This file photo taken on April 22, 2005 shows author Sue Grafton posingf with a copy of her book "R is for Ricochet" at the 10th annual Los Angeles Times Festival of Books at UCLA in Los Angeles, California. Sue Grafton, the prolific author of the bestselling "Alphabet Series" mysteries featuring private investigator Kinsey Millhone, has died at the age of 77. Grafton died on Thursday, December 28, 2017 after a two-year battle with cancer, her daughter Jamie said on the author's Facebook page. Grafton was best known for her mystery series with alphabetical titles. / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Michael Buckner
annonse
annonse

Den amerikanske krimforfatteren Sue Grafton er død, 77 år gammel. Hun er mest kjent for den såkalte «Alfabetserien» om privatdetektiven Kinsey Millhone.

Grafton døde torsdag av brystkreft, opplyser familien.

Serien om privatdetektiven Kinsey Millhone består av 25 bøker der den første er «A for Alibi», som kom ut i 1982. Deretter jobbet hun seg gjennom nesten hele alfabetet. Millhone var ifølge Grafton hennes alter ego.

annonse

– Jeg er en introvert, så å skulle gjøre halvparten av det Kinsey gjør, er jeg ikke i stand til. Men det er gøy å kunne leve hennes liv uten noen form for straff, sa krimforfatteren til avisen The Seattle Times tidligere i år.

Den siste boken i serien var «Y for Yesterday», som kom ut tidligere i år. Hun rakk dermed ikke å avslutte alfabetet.

Graftons ektemann Steven Humphrey sier forfatteren strevde med å komme på en idé til den planlagte oppfølgeren «Z for Zero» i løpet av de to årene hun har gjennomgått kreftbehandling.

annonse

– Ingenting har blitt skrevet. Det er ikke noen «Z», bekrefter han.

Datteren Jamie Clark skriver på Graftons hjemmeside at moren var fast bestemt på at bøkene aldri skulle filmatiseres. Hun hadde heller ingen ønsker om at serien skulle fortsette via en såkalt «ghostwriter», som skriver på vegne av en annen forfatter.

– For oss i familien slutter alfabetet nå på Y, avslutter Clark.

NTB-AP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon