftenblad. Advokat Kjell M. Brygfjeld bekrefter overfor avisen at den 53 år gamle tidligere professoren denne uken påklaget avskjeden til Kunnskapsdepartementet.

annonse

– Vi mener at avskjeden ikke er i samsvar med loven. Loven stiller strenge krav i en slik sak. Han må ha begått grove brudd på sin tjenesteplikt, og vi mener at det ikke har skjedd, sier Brygfjeld, som ikke ønsker å kommentere saken nærmere.

annonse

Avskjedigelsen av historieprofessoren ble vedtatt mot én stemme i universitetets ansettelsesutvalg for tre uker siden. Ettersom universitetet den gangen fortsatt regnet det som en pågående personalsak, ønsker de ikke å kommentere den nærmere da.

Nils Rune Langeland har vært ansatt ved Universitetet i Stavanger siden 2008. Han skal ha blitt orientert i begynnelsen av oktober om at universitetet ønsket å avskjedige ham. Sommerens medieomtale av grove meldinger fra professoren til ulike kvinner, skal kun utgjøre en del av avskjedssaken.

annonse

(©NTB)

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.