LINKÖPING: To menn skjøt mot to politimenn utenfor sykehuset i Linköping i Sverige natt til tirsdag. En av politimennene ble skadet i skulderen. Bildet viser kulehullene i politibilens frontrute. Foto: Mark Earthy, SCANPIX
annonse
annonse

To personer er pågrepet etter at en politibil ble sprengt i Malmö i Sverige. Ingen kom til skade i eksplosjonen.

Svensk politi opplyser at begge personene er i 20-årene og ble pågrepet i nærheten av åstedet, melder nyhetsbyrået TT fredag kveld.

Politibilen sto parkert utenfor en politistasjon i den sørsvenske byen da en eksplosjon rev opp panseret på den like før klokka 19.30. Til alt hell ble ingen personer skadd.

annonse

– Det var en kraftig eksplosjon ved politistasjonen ved Värnhemstorget i den nordlige delen av Malmö. Nå sperrer vi av et større område som skal undersøkes, sier politiets pressetalsmann Fredrik Bratt.

– Det er et angrep på hele rettssystemet når man sprenger en politibil på denne måten, sier distriktspolitisjef Andy Roberts til Aftonbladet.

Et øyenvitne forteller til Aftonbladet at han satt i leiligheten sin på den andre siden av gaten for der politibilen sto da han hørte et kraftig smell mens leiligheten ble opplyst av et sterkt lys.

annonse

– Det var latterlig kraftig, og det ryker fortsatt fra panseret på bilen, sier naboen som ikke rakk å se om noen løp fra åstedet.

NTB-TT

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon