TRONDHEIM 20040524: Mange tomme hyller på Rimi Ugla i Trondheim mandag. Hygieneartikler, bleier og en rekke tørrvarer er vanskelige å oppdrive under transportstreiken. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
annonse
annonse

Bygda Sørvær i Finnmark må innstille seg på å være veiløs til over jul etter et steinras torsdag. Nå begynner det å bli tomt i butikken.

Det har vært umulig å kjøre til eller fra bygda lengst vest på Sørøya etter at et steinras stengte Falkebergtunnelen natt til torsdag. Fredag ettermiddag satte kommunene krisestab, og det er fortsatt flere dager til tunnelen kan åpnes, melder NRK.

– Det er helt uholdbart. Vi kan ikke leve med denne situasjonen – et helt samfunn er isolert, sier ordfører Eva D. Husby i Hasvik kommune.

annonse

Torsdag og fredag ble redningsskøyta brukt for å transportere folk ut til Sørvær. Et forsøk på sette inn hurtigbåt til Hasvik ble stanset av uvær. Dermed er de rundt 200 sørværingene avskåret fra omverdenen. Lørdag morgen skal det gjøres et nytt forsøk med hurtigbåten.

– Det begynner å bli tomt i butikken der. Hvis det ikke går med hurtigbåt må vi se på andre løsninger, som for eksempel beltebil over fjellet, forklarer Husby, som understreker at situasjonen er alvorlig.

– Vi har hatt kontakt med AMK og lege, slik at man er klar over situasjonen hvis det blir sykdom på Sørvær. Vi har også kvalitetssikret at det er personell og medisiner til å ivareta tilbudet til de pleietrengende.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon