This April 26, 2017, file photo shows the Twitter app on a mobile phone in Philadelphia. Russian agents on Twitter attempted to deflect bad news around President Trump's election campaign in October 2016 and refocused criticism on the mainstream media and the Clinton campaign, according to an exclusive AP analysis of an archive of deleted accounts. (AP Photo/Matt Rourke, File)

BBC rapporterer at lederen av Britain First, Paul Golding, og hans nestleder Jayda Fransen, er blitt blokket av Twitter som en konsekvens av nye regler gjeldende såkalte hatytringer.

annonse

Organisasjonens offisielle Twitter-side er også stengt. Ingen kan nå se de gamle Twitter-postene til lederne og organisasjonen.

Stengingen av kontoene kommer i etterkant av at Fransen delte tre videoer, som skal ha forestilt muslimsk vold, og som president Trump senere delte. Dette fikk britenes statsminister Theresa May til å kommentere og hun fordømte delingen og organisasjonen, som hun kalte «hatefull».

Golding og Fransen ble tidligere denne uken arrestert for en annen hendelse i Nord-Irland.

Twitter kommer nå til å stenge alle kontoer som «mishandler og truer andre med deres profil, informasjon, inkludert brukernavn, navn eller biografi». Twitter annonserte dessuten i oktober at de vil bli strengere mot «hatefulle» bilder.

Generasjon Identitet har også fått sine Twitter-kontoer i Storbritannia stengt. Et flertall Twitter-kontoer i USA, Storbritannia, Canada og Sverige skal være rammet.

Twitter er blitt kritisert for å målbevisst gå etter konservative brukere og å sensurere poster merket med hashtaggen #DNCLeak, omhandlende lekkasjene i forbindelse med den demokratiske valgkonvensjonen. De er også beskyldt for å være intolerante overfor kritikk av islam.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.