Illustrasjonsbilde. Suleymaniye moskéen i Istanbul. (AP Photo/Emrah Gurel)
annonse
annonse

Politiet pågrep 46 personer i Istanbul fredag, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Av disse er 43 utlendinger, ifølge nyhetsbyrået.

Samme dag ble 29 personer pågrepet i aksjoner i Ankara. Også blant disse skal flertallet være utenlandske statsborgere, men myndighetene har ikke sagt noe om hvilke land de kommer fra.

annonse

Fredagens aksjoner kommer etter at politiet torsdag pågrep 124 personer i ulike provinser. Dermed er om lag 200 personer pågrepet i løpet av 48 timer, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Politiet har gjort beslag som tyder på at noen av de pågrepne hadde gjort forberedelser til mulige angrep flere steder nyttårsaften, skriver Anadolu.

Sikkerheten er kraftig trappet opp i forkant av årets nyttårsfeiring, og en rekke større gatearrangementer er avlyst av myndighetene. Ifølge myndighetene skal 275.000 politifolk være på jobb i landet nyttårsaften.

Tyrkia har vært rammet av flere store terrorangrep som IS anklages for å stå bak, blant annet et angrep på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften i fjor, der 39 mennesker ble drept.

annonse

NTB-AFP-DPA

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon