Emergency cars are seen on the street following the incident outside Flinders St station in Melbourne, Australia, December 21, 2017 in this picture obtained from social media. Malcolm Sheridan/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. MUST ON SCREEN COURTESY MALCOLM SHERIDAN
annonse
annonse

Påkjørselen i sentrum av Melbourne var trolig en bevisst handling, opplyser politiet. Minst 14 personer er skadd, og to er pågrepet.

– Vi tror, basert på hva vi har sett, at dette er en bevisst handling. Motivet er ukjent, sa sjefen for politiet i delstaten Victoria, Russell Barrett, på en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, la han til.

annonse

Han opplyste samtidig at totalt 14 personer er skadd. Tilstanden til flere av de skadde er kritisk, sa Barrett. En av de skadde er et barn.

Ambulansetjenesten har tidligere opplyst at 13 personer er brakt til sykehus, og at ytterligere to personer fikk behandling på stedet.

– Kjørte på rødt

Ifølge øyenvitner viste den hvite SUV-en ingen tegn til å bremse ned da den kjørte inn i folk som krysset gaten i et travelt kryss.

annonse

– Han kjørte rett gjennom på rødt lys, og det var bang bang bang. Det var den ene etter den andre, sier øyevitnet Lachlan Read til Herald Sun.

– Det lå kropper på bakken, og folk løp bort til de – det var kaos, forteller Read.

Øyenvitnet Chris Gareth sier til Sydney Morning Herald at han så om lag 60–100 mennesker krysse gaten da bilen rammet fotgjengerne.

To pågrepet

– Alle var naturligvis sjokkert. En kvinne bare skrek og skrek. Det var en mann med en massiv hodeskade. Det var så mye kaos i løpet av veldig kort tid, sier et annet øyenvitne til Herald Sun.

Bilføreren og en annen person er pågrepet, opplyser politiet. Bakgrunnen for den andre pågripelsen er foreløpig ukjent.

Hendelsen skjedde på Flinders Street ved stasjonen av samme navn cirka klokken 16.40 lokal tid.

annonse

Store deler av sentrum i Melbourne er stengt av mens politiet etterforsker hendelsen, og øyevitner er bedt om å møte opp på politistasjonen.

NTB-AP
(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon