Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixFoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
annonse
annonse

Mens 38 prosent av velgerne svarer at de misliker Frp mest, svarer kun 1 prosent Sp. Det viser en meningsmåling gjennomført av Sentio for Klassekampen. 

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til avisen at han tror forklaringen på dette er at partiet er tydelige på hva de mener om saker som politireform, kommunesammenslåinger og forsvar.

– Målet vårt er å bli ett av Norges tre store partier. Ved kommunevalget i 2019 har vi mål om å bli større enn Frp, sier Vedum.

annonse

Etter Fremskrittspartiet er det MDG som er mest mislikt. Mens 12 prosent svarer at de misliker miljøpartiet mest, svarer 9 prosent Rødt, 6 prosent SV, 5 prosent Ap, 5 prosent KrF, 4 prosent Venstre og 2 prosent Høyre.

Leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Kristian Svendsrud, mener Sp har gått under radaren til politiske motstandere.

– Vi burde brukt mer tid på å gå dem etter i sømmene. Senterpartiet ønsker høye tollmurer, mer proteksjonisme og å stenge landet inne. Jeg mener de er et farlig parti, sier Svendsrud til avisen.

annonse

Han er ikke bekymret for at moderpartiet er det mest mislikte i landet:

– Det er fordi Frp er det tydeligste partiet i Norge. Når man ikke pakker inn ting, er det flere som tar klart standpunkt til partiet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon