Barna står ved vannkanten i det stormen skyller inn mot land i Storbritannia. Foto: Aaron Chown/PA via AP
annonse
annonse

Ekstremværet Eleanor har rammet Irland, deler av Storbritannia og det nordlige Frankrike. Ni personer er skadd. Uværet fortsetter mot Sveits.

Ni personer er skadd i uværet i Frankrike, fire av dem alvorlig. En person ble alvorlig skadd da et tre falt over en bil i Paris-regionen, og en annen person i samme område ble alvorlig skadd i et fall fra en bygning.

I Eure-et-Loir kjørte en motorsyklist på et tre som var blitt løftet opp med røttene og som hadde havnet på veien, og en kvinne ble alvorlig skadd da hun ble truffet av et flygende objekt i hodet i den østlige delen av landet.

annonse

Vindkastene nådde opptil 43 meter per sekund I Irland og forårsaket oversvømmelser i havnebyen Galway. I Normandie og Alsace i Frankrike ble regiontog satt ut av spill, og trafikken over flyplassene i Strasbourg og Basel ble rammet. Ved Paris’ største lufthavn Charles de Gaulle ble det forsinkelser som følge av vind på opptil 32,5 meter i sekundet.

Utenfor kysten av Normandie måtte en seiler heises opp med helikopter fra 7,5 meter høye bølger.

Rundt 200.000 husstander var onsdag morgen uten strøm i det nordlige Frankrike, av dem 30.000 i Paris-regionen.

I Irland var rundt 55.000 husstander uten strøm i morgentimene mens 20.000 husstander var rammet av strømbrudd i Nord-Irland. I tillegg var 2.500 strømkunder uten strøm i deler av England.

annonse

Uværet flyttet seg onsdag til Sveits, der det på ettermiddagen ble meldt om strømbrudd, kansellerte flyginger og en lastebil som hadde veltet. I Nederland er rundt 200 flygninger kansellert i påvente av uværet.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon