Activist Linda Sarsour speaks while people participate a protest called March for Racial Justice in New York City, U.S. October 1, 2017. REUTERS/Stephanie Keith
annonse
annonse

Den kontroversielle muslimske aktivisten Linda Sarsour var en av hovedpersonene bak den såkalte kvinnemarsjen i Washington DC. tidligere i år. Hun er beryktet for sine omstridte uttalelser, hun har snakket om jihad mot Det hvite hus og har sagt at Ayaan Hirsi Ali fortjener å bankes opp. Hun promoterer dessuten sharialover.

New York Post rapporterte i går at Sarsour skal ha  mobbet og truet en av sine kvinnelige ansatte som forsøkte å rapportere om seksuelle overgrep.

Asmi Fathelbab forteller i et intervju med Daily Caller at det var utrygt å jobbe i organisasjonen, og at hun gjentatte ganger ble utsatt for seksuelle overgrep og krenkelser. Sarsour skal ofte ha vært direkte innblandet.

annonse

-Hun hadde kontroll over et miljø som var utrygt og krenkende for kvinner. Kvinner som setter Sarsour på en pidestall i spørsmål knyttet til kvinners rettigheter og frigjøring, fortjener å vite hvordan hun virkelig behandler oss, sier Fathelbab, som jobbet i Arab American Association under Sarsours ledelse.

En mannlig ansatt skal ha plaget Fathelbab spesielt mye.

-Han snek seg innpå meg når ingen var i nærheten, han tok på meg, du kunne høre meg skrike av full kraft. Han tvang meg mot veggen og gned skrittet sitt på meg, forteller hun.

Sarsour skal ha kalt kvinnen en løgner da Fathelbab henvendte seg til ledelsen med sine anklager. Hun skal ha sagt at “slike ting ikke skjer med slike kvinner”. Hun truet med juridiske og profesjonelle konsekvenser dersom Fathelbab gikk ut med historien.

annonse

Frustrert over Sarsours mange avvisninger henvendte Fathelbab seg til styrelederen i organisasjonen, Ahman Jaber. Også han avviste anklagene momentant og begrunnet det med at gjerningsmannen var en “gudfryktig mann” som “alltid var i moskéen”.

Sarsour har så langt ikke kommentert saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon