British Prime Minister Theresa May arrives for an EU summit at the Europa building in Brussels on Thursday, Dec. 14, 2017. European Union leaders are gathering in Brussels and are set to move Brexit talks into a new phase as pressure mounts on Prime Minister Theresa May over her plans to take Britain out of the 28-nation bloc. (AP Photo/Olivier Matthys)
annonse
annonse

EU-parlamentarikere har hatt hemmelige diskusjoner om å sette sammen et europeisk lag til OL i 2036, ifølge den britiskavisa The Telegraph.

De tror 100-årsdagen for OL i 2036 i Berlin vil være den perfekte muligheten til å vise verden hvor mye Europa har oppnådd takket være EU, skriver avisa.

Et britisk medlem har beskrevet ideen som «et vilt forsøk på å ødelegge nasjonal identitet», delvis drevet av misunnelse over Team GBs suksess i OL i London og Rio de Janeiro.

annonse

Team GB–Storbritannia og Nord-Irland–kom på 2.-plass etter USA i medaljesammendraget i Rio de Janeiro i fjor, med 27 gull og 67 medaljer.

Britiske sportsfans ble forbannet da et tysk PR-firma sendte ut en medaljetabell som hevdet at EU hadde vunnet lekene ved å legge sammen medaljer vunnet av alle de 28 medlemslandene, inkludert Storbritannia.

Ideen ble fanget opp av en spansk lobbyvirksomhet, som skrev til EU-parlamentarikere og foreslo at 2036-lekene ville være den perfekte anledning til å melde på Europa som en enkelt deltaker.

Spanjolene mente at de eneste som sannsynligvis vil motsette seg dette, var nasjonale olympiske komiteer «med sine særinteresser».

annonse

Berlin ble foreslått som det perfekte stedet for lekene, «for å forklare endringene som har skjedd i tysk samfunn».

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon