Pedestrians walk past as police and emergency services attend the scene of an incident involving a vehicle and pedestrians in Melbourne, Thursday, Dec. 21, 2017. Police have arrested a driver after a car drove into pedestrians on a sidewalk in central Melbourne. (Kaitlyn Offer/AAP Image via AP)
annonse
annonse

En 32-åring sto bak påkjørselen i Melbourne som trolig var en bevisst handling. Politiet har imidlertid ingen indikasjoner på at det var et terrorangrep.

Det opplyste politiet på en pressekonferanse torsdag ved 11.45-tiden.

– Vi har per nå ingen bevis eller etterretningsinformasjon som indikerer en kobling til terrorisme, sa sjefen for politiet i delstaten Victoria, Russell Barrett.

annonse

Han gjentok imidlertid at politiet tror det var en «bevisst handling». Dette basert på at bilen hadde akselerert før den traff fotgjengerne i veikrysset.

Mannen bak rattet var en 32 år gammel australsk statsborger med afghansk bakgrunn. Han har hatt psykiske lidelser og rusproblemer, og han er en kjenning av politiet.

Politiet oppjustere under pressekonferansen tallet på skadde til 19. Tilstanden til fire av dem er kritisk.

– Kjørte på rødt
annonse

Politiet opplyste videre at 32-åringen var alene i bilen. En annen person som ble pågrepet på stedet, en 24 år gammel mann, har trolig ikke noe med saken å gjøre. Han sitter fortsatt i avhør, og han ble pågrepet som følge av at han filmet hendelsen med en mobiltelefon.

Han hadde tre kniver i sekken sin da han ble pågrepet, men det er uklart hvorfor.

Ifølge øyenvitner viste den hvite SUV-en ingen tegn til å bremse ned da den cirka 14.45 lokal tid torsdag kjørte inn i folk som krysset gaten i et travelt kryss.

– Han kjørte rett gjennom på rødt lys, og det var bang bang bang. Det var den ene etter den andre, sier øyenvitnet Lachlan Read til Herald Sun.

– Kaos

– Folk lå på bakken, og folk løp bort til dem – det var kaos, forteller Read.

Hendelsen skjedde på Flinders Street ved stasjonen av samme navn.

annonse

Øyenvitnet Chris Gareth sier til Sydney Morning Herald at han så om lag 60–100 mennesker krysse gaten da bilen rammet fotgjengerne.

– Alle var naturligvis sjokkert. En kvinne bare skrek og skrek. Det var en mann med en massiv hodeskade. Det var så mye kaos i løpet av veldig kort tid, sier et annet øyenvitne til Herald Sun.

– Sjokkerende

– Mens føderalt og delstatspoliti og våre sikkerhetstjenester sammen jobber for å sikre åstedet og etterforske denne sjokkerende hendelsen, er våre tanker og bønner med ofrene og nødetat- og helsearbeiderne som behandler dem, skriver Australias statsminister Malcolm Turnbull på Twitter.

Deler av sentrum i Melbourne er stengt av mens politiet etterforsker hendelsen, og øyevitner er bedt om å møte opp på politistasjonen.

NTB-AP
(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon