IMAGE DISTRIBUTED FOR SAINT LOUIS CHESS CLUB - World Chess Champion, Norwegian, Magnus Carlsen, 27, becomes the 2017 Grand Chess Tour Champion in London on Monday, December 11th 2017. He previously won the tour in 2015 and today picked up an extra $100,000 for winning this year. (Fiona Hanson/AP Images for Saint Louis Chess Club)
annonse
annonse

Magnus Carlsen fikk en tung start på VM i hurtigsjakk etter at han tapte mot kinesiske Bu Xiangzhi, men slo raskt tilbake og vant mot Vladimir Dobrov.

Carlsen tapte mot kinesiske Xiangzhi senest i september i verdenscupturneringen i Georgia.

Tirsdag møttes de igjen i det første av totalt 15 VM-partier i hurtigsjakk, men selv med hvite brikker måtte Carlsen innse at det ble tap.

annonse

– Det var litt hakkete fra starten. Det er ikke noe flyt ennå, men det er heldigvis lenge igjen. Jeg får prøve å spille litt bedre senere, sa Carlsen til NRK like etter tapet og fortsatte.

– På 15 partier har men en viss tabbekvote, men jo fortere man bruker den opp, jo fortere må man skjerpe seg, sa han og la til at hans kinesiske motstander taklet komplikasjonene i partiet bedre enn ham selv.

Det gikk langt bedre i det andre partiet tirsdag. Carlsen hadde full kontroll på russiske Vladimir Dobrov og tok til slutt sitt første poeng i hurtigsjakk-VM.

annonse

– Han spilte ikke så veldig bra, så jeg tror ikke jeg skal vurdere så mye ut fra dette partiet, men det er fint med en seier, sa Carlsen til NRK etter partiet.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon