Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Mark Lennihan, file)
annonse
annonse

Spaltist i New York Times og forfatter Ross Douthat har tidligere skrevet om egne bekymringer for Donald Trump som president, blant annet har han twitret at Trump “aldri ville kunne bli Republikanernes nominerte kandidat til presidentembetet” og at Marco Rubio ville vinne nominasjonen. Han har tidligere gått ut med at president Trump burde fjernes fra Det hvite hus.

Nå har Douthat skrevet en kronikk der han skryter av Trumps utenrikspolitiske resultater. Han viser til krigen i Syria, der IS nå er så godt som beseiret.

– Vi lykkes uten å sende inn massive bakkestyrker, uten å ved et uhell komme i krig med Russland, og uten å inspirere en enorm bølge av terrorisme i Vesten, skriver Douthat.

annonse

– Hvorfor har vi ikke lagt merke til denne suksessen?, undrer Douthat, som teoriserer at årsaken til den manglende oppmerksomheten rundt seieren over  har sammenheng med at ingenting ble slik noen hadde tenkt seg, fordi man ikke trengte å gå til krig mot Assad eller skape en ny opprørsstyrke for å få det til.

Dessuten hevder noen, for eksempel David French i National Review, at om man beseirer en terrororganisasjon, vil det bare dukke opp en ny igjen like etterpå, og at det dermed ikke spiller noen større rolle. Douthat skriver at det å knuse en ambisiøs terroriststat uansett er godt prestert. 

Douthat gir også pressen litt av skylden for å ikke ha rapportert om den viktige seieren over IS, og hevder dette skyldes at saken ikke passer inn i pressens ønskede narrativ gjeldende president Trump.

annonse

Douthat hadde selv reservasjoner til president Trumps utenrikspolitikk og har fokusert på spørsmålsstillinger som har passet narrativet, som for eksempel Trumps noe uforsiktige uttalelser om Nord-Korea.

Han skryter av Trump for å ikke ha forhastet seg hva gjelder Iran og at han har tolerert Assad, samt at han har unngått å øke spenningene mellom USA og Russland. Douthat skriver at Trumps Midtøstenpolitikk er moderat vellykket og ligger tett opp til det han ville ha håpet på fra en normal republikansk president.

Vestens forhold til Saudi-Arabia er svært omstridt. Saudi-Arabias krig mot sitt fattige naboland Jemen er en humanitær katastrofe. Men denne krigen var allerede godt i gang under Obama. Trump-administrasjonen skal imidlertid ha bedt det reaksjonære kongedømmet om å avslutte sin handelsblokkade av Jemen.

Douthat avslutter sin kronikk med å skrive at det er er viktig å gi skryt når det er fortjent, til soldatene og diplomatene, men også til president Trump.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon