Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
annonse
annonse

Ex-Muslims of Norway  skriver i dag på sin Facebook-side at de har fått en advarsel fra Facebook om at de risikerer å bli permanent utestengt fra den sosiale plattformen, etter at de postet en bilde med et vers fra Koranen som tillater muslimske menn å slå konene sine. Posten skal kun inneholdt verset og et bilde av en barbie med hijab og et blått øye. Dessuten er også en av gruppens administratorer utestengt.

Cemal Knutsen Yucel sier til Resett at det fremst er de som kaller seg moderate muslimer som reagerer negativt på eksmuslimenes aktivisme og sender rapporter.

– Vi har fått en advarsel, nå for tredje gang. Skjer det igjen blir vi permanent utestengt. En av våre administratorer er også utestengt nå. Vi vet ikke hva noen mente var galt i det vi publiserte, så vi kan bli utestengte når som helst. Nå er det islamapologeter, fremst de som kaller seg moderate muslimer som reagerer negativt på det vi gjør. Deres problem er at vi forteller den brutale sannheten. Ingen kan si at det vi har tatt opp er løgn. Alt vi snakker om har vi kunnskaper om og erfaringer med.

annonse

Umulig å komme videre i debatten

Yucel peker på at debatten på sosiale medier den siste tiden preges av at noen debattanter skaper et bilde av at islamkritikere og andre med reservasjoner hva gjelder innvandring av ulike grunner, er konsekvent redde for andre kulturer. Dette har gjort det svært vanskelig å finne felles grunn.

– Hovedargumentet vi møter er at vi “skaper fremmedfrykt”. Nå er de ferdige med islamofobi og rasisme, de har skjønt at det ikke funker, så nå handler det om fremmedfrykt. De sier vi skaper splittelser i det norske samfunnet. Problemet er at de aldri peker på noe konkret vi har sagt eller gjort og forklarer oss nøyaktig hva som er problemet med det. De kommer aldri med noe konkret, kun beskyldninger. Dermed er det umulig å komme videre, sier han.

Yucel fremholder at det slett ikke er sånn at kun hvite nordmenn er fremmedfientlige og fordomsfulle.

annonse

– Det finnes ingen religion som er så fremmedfientlig som islam. De få rasister jeg har møtt i Norge har vært mørke i huden, ikke lyse. Vi må ikke gi oss, vi må normalisere kritikk av islam. Vi må snakke om barnebruder, barnehijab, jihad og flerkoneri. Vi har dessuten mye støtte blant folk flest. Folk er forbannede over utviklingen Hver femte dag når vi hele 200.000 personer på Facebook.

Sannheten er kontroversiell

Mange muslimer, også de som hevder seg å være sekulære eller moderate, har vanskelig for å forholde seg til sannheten, skal vi tro Yucel.

– Det provoserer meg at såkalte sekulære muslimer skal lære Norge om sekularisme. Norge er et sekulært land. Det er de som ikke er sekulære, de er fortsatt preget av islam. Problemet er at for mange muslimer, også de som kaller seg moderate, er sannheten kontroversiell. Profeten slo sin unge kone så hardt at hun fikk vondt. Dette er profeten, det mest perfekte menneske, ifølge islam.

Facebook-posten som utløste advarselen inneholdt et vers fra Koranen som sier at en mann kan slå sin kone dersom hun ikke adlyder han.

annonse

– Muslimske land topper statistikken hva gjelder vold mot kvinner. Og man finner støtte for volden i islams tekster. Det er ikke noe annet enn sannheten.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon