Statsminister Erna Solberg (H) har lenge ønsket å utvide regjeringen. Nå later det til at hun får ønsket oppfylt. Men statsrådskabalen vil først bli lagt når det politiske programmet er klart, poengterer hun. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyre passerer Ap og er største parti på partibarometrene til Dagbladet og Vårt Land. SV øker mest på begge målingene.

Høyre går fram 0,4 prosentpoeng til 26,5 prosent på partibarometeret Norstat har laget for Vårt Land. Partiet ligger dermed marginalt foran Arbeiderpartiet, som faller 1,1 til 26 prosent. Avstanden mellom partiene er mindre enn feilmarginen i målingen, som ble gjennomført mellom 12. og 18. desember.

Aps gamle regjeringspartnere er målingens vinnere. SP øker med 1,3 til 10,6 prosent, mens SV er fram 1,4 prosentpoeng og ligger på 8,4. Det er partiets beste siden 2009 og nærmere seg oppslutningen i valget i 2005, som førte partiet inn i regjering for første gang.

annonse
– Gledelig

– Det er veldig gledelige tall. Jeg skulle virkelig ønske vi fikk brukt denne oppslutningen til å forandre politikken, sier Kirsti Bergstø, som leder partiet mens Audun Lysbakken er sykemeldt.

Også i Dagbladet er Høyre på topp, med en økning på 1,6 til 26,5 prosent. Ap faller like mye som rivalen øker og ender hakk i hæl på 26,5 prosent.

– Arbeiderpartiet er ikke fornøyd med dette nivået, og i 2018 vil vi arbeide hardt for å gjøre det bedre. Vi vil utvikle ny politikk og fremme forslag for å løse de store oppgavene vi står foran: Å få flere i arbeid og gi en god omsorg til eldre som trenger det, kommenterer Ap-nestleder Hadia Tajik.

annonse

På denne målingen går SV enda mer fram – 2,6 prosentpoeng – men oppslutningen er noe lavere: 8 blank. Senterpartiet øker med halvannet prosentpoeng til 10,1 og er altså over 10 prosent på begge målingene. Ipsos MMIs måling er tatt opp mellom 18. og 20. september blant 929 personer.

Variasjoner nederst på listen

Høyres regjeringspartner Frp faller 2,2 prosentpoeng til 13,9 på målingen i Vårt Land. De borgerlige småpartiene Venstre og KrF går begge tilbake 0,4 og havner under sperregrensen på henholdsvis 3,4 og 3,6 prosentpoeng. MDG øker 0,7 til 3,6 prosent, mens Rødt står stille på 2,9 prosents oppslutning.

I Dagbladets måling er tilbakegangen til Frp like stor, men oppslutningen er marginalt lavere: 13,7 prosent. Ipsos MMI har KrF og venstre over sperregrensen, førstnevnte med en oppgang på et halvt prosentpoeng til 4,3 mens sistnevnte er uendret på 4,8. MDG faller 1,3 prosentpoeng til 2,9 prosent, mens Rødt er ned 0,9 til 1,9 prosent.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon