Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa under et besøk i Tunisia onsdag at Syrias president Bashar al-Assad ikke bør få delta på den planlagte fredskonferansen i Sotsji. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kaller Syrias president Bashar al-Assad terrorist og sier han ikke bør få delta på en planlagt fredskonferanse i Sotsji.

Det var under et besøk i Tunisia at Erdogan onsdag kom med de krasse uttalelsene om Assad.

– Hvordan kan vi ha en framtid med en syrisk leder som har drept nærmere en million landsmenn, sa Erdogan, hvis land har tatt imot rundt en million flyktninger fra Syria.

annonse

Tyrkia samarbeider med Russland og Iran om en fredsprosess som neste måned skal kulminere i en fredskonferanse i Sotsji i Russland, der den syriske regjeringen til Assad skal delta.

Fredsprosessen som har foregått i Astana i Kasakhstan, framstår som en konkurrent til den FN-sponsede fredsprosessen i Genève, som aldri helt har tatt av.

En rekke opprørsgrupper og opposisjonsgrupper fra Syria gjorde det tirsdag klart at de ikke ville delta i Sotsji så lenge spørsmålet om Assads framtid ikke er på bordet. De holder fortsatt fast på Genève-prosessen.

NTB-AP-DPA
(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon