Norway's Aksel Lund Svindal celebrates in the finish area of an alpine ski, men's World Cup downhill, in Bormio, Italy, Thursday, Dec. 28, 2017. (AP Photo/Alessandro Trovati)
annonse
annonse

Aksel Lund Svindal var 0,04 sekund unna å vinne sitt tredje strake verdenscuprenn i utfor. Dominik Paris ble hakket for sterk på hjemmebane i Italia.

Svindal hadde kjørt inn til en knallsterk ledertid, 0,13 hundredeler foran Kjetil Jansrud, da Paris satte utfor torsdag ettermiddag. Italieneren lå hele veien rundt Svindals tid til passeringene og var fattige fire hundredels sekund foran nordmannen i mål.

Dermed ble det annenplass for Svindal, som gjorde comeback etter en alvorlig kneskade så sent som i slutten av november. Siden den gang har han kommet på seierspallen i alle de fire første utforrennene i verdenscupen, og han vant de to siste før Bormio-rennet.

annonse

Ingen alpinister maktet å nærme seg tettrioen etter Paris’ kanonrenn, og dermed endte Kjetil Jansrud på tredjeplass. Han leverte også et godt renn i en løype der han tradisjonelt ikke har levert toppresultater.

Aleksander Aamodt Kilde var 1,12 sekund bak vinneren på 10.-plass idet de 20 første løperne hadde vært gjennom løypa. Han måtte vente en god stund på å få sette i gang ettersom mannen før ham, Travis Ganong, kjørte ut i høy fart. Det gikk etter forholdene bra med amerikaneren etter uhellet.

Fredag står superkombinasjon på programmet i Bormio.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon