William Lacy Swing, Director General of the International Organisation for Migration (IOM) attends a meeting on migration at the United Nations in Geneva, Switzerland November 30, 2017. REUTERS/Denis Balibouse
annonse
annonse

Sjefen i den Internasjonale organisasjonen for Migrasjon (IOM), William Lacy Swing, skriver at “retten” til trygg migrasjon ikke kan begrenses til det han kaller den “globale eliten”, som inkluderer “privilegerte”, som turister, studenter og lovlige arbeidsinnvandrere. “Rettigheten” skal også omfatte de som ikke har en sjanse til å skaffe seg et visum eller en arbeidstillatelse.

– Vi lever i en tid der en privilegert elite anser global mobilitet som et selvsagt rett, som nektes til talløse andre, fanget i en håpløs dårlig økonomisk situasjon eller en konfliktsituasjon, skriver Swing på IOMs hjemmeside i forbindelse med den Internasjonale Migrasjonsdagen.

Swing er tidligere amerikansk ambassadør og har argumentert for at EU åpner sine grenser for migranter og har beskrevet den endeløse migrasjonen fra fattige land til Europa som “uunngåelig”.

annonse

Massemigrasjon kan ikke stoppes, kun håndteres, sier IOM-sjefen, og hevder dessuten at vestlige nasjoner ikke ville ha merket migrantene, dersom vi hadde organisert systemet på en effektiv måte. Løsningen er å “organisere den globale massebevegelsen”, påstås det.

Han hevder at smarttelefonen har vært en “sosial utjevner” fordi den har gitt migranter tilgang på informasjon på det som foregår hos oss i “eliten”. Han mener at det ikke er en overraskelse at “enorme arméer av håpefulle, unge migranter” er sårbare for “sosiale mediers sirener” og derfor begynte å reise en masse mot Europa.

– Det burde være mulig å finne noen felles regler som tillater at mange flere kan reise, migrere og vende hjem fritt og trygt, skriver Swing videre og sammenligner permanent massemigrasjon med weekendturer og utveksling.

Swing skriver at en enighet vil forplikte land til å dele ansvaret for folk som rører på seg – noe som står i stil til EUs foreslåtte asylsystem der alle medlemmene forventes å ta imot et ubegrenset antall “flyktninger”.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon