Boris Johnson. (Victoria Jones/Pool Photo via AP)
annonse
annonse

Dette er det første offisielle britiske besøket til Russland på ministernivå på fem år. Det kan signalisere en forbedring i forholdet mellom landene etter flere år med stridigheter. Fredagens møte kommer etter at Johnson i april avlyste en planlagt tur etter at Russland ga sin støtte til president Bashar al-Assad.

Johnson har lite håp om at forholdet til russiske myndigheter kan bli helt normalisert. I et intervju med det polske nyhetsbyrået PAP, sa han at han ikke var «noen kald kriger», men at han «ikke trodde et sekund at forholdet til Russland kan tilbakestilles».

Det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sa torsdag at de to utenriksministrene planla «å finne måter å normalisere og aktivere det bilaterale forholdet på».

annonse

Forholdet mellom de to landene surnet da britiske myndigheter forsøkte å rettsforfølge mistenkte etter drapet på Kreml-kritikeren Alexander Litvinenko, som ble drept i London i 2006.

Storbritannia har også vært en ivrig tilhenger av vestlige sanksjoner mot Russland for landets rolle i Ukraina-konflikten og annekteringen av Krim i 2014.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon