Foto: Yasin Bulbul/Pool Photo via AP

Irans president Hassan Rouhani takker Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for støttende ord om viktigheten av å bevare Irans stabilitet.

annonse

I en telefonsamtale onsdag diskuterte Erdogan og Rouhani de regimekritiske demonstrasjonene som har funnet sted i Iran. I samtalen ga Erdogan uttrykk for støtte til sin iranske motpart, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

– Tyrkia understreker viktigheten av å bevare ro og stabilitet, sa Erdogan.

Rouhani takket Erdogan og sa han håper demonstrasjonene vil være over i løpet av «noen få dager».

I samtalen sa de to lederne seg enige i at demonstrantene må overholde iransk lov, heter det videre i Anadolus melding. En kilde nær Erdogan bekrefter innholdet i samtalene, men verken iranske medier eller iranske myndigheter har kommentert samtalen.

Tyrkia og Iran har hatt et turbulent forhold siden Det osmanske riket knivet med Det persiske riket om kontroll over Midtøsten. Erdogan har flere ganger kalt Irans innblanding i Midtøsten for «persisk imperialisme», men forholdet mellom Tyrkia og Iran har også vist tegn til oppmykning de siste månedene som følge av forsøket på å få i stand en fredsavtale for Syria.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.