Oslo 20171211. Sametingspresident Aili Keskitalo under Nobels fredspris forum i Universitetets aula i Oslo mandag. Årets forum tar for seg urfolks rettigheter og har tittelen "Across Dividing Lines". Årets Nobelpris er tildelt for ICAN som jobber for forbud mot atomvåpen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Sametingspresident Aili Keskitalo ba i sin nyttårstale om at flere overgrepsofre fra Tysfjord burde stå fram.

annonse

Politiet har så langt etterforsket 151 seksuelle overgrepssaker i Tysfjord-komplekset og tatt ut ti tiltaler.

annonse

I nyttårstalen pekte Keskitalo på at det er flere overgrepsofre i den lille samebygda med rundt 2.000 innbyggere.

– I Tysfjord har mange måttet lide gjennom tidene. For en måned siden fikk vi vite at politiet innrømmer å ha sviktet mange. Det fins nok fortsatt noen der ute som ikke har stått fram. En same kan uttrykke uenighet med taushet. Derfor ber jeg dem som ikke tør, om å fortelle. Ikke skjul sorgen og smerten mer, la sinnet forlate de innerste kamrene, sa sametingspresidenten.

– Vi er her og vi vil støtte dere som trenger oss. Søstre, brødre, vi er her. Det er også en styrke i samiske slekter, det nettet som tar imot en som faller. Likevel kan slektsbåndene noen ganger være til besvær, når man må forsvare og beskytte slekta uansett hva som skjer, fortsatte hun.

annonse
annonse

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.