Kinshasa, Kongo 20140211. UDs spesialutsending til Kongo, Kai Eide, er overrasket over at fortrolig rapport ble lagt fram i retten tirsdag. Like før dommen mot Joshua French skulle leses opp i retten, ble den hemmelige rapporten som i detaljerte ordelag beskriver den utsatte helsesituasjonen for nordmannen lagt fram. Dermed ønsket dommeren enda noen dager på vurdere utfallet av drapssaken. Domsavgivelsen er utsatt til fredag. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere Høyre-topp og diplomat Kai Eide mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er den tydeligste målbæreren av populistiske strømninger i Norge.

– Både gjennom sin retorikk og den politikken hun står for, sier Eide til Dagbladet.

Han har den siste tiden engasjert seg for de såkalte oktoberbarna.

annonse

– Min bekymring handler ikke bare om asylkampen og noen afghanske ungdommer. Dette er en del av en større verdikamp, som handler om grunnpilarer i vårt vestlige demokrati – som ytringsfrihet og rettssikkerhet. De er nå under sterkere press enn på lenge fra populistiske strømninger, sier Eide.

Han setter også spørsmålstegn ved politikken til statsminister Erna Solberg (H).

– Det er bred enighet i Stortinget om at vi skal ha en streng, rettferdig og human innvandringspolitikk. Men når Solberg noen uker før valget sier at vi skal være blant de strengeste i Europa, da er det noe helt nytt, sier Eide.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon