Britain's Foreign Secretary Boris Johnson speaks during an address at the Foreign Office in London, Thursday, Dec. 7, 2017. (Victoria Jones/Pool Photo via AP)

Dette er det første offisielle britiske besøket til Russland på ministernivå på fem år. Det kan signalisere en forbedring i forholdet mellom landene etter flere år med stridigheter. Fredagens møte kommer etter at Johnson i april avlyste en planlagt tur etter at Russland ga sin støtte til president Bashar al-Assad.

annonse

Johnson har lite håp om at forholdet til russiske myndigheter kan bli helt normalisert. I et intervju med det polske nyhetsbyrået PAP, sa han at han ikke var «noen kald kriger», men at han «ikke trodde et sekund at forholdet til Russland kan tilbakestilles».

Det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sa torsdag at de to utenriksministrene planla «å finne måter å normalisere og aktivere det bilaterale forholdet på».

Forholdet mellom de to landene surnet da britiske myndigheter forsøkte å rettsforfølge mistenkte etter drapet på Kreml-kritikeren Alexander Litvinenko, som ble drept i London i 2006.

Storbritannia har også vært en ivrig tilhenger av vestlige sanksjoner mot Russland for landets rolle i Ukraina-konflikten og annekteringen av Krim i 2014.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.