Heidi Weng (til venstre) og Ingvild Flugstad Østberg på pallen i Lenzerheide mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Heidi Weng (26) og Ingvild Flugstad Østberg (27) har allerede startet med «Mind Games» foran de fire siste etappene av årets Tour de Ski.

annonse

Weng er bombesikker på at Østberg fullfører touren selv om Østberg selv ser om hun får beskjed om at hun er OL-klar på enkeltdistanser før hun avgjør om hun kjører hele løpet ut.

– Ja. Det er jeg veldig sikker på, sa Weng da hun ble spurt om hun trodde at Østberg ville fullføre.

– Jeg tar løp for løp fortsatt. Etter 100 meter i dag hadde jeg mest lyst til å finne en flybillett hjem, sa Østberg etter mandagens jaktstart.

Det beste

Til slutt endte hun opp med å gå en drivende god etappe alene i tet, og hun sa med rette at hun var stolt over det hun presterte på de to siste etappene i Lenzerheide.

– Jeg vil gjøre det som er best for det som skjer i februar. Det er lettere å fullføre touren om jeg får klarsignal til å gå i OL, sa Østberg.

Landslagstrener Roar Hjelmeset antydet langt på vei at Østberg kom til å få sjanser i OL etter mandagens løp, men han tok henne ikke eksakt ut på noen enkeltdistanser der og da.

Siste bakken

Etter tre etapper har Tour-leder Østberg 32,8 sekunder ned til Weng på 2.-plass. Hvor mye hun må ha inn i den siste bakken om hun skulle slumpe til med å være med i touren helt til Italia, Val di Fiemme og slalåmbakken Alpe Cermis er hun usikker på.

– I fjor følte jeg at jeg gikk fort i hvert fall i starten på bakken. Jeg var vel 30 sekunder foran. Jeg tviler vel på at jeg kommer til å ta igjen Ingvild om hun starter ett minutt foran, selv om jeg ikke har gitt opp da heller. Jeg tror ett minutt er for mye. Da tror jeg hun er trygg om det ikke skjer noe spesielt.

Den påstanden lo Østberg godt av. Hun tror overhodet ikke på lagvenninnens prediksjoner.

– Heidi altså! Hun har slått meg med nesten to minutter hver eneste gang. 30 sekunder i fjor var bare i bakken. Jeg gikk bra der i fjor til meg å være. Jeg tror ikke jeg er like god i år. Alle vet hvem som vinner dette til slutt.

Tour de Ski fortsetter med klassisk sprint i Oberstdorf onsdag.

NTB-Egil Sæther
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.