A resident smiles as she walks home with relief supplies being distributed to storm-affected villages of Lanao del Norte Sunday, Dec. 24, 2017 in southern Philippines. Tropical Storm Tembin unleashed flash floods that swept away people and houses and set off landslides in the southern Philippines. (AP Photo)
annonse
annonse

Hundretusener av mennesker er evakuert i Mekong-deltaet i Vietnam, mens myndighetene forberedte seg på tyfonen Tembin.

Minst 240 mennesker mistet livet da Tembin feide inn over Filippinene og styrket seg til tyfon med kraftig nedbør og sterk vind. De fleste omkom i jordskred som følge av regnet en rekke steder i øynasjonen.

Verst rammet var Mindanao sør i landet, der flere landsbyer ble feid bort i store jordskred, og der myndighetene frykter at mange ligger døde under jord og gjørme.

annonse

Ifølge sivilforsvaret er minst 107 mennesker fortsatt savnet, og letemannskaper leter etter dem. Over 97.000 mennesker er fortsatt evakuert og oppholder seg i ulike tilfluktsleirer, mens rundt 85.000 andre bor hos kjente.

Tembin beveget seg søndag fra Filippinene over Sør-Kinahavet i retning sørspissen av Vietnam. Vietnamesiske myndigheter frykter store skader i den sårbare regionen, der husene ikke er bygd for å motstå så kraftig uvær.

Det er sjelden at tyfoner og kraftige stormer rammer Mekong-deltaet. Men i 1997 mistet 770 mennesker livet og 2.000 ble registrert som savnet da stormen Linda feide gjennom regionen.

annonse

I Vung Tau på kysten av det sørlige Vietnam avbrøt flere tusen fiskebåter et månedslangt fiske og trakk i land før stormen rammet.

NTB-AP
(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon