FILE - In this Feb. 11, 2017, file photo, Meryl Streep attends the Human Rights Campaign Greater New York Gala at Waldorf Astoria Hotel in New York. Streep says in a statement Monday, Dec. 18, that she did not know Harvey Weinstein was allegedly harassing and assaulting women when they worked together. (Photo by Christopher Smith/Invision/AP, File)

Initiativet, som har fått navnet «Time’s Up», eller «Tiden er ute», ble lansert mandag. En del av planen er et fond som skal sikre støtte til advokatutgifter for kvinner og menn som har blitt seksuelt trakassert, blitt utsatt for overgrep eller misbruk på arbeidsplassen.

annonse

Målet er å få på plass et fond på 15 millioner dollar. Så langt er det samlet inn 13,4 millioner. Blant de kjente kvinnene bak initiativet er skuespillere som Cate Blanchett, Natalie Portman, Meryl Streep og feminist og forfatter Gloria Steinem.

– Trakassering fortsetter gjerne fordi gjerningspersoner og arbeidsgivere aldri må ta konsekvensene, heter det i et solidaritetsbrev på gruppas hjemmeside. Brevet er også publisert i The New York Times og i den spanskspråklige avisa La Opinion.

Time’s Up oppfordrer også til å sikre flere kvinner i ledende stillinger og maktposisjoner, i tillegg til å blant annet sikre like muligheter og lønn for kvinner.

I brevet oppfordres mediene til å også se nøyere på bransjer som er mindre glamorøse enn underholdningsbransjen.

Initiativet har kommet på plass etter at en lang rekke kjente menn i underholdningsbransjen og andre bransjer har blitt anklaget for seksuell trakassering og overgrep. Anklagene førte blant annet til kampanjen #metoo på Twitter og sosiale medier.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.