Foto: AFP / Tobias SCHWARZ
annonse
annonse

Innvandring er den største bekymringen blant folk flest i EU skal vi tro en ny meningsmåling fra Eurobarometer. Hele 39 prosent oppgir at innvandring er deres fremste bekymring, mens 28 prosent sier det samme om terrorisme.

Den tredje største bekymringen for europeerne er økonomien, som 17 prosent oppgir som sin viktigste sak, over 20 poeng under terrorisme og innvandring. Samtidig sier 12 prosent at de mener klimaendringene representerer den største faren.

Bekymringen for klimaendringer har også vokst siden 2010, da kun 5 prosent oppgav at de anså klimaendringer som sin største bekymring, men prosentandelen som mener att innvandring og terrorisme representerer den største trusselen er mer en doblet fra 2010, og har øket fra respektive 14 og 15 prosent.

annonse

Undersøkelsen viser dessuten at bekymring knyttet til innvandring nådde et topppunkt mot slutten av 2015, midt under migrantkrisen, da mer enn en million mennesker inntok kontinentet etter at Merkel annonserte at Tyskland ville ta imot et ubegrenset antall migranter.

Norge er ikke med i undersøkelsen, men hos våre skandinaviske broderfolk mener de fleste at innvandring er den største bekymringen. 52 prosent sier dette i Danmark, mens 45 prosent sier det i Sverige. Sverige skiller seg for øvrig ut med en høyere andel enn i noe annet EU-land – 37 prosent – som mener at det er klimaendringene som er det største problemet,

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon