Dublin, Irland 20171114. Danmarks norske landslagstrener Åge Hareide blir kastet opp i luften av jublende danske spillere etter Danmarks playoffkamp mot Irland i VM-kvalifiseringen i fotball på Aviva Stadion i Dublin, tirsdag. Danskene vant 5-1 sammenlagt og skal spille VM i Russland sommeren 2018. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter å ha sikret VM-billett avsluttet Danmarks landslag i fotball sitt garderobejubelrop med «store patter» (store pupper). Nå bes spillerne om å tenke seg om.

Åge Hareides menn la ut en video av jubelropet på Twitter, og det har ført til kritikk fra flere hold, blant annet Everyday Sexism Project. Torsdag var ropet på dagsorden for Danmarks fotballforbunds etiske råd.

Det etiske rådet valgte verken å godkjenne eller fordømme spillernes rop, men ber dem i en uttalelse om å tenke seg godt om.

annonse

– Vi har konstatert at noen følte seg støtt. Derfor henstiller vi om at spillerne på landslaget er oppmerksomme på sine egne etiske spilleregler for deltakelse på landslaget, skriver rådet.

Forbilder

– Dette gjelder ikke minst deres rolle som forbilder for barn og unge. Vi håper alle i fotballen er oppmerksomme på de etiske prinsipper i DBUs oppførselsreglement.

Rådets formann Per Larsen synes spillerne bør drøfte emnet.

annonse

– Vi har ikke tatt stilling til om det skal være «lovlig» eller «ulovlig» å si det, men spillerne har selv formulert et sett regler for oppførsel på landslaget, og vi synes det vil være på sin plass å diskutere dette.

– Helt greit

Det danske kvinnelandslagets Sanne Troelsgaard er ikke blant dem som følte seg støtt av mennenes rop. Hun synes det er en overreaksjon når ropet havner på det etiske rådets bord.

– Det ville vært fett om vi ropte noe lignende, men det gjør vi ikke. Vi er ganske kjedelige slik. Kanskje lar vi oss inspirere av deres rop og finner på noe tilsvarende, sier EM-sølvvinneren til Ritzau.

– De ville feire en kollektiv seier, og så ropte de det. Det er helt i orden og ingen ting jeg blir støtt av. For øvrig er fotball en sport hvor man roper mye rart i kampens hete, og hvis jeg skulle stilles til ansvar for alt jeg lirer av meg så ville jeg fått trøbbel etter hver omgang.

(©NTB)

sjur.natvig@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon