Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa under et besøk i Tunisia onsdag at Syrias president Bashar al-Assad ikke bør få delta på den planlagte fredskonferansen i Sotsji. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kaller Syrias president Bashar al-Assad terrorist og sier han ikke bør få delta på en planlagt fredskonferanse i Sotsji.

Det var under et besøk i Tunisia at Erdogan onsdag kom med de krasse uttalelsene om Assad.

– Hvordan kan vi ha en framtid med en syrisk leder som har drept nærmere en million landsmenn, sa Erdogan, hvis land har tatt imot rundt en million flyktninger fra Syria.

annonse

Tyrkia samarbeider med Russland og Iran om en fredsprosess som neste måned skal kulminere i en fredskonferanse i Sotsji i Russland, der den syriske regjeringen til Assad skal delta.

Fredsprosessen som har foregått i Astana i Kasakhstan, framstår som en konkurrent til den FN-sponsede fredsprosessen i Genève, som aldri helt har tatt av.

En rekke opprørsgrupper og opposisjonsgrupper fra Syria gjorde det tirsdag klart at de ikke ville delta i Sotsji så lenge spørsmålet om Assads framtid ikke er på bordet. De holder fortsatt fast på Genève-prosessen.

NTB-AP-DPA
(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.