Me too. Kampanjen på sosiale medier medier der kvinner deler eraringer med seksuelle overgrep . #metoo. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
annonse

Daglig leder Are Saastad i Reform – ressurssenter for menn advarer mot det ensidige fokuset på kvinner som ofre for trakassering og overgrep.

annonse
annonse

– Vi har fått flere henvendelser fra menn som har opplevd seksuell trakassering. De blir ikke hørt, sier Saastad til Vårt Land.

annonse

Han kommer med utspillet i forbindelse med Metoo-kampanjen som de siste månedene har satt søkelys på seksuell­ trakassering på arbeidsplassen.

– Så langt i metoo-kampanjen har det nesten utelukkende vært fokus på menn som overgripere. Men i kjølvannet av kampanjen har vi fått flere henvendelser fra menn som har opplevd seksuell trakassering. Dette viser at metoo også er en ventil for menn til å melde fra om trakassering, sier han.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

En rapport utført av ressurssenteret tidligere i år anslo at 10 prosent av norske gutter og menn har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Saastad mener at den kulturelle oppfatningen av at menn er «det sterke kjønn», gjør det vanskelig for menn som er utsatt for seksuell trakassering å få aksept og forståelse fra samfunnet.

– Menn mangler i stor grad et språk for å sette ord på hva de opplever når de blir utsatt for overgrep og vold. Menn som er overgrepsutsatte har så langt ikke vært en del av den offentlige diskursen, sier han.

Saastad er positiv til metoo-kampanjen, og understreker at kvinners likestillingsutfordringer fortsatt er åpenbare i Norge, ikke minst når det gjelder seksuell trakassering.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.