Nok en sak om upassende atferd rammer norsk politikk – denne gang er det Trine Skei Grande

Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Skriveriene i DN om Trond Giskes oppførsel overfor langt yngre kvinner har reist spørsmålet om hvorfor pressen ikke har gravd mer i det tidligere, all den tid ryktene om det har svirret rundt i årevis, og også indirekte har blitt skrevet om. Likens har politikerkolleger og partiledelsen med all sannsynlighet i lang tid visst i det minste rudimenter om levemannens måte å kople det profesjonelle og private.

Men nå er det en annen sak under oppseiling, med potensielt vidtrekkende konsekvenser. På NRK Ukeslutt 8. juli 2017 nevnte journalisten Jon Hustad to tilfeller som mediene ikke skriver om. Den ene var om en «såkalt kulturtopp, venstreorientert, forfatter – han har akseptert bot for å ha lagret barneporno.» Den andre saken Hustad nevnte, var at «kjente norske kvinnelige politikere har misbrukt unge, ja relativt veldig unge menn. Vi i media kjenner til dette.»

Deretter ble det stille. Hustad nevnte ikke navn, men det er sannsynlig at den han pekte på var Venstres nåværende leder Trine Skei Grande. Det har etter det Resett kjenner til vært kjent blant politikere og journalister over lang tid at hun under et bryllup i Trøndelag i 2008 var i en seksuell situasjon med en den gang 16-år gammel gutt. Skei Grande var da 38 år, 1. nestleder i Venstre og stortingsrepresentant. Begge de to var under påvirkning av alkohol, hendelsen skjedde utendørs og ble observert av flere.

Det sies at pressen i sin tid holdt munn om saken av hensyn til den svake part i relasjonen – den unge gutten. Hendelsen skal ha vært traumatiserende og offentliggjøring kunne gjort ting verre. Men identiteten til offeret trenger ikke å bli kjent dersom Skei Grande tar et proaktivt grep om dette. Saken er moralsk og politisk snarere enn av strafferettslig karakter. Ingen anmeldelse foreligger.

Trine Skei Grande sitter i disse dager i forhandlinger om en inntreden i regjeringen for sitt parti. Hun er en åpenbar kandidat til en ministerpost. Det er en betrodd stilling hvor man eksponeres for rikets viktigste hemmeligheter. Når man har en slik hendelse hengende over seg, er man sårbar for press, noe som spiller en rolle for vurderingen av sikkerhetsklareringer på høyeste nivå.

Med Giske-saken friskt i minnet, er det tvilsomt om statsminister Erna Solberg kan forbigå denne saken i stillhet. Det er også et spørsmål hva hun har visst og når. Statsministeren er trolig nødt til å konfrontere Trine Skei Grande med de ryktene som har versert allerede i mange år. Regjeringsforhandlingene mellom Høyre, FrP og Venstre vil bli påvirket. Spørsmålet er hva daværende Venstre-leder Lars Sponheim visste, og når og hva partiet har gjort i forhold til saken.

Resett kommer med mer.


Publisert: jan 5, 2018 @ 5:31 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Henning Nielsen

  Grande utskeielser? Fyda, dask på lanken. Her er det vel ingen Ap-maktposisjon i sikte, så det spørs om dette blir noe skikkelig smell. Men kanskje prisen for gammel drilling blir ny drilling i Lofoten, gitt at denne historien er korrekt.

  • Ingolf Å Nilssen

   Det virker som om hun tillater noen områder for prøveboring hvis bare riggen er liten nok..

   • Christer Hoel

    He he.

   • Jan Erik Ellingsen

    Priceless 😀😀😀

 • Tore Halvorsen

  Hvis barnet var beruset og hun utnyttet hans tilstand og sin egen posisjon som kjendis og maktkvinne, så regnes det vel som voldtekt?

  • Lars Eriksen

   Du må forstå at det gjelder ikke «den veien». Hvis en usikker 16-årig gutt ender opp med «seksuell situasjon» med en voksen dame, så er det ikke snakk om overgrep. Da er det nok mer i retning av at hun ga han kjærlighet. I moderne tid så har «kjærlighet» mellom unge gutter og voksne kvinner blitt normalisert med MILF-begrepet. Jeg vil si at MILF-begrepet har en forståelig og en desperat forståelse. På ene siden så har man tenåringen som ser en av morens venninner sole seg toppløs med daiene ute. Da er det FORSTÅELIG at denne tenåringen nærmest river skinnet av junior m.t.p det mentale bildet. Derimot det som er den desperat forståelse av MILF er hvor eldre kvinner bruker sin erfaring for å legge seg etter tenåringer. Den store forskjellen i disse tilfeller er at man har ei voksen dame som er passiv og som ikke har seksuelle tendenser, med ei som er mer aktiv og som best kan sammenlignes med «ei katt i løpetid»

   • Blurb1000

    Hva om Trine var en mann?

    • Petter Simonsen

     Da hadde historien vært mer plausibel, og belastningen for ungdommen lavere.

     • Blurb1000

      Ja, men om 16-åringen samtidig var en jente….?

     • Petter Simonsen

      Da hadde det vært noe for NRK!

  • Blurb1000

   Det ser ut som jeg etter hvert får en forklaring på hvorfor Trine er så glad i tilsynelatende pubertale skjeggebarn.

  • heimevernet

   En traumatisert tenåring er på siden av saken. Fokuser på at et medlem i utenriks- og forsvarskomiteen har hatt slik historier på samvittigheten med de konsekvenser det kan ha fått for Norge. Ikke at hun med sitt vannvittige multikulti-sug ser ut til å bry seg om landet sitt. Det er resten av verden som er hennes hjemland. Men dog.

  • 1velger1234

   Det påstås til overmål at de ble observert under akten. Trine har nok hatt mange pålitelige partifeller ettersom dette skitten ikke har truffet vifta før nå.

   Var det ikke også hun som påsto at alt integreringsresistente muslimske ungdommer manglet, var en varm armkrok. Jeg ler meg fordervet.

 • Lise Kvalsnes

  Når skal dette ende …?!?!?!

  • Ingolf Å Nilssen

   Når folkevalgte er villig til å ta landets velgere på alvor, da blir det slutt. Hele etterkrigstiden har avlet politikere og maktpersoner som kun er der for egen eller sine nærmeste vinning. Og slik har intriger og interne maktkamper fått utvikle seg. De har ikke akseptert å bli valgt bort, heller ikke at det er velgerne som bestemmer i demokratiske land.

   Hele den vestlige verdens demokratier har skapt maktmennesker som man kan begynne å undre seg over om de er riktig rett i toppetasjen. Skylda for den utviklingen kan media ta på seg, de har ikke gjort jobben som den fjerde statsmakt.

   • Snabelsatan

    Der satte du ord på galskapen.

 • Stokke123

  Synes resett.no burde avholde seg fra å hisse opp denne stemningen ytterligere. Hva Grande gjorde i et bryllup for mange år siden er totalt uinteressant!!

  • Spaceman_Spiff

   Hva en senator i Alabama angivelig skal ha gjort for 40 år siden er også uinteressant, men likevel ble det en sak når mediene fant ut at de ville rive han ned.

   Dette er egentlig uinteressant, men mediene bør tilstrebe seg å være rimelig objektive og behandle slike saker nogenlunde likt. Stemmer det med en 16 åring, så er det vel en relativt stygg sak vil jeg påstå, og bør ikke få noe mindre betydning enn alle de andre sakene som sikkert Trine Skei Grande har vært med på å fyre opp under selv.

  • Henning Nielsen

   Mer uinteressant enn hva Giske gjorde?

  • Lise Kvalsnes

   Hvorfor det?

  • heimevernet

   Knapt noe er mer interessant. Tenk om det ikke ble kjent i tide og hun fikk en ministerpost. Nå kan denne situasjonen avverges ved at hun går av eller blir værende utenfor regjering i det minste.

   • Blurb1000

    Putin har allerede historien på nattbordet.

  • Erik Westre

   Nå under denne #metoo heksejakten på menn, så er det viktig å også få frem tilsvarende episoder begått av kvinner i posisjoner. For kvinner er ikke det spøtt bedre enn menn. Den eneste forskjellen er at vi menn takler sånne situasjoner bedre, og at vi ikke går ut med sånne historier.

  • Lars Viker

   10 år er ikke mange år siden i denne sammenhengen. Er ikke fyren fremdeles (i fare for å bli) traumatisert da, og er ikke det unnskyldningen til at man holder lokk på saken? Det er ikke lenge nok til at en overgrepssak blir foreldet i rettsvesenet, så hvorfor skulle det ikke da være interessant å forfølge denne saken om det skulle være et overgrep? Foreldelsesfrister er jo nettopp laget for å skille ut saker som blir uinteressante pga. tid.

  • LasseRon

   Det er faktisk et poeng at slike ting outes før politikere havner i maktposisjon, slik at de ikke kan utpresses på dette senere.

  • Olaus Trøgheim

   Egentlig enig. Men hva forventer vi når media slår stort opp at Gro ble strøket på halsen for over 50 år siden. Jeg så ikke mange som hisset seg opp over at hun ødela for de som virkelig har vært ofre for seksuell trakassering. Og det er problemet med metoo. Det er et fullstendig grenseløst hysteri.

 • Arbeidsrud

  Gutten skulle ha gått til Specsavers

  • Alf Neuman

   Han var for ung til å få aldersrabatt!

  • Max Hermansen

   Hadde bare alle sedelighetssaker blitt stoppet av gode nok briller.

  • Henning Nielsen

   Synes det bør bli slutt på denne hetsingen av Grandes og andre politikeres utseende. Smak og behag er forskjellig, og det er ofte andre kvaliteter enn idealmål som skaper tiltrekning, både hos menn og kvinner.

   • Panzer

    Her er det snakk om en profilert politiker som burde vurdert situasjonen og holdt hodet klart!

    • Ingvild A. Eide

     Det er absolutt ingen bevis eller sikre kjelder for det Resette her hevdar. Dette er så elendig journalistisk arbeid at eg blir kvalm.

     • etnisknorsk

      Kanskje du heller skulle lese VG hvis du ikke liker Resett?

     • Ingvild A. Eide

      Kanskje ein del av lesarane til Resett skulle begynne å bry seg bittelitt om journalistisk integritet?

     • etnisknorsk

      Leserne av Resett er opptatt av at virkeligheten publiseres. Mener du at «journalistene» i mainstream media viser «journalistisk integritet»?

     • Henning Nielsen

      Rolig nå. Du -og jeg- vet absolutt ingenting om det journalistiske arbeid som ligger bak. Mitt tips er at en slik historie ville ikke blitt offentliggjort uten gode kilder og solid ryggdekning. Din kvalme er irrelevant.

     • Ingvild A. Eide

      Poenget er at då må dei opplysa om det, i artikkelen!

     • kachiun

      Det aner du ingenting om.

     • Ingvild A. Eide

      Nei, fordi Resett ikkje har lagt det fram. Det er jo heile poenget med journalistikk. Ein må kunne underbygge det ein påstår.

     • Ole Hansen

      Har du hørt om kildevern? “Begge de to var under påvirkning av alkohol, hendelsen skjedde utendørs og ble observert av flere.” «Resett kommer med mer». Hva er det du ikke skjønner med Observert av flere? Tviler meget sterkt på at Resett ikke sitter på sikre kilder. Resett er pålitelige.

     • Ingvild A. Eide

      Sjølvsagd har eg høyrt om kjeldevern. Men for at det skal eksistera må jo redaksjonen, i dette tilfellet Resett, faktisk ha snakka med desse kjeldene. Dei må vera kjende for redaksjonen.
      Eg ser ingen sitat, ingen «kjeldene er anonymiserte, men Resett kjenner til identiteten deira» eller liknande.

     • KingKenny

      Det kan du jo si. Men det er ikke stort bedre at VG skriver side opp og side ned om at «anonyme kilder hevder at Giske gjorde ditt og datt». Ren underbuksejournalistikk det også, og bare noe som er med på å få folk til å riste på hodet av hele metoo-suppa.
      Historien om Skei Grande er forøvrig godt kjent i området det er snakk om. Ikke vanskelig å få kilder på dette om det er det en vil…

     • trine59

      ER det noen som kan verifisere dette ?

     • Ingvild A. Eide

      Dei anonyme kjeldene i Giske-saka er verken anonyme for redaksjonane, Giske eller Ap-leiinga. Det er forskjellen. Det er også blitt gitt uttalelsar frå Giske og partiet om at varslane har kome, at Giske har trakka over streken og i så måte at dette er sant. Ikkje minst er det hendingar som har skjedd på arrangement i regi av partiet, i eit skeivt maktforhold.

     • Nordboer

      Lurås har mer på lager. Han er ikke så dum at han kommer med slike historier uten å ha solid dekning for det. Dette har vært viden kjent i journalistkretser i mange år. Kvalmen din forårsaket av «elendig journalistisk arbeid» går nok snart over skal du se, når saken rulles ut videre i nrk, aftenposten, dagbladet, vårt land ……..

     • Ingvild A. Eide

      Det er irrelevant. Dersom han hadde meir, skulle det kome fram i den første saka.

     • Feliciano

      Hvis du er bekymret for journalistenes integritet, sannferdighet og håndtverk bør du først og fremst holde seg unna VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen.

    • Blurb1000

     Hva er galt med å kaste seg over en 16-åring når man selv er 38/120?
     Selvfølgelig alt. Hvis man er mann.
     Er man kvinne er det greit.
     Politikk er det muliges kunst.

     • heimevernet

      «Hva er galt med å kaste seg over en 16-åring når man selv er 38/120?
      Selvfølgelig alt.»

      Problemet her er feks det at hun har sittet i utenriks- og forsvarskomiteen. Gud vet hvilke hemmeligheter hun kan ha blitt presset til å oppgi. Hvis Grande ikke har oppgitt hendelsen til sikkerhetsoffiseren og hvis denne historien holder vann, så må det være alvorlig.

      Hvorvidt hun har traumatisert en tenåring er av liten betydning. Rikets sikkerhet er det som står på spill.

     • Blurb1000

      Helt enig.

     • wiwaro

      Vi må ha rett til å kreve uplettet vandel av våre partier, det handler om deres troverdighet, også sånn ar de må vise aeg situasjonen voksen ved å støte ut råtne elementer. Den største råtten skap i Ap er ennå ikke omtalt av noen, men vitner om et fortsatt fall til bunnen: dette at ikke partikulturen for lengst har gjort Giskes uformelle framferd umulig. Hadia løp de såkalte varslernes ærend tross Støres advarsel mot mer av samme griseri; da ble Støres mangel på reaksjon mot henne et dårlig tegn for Ap. Hun burde vært satt på eksklusjonssak, liksom Giske burde møtt veggen for 15 år siden. Og der ser vi Stoltenbergs soleklare forsyndelse mot råtten partikultur. Helt annen lut må til i et over- subsidiert parti som ikke mer har kontakt med grunnfjellet.

     • 1velger1234

      Jeg tror at slike kvinner som utnytter unge gutter kalles batikkhekser. Hvis det stemmer at Trinemor, hun som til stadighet hytter med en moraliserende pekefinger mot FrP om partiets slemme behandling mot afghanske «barn», har litt å svare for dersom det er sant at hun har hatt seg al fresco sex med en 16-åring mens de begge var dritings.

      Må tilstå at jeg fryder meg mens jeg venter på neste kapittel i denne soga. Håper det kommer før hun slippes inn i regjeringen, hvor hun ingen ting har å gjøre.

     • O.M. Hadland

      Herrlig kommentar!

    • Henning Nielsen

     Ja, men det er ingen grunn til å rakke ned på utseendet til folk. Hadde du tilgitt en sylfide?

   • Spa Ghetti

    Enig i din kommentar. Men Venstre må nå få produsert caps til neste valgkamp der det står med store bokstaver:
    GRAB THEM BY THE BALLS

   • Arbeidsrud

    Egentlig enig, skrev litt på impuls og angret etter at jeg hadde trykket «enter», men da var det gjort, dessverre.

    • rosinen

     Du kan jo trykke på redigeringsknappen?

     • Arbeidsrud

      Uff ja, men det ble liksom ikke tid. Skal skjerpe meg.

     • rosinen

      Det var ingen stor sak da…. 🙂

  • Frankie

   Skjønner godt at dette var traumatiserende for guttungen.

  • Blurb1000

   Speksavers, hva er det?

   • 1velger1234

    Det er en butikk-kjede som selger briller. Den heter egentlig Specsavers.

    • Blurb1000

     Åh.. jeg trodde det var noe om å spare flesk.

     • 1velger1234

      He-he.

   • Arbeidsrud

    Ser du ikke reklamefilmer da?

    • Blurb1000

     Nei, jeg er for teit. Forstår ikke budskapet. Handlingen er for innviklet og plottet altfor usannsynlig.

 • Helge Fischer

  Dette tror jeg ikke på. Ingen i venstre har noen seksuell tiltrekning.

  • Svartnebb

   Lett å miste brillene og kontrollen i fylla..
   Typisk battikhekser å holde på med pedofili.

   • Henning Nielsen

    Forsiktig med slike påstander.

  • Max Hermansen

   Beste kommentaren jeg har lest på flere år.

   • Blurb1000

    Åhh.. hva med mine da? Her spiller du på sjalusistrenger!!

  • Petter Simonsen

   Haha, genial!

 • spirild2

  Sevile politikere overfor media. Nå forstår vi mer og mer og mer
  Deres gjensidige enighet, ah, men så kom den sorte andungen, to stykker til og med: resett og document.

  Teaterprogrammer med tittel «Debatt» feks…

 • invernes

  Stakkars gutt som opplevde dette 😮 stakkaren må slite med ettervirkninger av dette.

  • Anna Bråten

   Muligens evig impotent.

 • Har Lurås rett i sin antydning av Trine Skei Grandes seksuelle drilling, så passer hun neppe inn som en eventuell kommende kulturminister. Da får vi vente å se om Erna takler Trines flørt med en 16-åring bedre enn Jonas sin håndtering med Giske-flørtene.

  • Lise Kvalsnes

   Stakkars Erna som nå må håndtere dette spetakkelet (i dobbelt forstand) …

  • spirild2

   Flirt?

  • Stig Andreas Varsi

   Kan jo gjøre som siv at det hadde hun aldri hørt og sluppet noen krokodille tårer.
   Vi har i det siste belønnet sånne folk med minister post.

  • Henning Nielsen

   Grande er ikke medlem av Høyre, og heller ikke partner i en Høyre-ledet regjering, så hva har Solberg med dette å gjøre? Eneste utfallet av denne saken mht. regjeringsforhandlinger, -dersom den stemmer – kan bli at Venstre kommer i en noe svekket posisjon. Politiske realiteter burde egentlig ikke tilsi dette, men følelser trumfer ofte realiteter.

   • golie

    Hun er i ferd med å bli en del av en høyre styrt regjering, mye syn bak et blindt øye….

    • Kjell Weihe

     Grande er leder i Venstre, hun ER ikke Venstre. Og regjeringsforhandlingene retter seg i første omgang om Venstre kan bli tilstrekkelig enige med FrP og høyre til at de KAN slå seg sammen. Om så blir, så skal de forhandle om hvilke partier som skal ha hvilke departementer. Og når DET er gjort så skal de enkelte partier bestemme hvilke personer som skal få det/de departementene de som parti har «fått». Så til syvende og sist så er det venstre selv som bestemmer om Trinemor skal representere dem i regjeringen. Enig i at det minner om bukken og havresekken, men slik er det

   • heimevernet

    «…hva har Solberg med dette å gjøre?»

    At hun må legge om regjeringskabalen med mindre hun allerede var gjort kjent med alle Grandes hemmeligheter av Grande selv.

    • Kjell Weihe

     Henning har rett han. Det er Venstre som velger personene til de departement de evt får tildelt

  • Lars Viker

   Må si det virker ganske naivt å tro at det er noen stor sjanse for at dette kommer til å få konsekvenser. Kvinners seksuelle utskeielser og umoral bryr man seg ikke om i Norge. Det et verktøy man bruker for å bli kvitt brysomme menn. Alle i pressen og politikken vet jo om dette, men ingen ønsker å la vanlige folk få vite om det eller måtte Gudene forby gjøre noe med det. Hvorfor tror du det plutselig skal skje nå bare pga. Giske-saken, når ble dobbeltmoral noengang en hindring for norske makthavere?

  • Blurb1000

   Erna er ikke sjefen i Venstre. Dette må Venstre selv rydde opp i.

   • Balder Vonbrot

    Hadde Vingle hatt et eneste medlem som var i stand til å rydde opp i noe som helst så ville ingen av de tre siste lederne (Grande, Sponheim, Dørum) noensinne hatt noen inflydelse i partiet.

    For makan til uansvarlige og inkompetente vinglepettere tror jeg ikke du finner noe annet sted i landet.

   • Kjell Weihe

    enig

  • I Live In A Matrix

   Ja, mye spennende for de navlebeskuende fremover..

  • O.M. Hadland

   Hvorfor må en idrettsminister være moralsk?

   • heimevernet

    Godt poeng. Om en minister presses til å inngå kontrakter med tvilsomme virksomheter blir ikke idretten noe verre enn den allerede var.

 • densensurerte

  En skikkelig cougar?
  Uansett… på et eller annet bisart vis så var det nok en måte å miste uskylden på som er brennemerket i guttungens sinn… huff og huff.

  • Blurb1000

   Bryllupsnatten, om den kommer (?) blir ikke A4.

 • Profet1

  Mission impossible.

 • Onkel Skrue

  Får bilder i hodet jeg helst ikke vil ha… hva er egentlig poenget med denne Resett? Er lei denne tåpelige heksejakta som mainstream media driver med..så starter dere også

  • Svein Svendsen

   Hyklere skal avsløres. Det finnes få, om noen, som er mer ivrige etter å utøve moralsk fordømme av andre enn godhetsmennesker som Skei Grande. Når disse avviker fra den smale sti så skal det sannelig svi.

  • AOM

   Hvor kjepphøy og moralsk sjølgod har vel ikke TSG framstillt seg sjøl som.
   Hun har aldri gitt noen andre, såvidt jeg kan huske, kreditt for å ha menneskelige svakheter eller naturens påfunn.
   Gi meg eksempler om jeg tar feil.

  • De aller fleste gir god beng i om TSG feide over en 16-åring. Eller om Giske sendte en tekstmelding til en 19-åring. Det er dobbelmoralen og de nye spillereglene som eksisterer, og som jeg forsåvidt har nevnt vil komme som en boomerang tilbake på kvinnene. Det blir litt som Bill Clinton som ble stevnet av Kongressen for løgn. Som om ikke alle og enhver lyver når det gjelder det intime og personlige, som man ikke ønsker å dele med hele verden.

   Men i en normal verden og samfunnsdebatt så er jeg helt enig med deg.

 • AugustPetersen

  Dette verifiserte bare magefølelsen min om TSG.

  • 1velger1234

   Jeg har hatt mange magefølelser om henne, men ingen om alkoholdrevne seksuelle utskeielser med tenåringer under åpen himmel, med tilskuere.

 • Martin

  Jeg håper virkelig du kan backe opp dine utsagn her, Lurås. Du ber om et hel…tes spetakkel.

  • Blurb1000

   Og vi skal se på 🙂

  • Jens – alt er på Twitter

   Norske medier har laget en drøss saker basert på anonyme kilder om Donald Trump. At man begynner å lage saker basert på anonyme kilder om andre temaer er absolutt på sin plass og sterkt ønskelig og behøvet.

 • Henning Nielsen

  «Det sies at pressen i sin tid holdt munn om saken av hensyn til den svake part i relasjonen – den unge gutten. Hendelsen skal ha vært traumatiserende og offentliggjøring kunne gjort ting verre.»

  Dette høres ut som norsk presse hykleri på sitt verste. Har man noe faglig grunnlag for å si at offentliggjøring ville gjort situasjonen verre for gutten? Vurdering fra psykolog f.eks.? Hvis ikke, blir det kjendis-skjerming og ikke annet. Man kan like gjerne hevde at å ha dette traumet inni seg uten å kunne snakke fritt om hendelsen, har skadet gutten. Vi vet ikke, journalisten vet ikke, men tillater seg å spekulere. Det er hensynsløst.

  Still deg spørsmålet: Ville du som journalist fått noe som helst informasjon fra Grande eller andre i Venstre, dersom du hadde gått ut med denne historien? Ville du fått ok fra redaktøren, som er avhengig av inntekter som ofte er generert fra politikernes lekkasjer? Hvilket liv er mest verdt i en slik situasjon -Grandes eller guttens? (Igjen med forutsetning om at dette er en korrekt historie).

  • Ingvild A. Eide

   Eg ville i alle fall sørga for at eg hadde sterke bevis, sikre kjelder og ein ordentleg sak før eg publiserte. Sånn resette har skrive dette, er det fullstendig ubrukeleg journalistikk.

   • Henning Nielsen

    Men det vet du ikke noe om 🙂 Eller har du tilgang til Resetts kilder?

    • Ingvild A. Eide

     Nei, fordi Resett ikkje har lagt fram ein drit som er etterprøvbart. Ingen sitat frå ekte kjelder som dei faktisk har snakka med sjølv.

   • Jens – alt er på Twitter

    Man trenger verken sterke bevis eller sikre kilder (usikkert hva du mener med «en ordentlig sak» – dette er en ordentlig sak).

    Norske medier har laget et svært stort antall saker om Trump den siste tiden hvor oppslaget er at en amerikansk avis hevder å ha anonyme kilder. Å kutte ut den amerikanske avisen og bare bruke anonyme kilder selv er fullstendig innenfor.

   • John Magne Trane

    Vil forresten syrerne dine reise hjem nå? Du hadde vel sterke bevis og sikre kilder før du støttet dem?

    • Ingvild A. Eide

     Har eg skrive ein artikkel med anonyme kjelder på at det var krig i Syria?

  • Blurb1000

   Jeg vet ikke, men som 16-åring hadde jeg flere friske sexuelle fantasier, men ingen som lignet på dette. Så jeg tror du har rett.

 • Lars Viker

  Søviknes ble utestengt fra politikken i 15 år for å ha hatt sex med en beruset 16-åring. Når Skei Grande gjør det samme leter man altså fram unnskyldninger for å dysse det ned. Ja, tenk på det stakkars offeret dere, og glem overgriperen.

  Såvidt jeg husker fra Søviknes-saken ble det også gjort et poeng ut av at forholdet (sex med beruset mindreårig og person i maktposisjon) like etter ble kriminalisert, men at det ikke var det på det tidspunktet Søviknes inngikk det. I så fall er dette en kriminalsak og ikke bare nok en pikant sexsak med en politiker i hovedrollen. Men vi er jo fullt indoktrinerte feminister her i landet, alle som bestemmer blant oss, i alle fall. Og mantraen går jo: Menn er overgripere, kvinner er ofre!

  • RiksyWiksy

   For det første vet vi ingenting om det var Grande. Lurås synser basert på såkaldt «sannsynlighet».

   For det andre står det ingenting om at gutten var med i unge venstre. Stillingen har ikke vært utnyttet. Sakene er altså som natt og dag å regne. Grande (eller denne kvinnen) har ikke gjort noe som helst galt. Det er fullt lovlig å ha sex med sekstenåringer om du så er 90 år selv, enten du liker det eller ikke! Dette er bare moralistisk fjas av Lurås.

   • Er enig, men. Spillereglene er forandret og Victoria-tiden setter rammebetingelsene. Beruset er nå ensbetydende med voldtekt. Og vi skal selvsagt dømme fortidens hendelser med dagens regler. Det er normal og rettslig god kutyme.

    • Lars Viker

     Ja, det hadde jo vært litt merkelig om de som var med på å innføre og banke inn de mest ekstreme lovene og reglene for kriminalisering av seksuell adferd selv skulle bli unntatt for dem. 🙂

     • Steinar Thomassen

      Hva er ekstremt med lovene?

   • Breidablikk

    Svakt av Lurås å komme med dette. Slike forhold – moralske og umoralske – tilhører privatlivet og skulle være uten relevans for politikken, og det medie som kommer trekkende med «rykter om umoral» taper troverdighet. Ikke fordi det hele nødvendigvis er usant, bare fordi det er irrelevant.

    Mener forøvrig at Giskes seksuelle oppførsel er en privatsak, og i den grad utfoldelsen skjer tilknyttet partiet (fester, med partiets medlemmer) er det en partisak, hvor jo Giskes oppførsel har vært kjent, og tolerert)

    Rustad har rett i noe av sin kritikk:
    https://www.document.no/2018/01/03/metoo-gar-av-hengslene/

    • heimevernet

     «Svakt av Lurås å komme med dette.»

     Lurås navngir det tidligere medlemmet av utenriks- og forsvarskomiteen, men ikke kulturpersonligheten. Jeg synes det er en fin grenseoppgang. Nå vet jeg selvsagt ikke hvilke opplysninger Grande har gitt i forbindelse med sin sikkerhetsklarering, men jeg heller mot at Lurås gjorde rett uavhengig av det.

     • Breidablikk

      Ser bare ikke at dette skal omtales overhodet – det handler om privatsaker. Men dog: jeg ønsker at SG mislykkes i regjeringsforhandlingene og at Venstre ikke påvirker en blåblå regjering: kanskje litt «målet helliget middelet» da er på plass, med baksnakkelse, rykter og skittpakker?

     • heimevernet

      «Ser bare ikke at dette skal omtales overhodet – det handler om privatsaker.»

      Jeg synes ikke det er privatsak at et medlem av utenriks- og forsvarskomiteen og som nå kan være aktuell for ministerpost har slike graverende saker å skjule. Det betyr at hun vil være sårbar for press.

      Folk kan ikke stole på at hun tar beslutninger som er til det beste for landet og ei heller at hun holder hemmelig informasjon hemmelig. Det kan dreie seg om beslutninger og informasjon på alle nivåer opp til og ekvivalent med alvorlighetsgraden av hennes verste umoralske krumspring.

     • Breidablikk

      Du har jo et poeng: men jeg føler at man må gå inn i problematikken på et tidligere tidspunkt enn det du gjør. Vi har med en privatsak å gjøre, som handler om moral og vandel som berører den enkelte, og ikke med lovbrudd som engasjerer fellesskapet. Hvis presse og politikere er enige om at slikt er privatsaker, og det ikke omtales i pressen, da har ei heller noe pressmiddel. Jeg føler at vi bør understreke på dette, det prinsippielle og primære, og ikke farer for misbruk.

     • heimevernet

      «Du har jo et poeng: men jeg føler at man må gå inn i problematikken på et tidligere tidspunkt enn det du gjør.»

      Det er vanskelig å være for skråsikker før jeg vet detaljene i omstendighetene rundt utnevningen til utenriks- og forsvarskomiteen. Men at stortingets verv er blitt delt ut på en tilsynelatende korrupsjonsfremmende måte ser jeg meget alvorlig på. Og jeg synes praksisen fortjener eksemplifisering og flomlys.

      Hvis Skei Grande vil ha omgang med tenåringer, så kjør på. Men da skal hun ikke ha viktige verv, og ingen skal gi dem til henne, heller. Det norske folk har bygget opp et fint politisk system og fortjener ikke slik korrumpering.

      Jeg vil gjerne ha lagt til at dette nok er mer stigmatiserende enn hvis man hadde byttet om kjønnene. Altså er denne situasjonen mer alvorlig enn hvis kjønnene var byttet om.

     • Breidablikk

      Vel, jeg tror vi i grunn diskuterer to ulike saker. Jeg har sagt min mening.

      Det siste punktet er interessant: ifølge lov og ideologi skal det jo være likestilling og likebehandling. I praksis ser vi altså forskjellsbehandling, en kvinnes evt umoralske framstøt blir ikke omtalt. Og greit er det. Kvinner har og kan ha friheter menn ikke har, nettopp fordi de er fysisk svakere og har vanligvis lite å stille opp med, mot en mann. Likeledes forventer folk flest at ei jente og en gutt på samme alder, her 16, har ulik grad av «sårbarhet» – gutten skal være tøffere og hardere. Også av denne grunn vil SG-saken aldri bli noen skandale, på grunn av helt ordinære kjønnsforskjeller som vedvarer, midt i det likestilte paradis Norge, som også derved viser at den ideolgisk bestemte likestilling ikke tilsvarer kjønnsforskjellenes virkelighet. .

     • Kjell Weihe

      Pussig at du hevder at det dreier seg om privatsaker når det gjelder SG, men ikke når det gjelder TG ?. Ellers er jeg ikke så sikker på om det beste er om V mislykkes i å komme inn i regjering. Alternativet er jo at om DET skjer, så løper venstre i armene på Jonas og da får vi en annen regjering… det er som pest eller kolera

     • Breidablikk

      Jeg mener at alle «saker» som omhandler seksuell moral og umoral tilhører privatlivet, og skal omtales i medier, offentlig. Jeg mener også at forhold som ligger langt tilbake, eks 10-20 år, ikke lenger er relevante, som i tilfellet Lars Gule. .

    • spirild2

     La oss se på en personnage vi begge kjenner fra fransk politikk: DSK, Dominique Straus Kahn!
     (Selv om franske politikere slipper unna det meste, eks, les; Mitterand med «2 koner samtidig» og alle de andre mange hundre år bakover)
     Hvorfor falt DSK? Kort: Fordi han ble uforsiktig (min mening), og trodde seg urørlig og at ingen ville publisere noe om han og omgangskretsens utagerende livsstil. USAs medier, værelsespikens anskrik ble begynnelsen på nedturen. Det vil ALLTID komme en eller annen hendelse som bryter omertaen.
     Resten vet vi.
     SÅ, for å inneha et politisk verv på høyt nivå i dag, mener du virkelig at man skal skille mellom privatliv og den offentlige person? La meg si det slik:
     Horebukken, kan han være president eller statsminister?
     Dette spørsmålet avler flere nye spørsmål som feks Støres private forretningsdrift mens han samtidig er leder for Arbeiderpartiet og derfor er deres statsministerkandidat…

     Er det negativt å ha en moalsk overbevisning OG adferd…men igjen, har man et samfunn der det betyr noe..og hvem bestemmer «rett og galt».
     DSK sies det, ble overvåket av etterretningen fra UK, USA og Fr.
     I Norge og Giskesaken kan etterretningen oversettes til «media»… og vi vet nå at de har hatt info om dette i åresvis….

     L`art et la maniere…

    • wiwaro

     Det parti som ikke ivaretar intern kultur sitter på udetonerte bomber; Giske har vært en sextorpedo i 20 år, og gjett hvem som aldri tok ansvar for advarsler om eksklusjon over så mange år?
     Han som etter 22.juli «tok ansvar».

   • Lars Viker

    Du vet det ikke, men det er andre som vet det. I følge juristen ved ung.no kriminaliserer § 193 om seksuell omgang «ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold» for eksempel sex mellom en *tidligere lærer på en annen skole* og en 16 år gammel elev. Man tolker altså dette med stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold veldig vidt. Hva da med en 16-åring og en av landets ledende politikere som er over dobbelt så gammel? https://www.ung.no/oss/lovbrudd/overgrep/80202.html

    • RiksyWiksy

     Trine Skei Grande kan vanskelig regnes som en av «landets ledende politikere» på den tiden. Selv hadde jeg ikke hørt om henne, og det hadde nok ikke mange andre enn medlemmer i venstre heller. Til det var paritet for lite, og Sponheim tok for mye plass. Det er noe helt annet når du som ung nylig har sittet under vingene til en lærer i kanskje flesre år. Unnskyld meg, men det synes som du har litt vanskelig for dette med sammenligning.

     • LivDorna

      Hun var Venstres 1. nestleder

     • RiksyWiksy

      Poenget er at hun IKKE var rikskjendis på det tidspunktet. Tro det eller ei, selv som 1. nestleder i fislepartiet venstre, som like etter dette havnet under sperregrensen. Du skal altså ha oss til å tro at en 16-årring blir «starstruck» av å møte på Trine Skjei Grande i 2008? GLEM DET! Det er kanskje lenge siden du var 16, men jeg kan forsikre deg om at han ikke brydde seg meteren om akkurat det all den tid han ikke hadde noe med partiet å gjøre.

     • LivDorna

      Hva du vet

     • akbra

      Grande var en kjent politiker på det tidspunktet og hun hadde vært mye inne på stortinget som vara for Odd Einar Dørum som var statsråd. Venstre er et lite parti så da blir man mere sett. Den saken har for øvrig flere sider, om den ikke har noe med Giske saken å gjøre.

     • Jeg var sekretær i Namsos Venstre på denne tiden og har bare positivt å si om Trine Skei Grande. Rart at vi i nabokommunen til Overhalla ikke har hørt noe om disse ryktene. Tror dette er ondsinnet bløff!! Er dette bare rykter bør Reset.no få rettsvesenet etter seg på alle mulige måter! Kommer Reset med moderering her, viser det at nettavisen skriver usant!

   • LivDorna

    Så da mener dere at varslerne, som ikke er med i AP, ikke har noen grunn til å varsle om Giske heller da?

  • Jeg skal oppklare: Den seksuelle kontakten skjedde på landsmøtet våren 2000. På den tiden var sex med en «noen som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen» et straffbart overgrep i henhold til § 193, men ikke juridisk å regne som voldtekt — som var regulert i § 192.

   I august samme år, ble § 193 innlemmet i voldtektsparagrafen, slik at straffen ble tidoblet over natten. Dersom Søviknes hadde blitt dømt, hadde han altså ikke blitt dømt for voldtekt, formelt sett. Men dersom dette hadde skjedd etter august 2000, ville det vært snakk om voldtekt.

   Jenta var for øvrig ikke seksuelt mindreårig, siden hun var over lavalderen, 16 år, men hun var under 18 år.

   https://uploads.disquscdn.com/images/5e8aa444564225b581b02492512887aff40eab1ca04fd02dc328bc431a8693cc.jpg

   • Tor Anders Engen

    Men så kommer den juridiske galskap. Man har ikke lov til å tolke teksten ordrett. Det må tolkes av tidligere saker osv. Det er egne bøker for å tolke det som står i loven.

    Så vi har et rettsystem som kan tolke lover som dem vil, blir det mer en religion enn rettskaffenhet. Disse skaper kun sin eget arbeid.

   • Lars Viker

    Hederlig forsøk dette. Problemet er at det er kommet så mye forskjellig radikal, ny lovgivning på dette feltet at du må være ekspert for å holde oversikten. Nå avskaffer vi jo juryordningen fordi voldtektsbegrepet i jussen er så annerledes fra det folk flest mener med det at man ikke får folk dømt med jury, så det er snakk om en masse forskjellige endringer.

    Jeg mener selve forholdet ble gjort ulovlig (ikke bare at det ble en vurdering av om vedkommende var overstadig beruset) pga. § 193: seksuell omgang «ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold». Det kriminaliserer f.eks. sex mellom en lærer og en elev på VGS, og jeg mener også det vil ramme sex med en partileder og en beruset mindreårig.

    • Steinar Thomassen

     Ingen lov kan gis tilbakevirkende kraft!

   • WesternEurope

    Dette er bare tøv. Saken handlet om en jente som bød seg frem. Dette dreier seg om Søviknes utroskap mot sin kone grunnet dårlig dømmekraft under alkoholpåvirkning. Umoralsk ja, men ikke kriminelt.

  • uKatamitt

   Es nehmt zwei der Tango zu tanzen.

   • Willy von Busche

    Das ist ganz richtich.

    • Lise Kvalsnes

     Richtig, aber falsch noch ein mal. Du hast selber Fehler gemacht 🙂
     Toller Mann!

   • erikb43

    Es nimmt usw. Forøvrig har du rett. Spennende kommentarfelt.

  • kachiun

   Jeg trodde Giske hadde vært virkelig ufin, men les:

   https://m.nettavisen.no/politikk/her-er-giske-varslene/3423403011.html

   Dette er jo bare piss og overhodet ikke alvorlig nok til å behandle han slik!!! Og jeg liker virkelig ikke Giske og stemmer ikke AP. Saken med Burger-Grande er jo 100-ganger verre!!!!

   • akbra

    Det er ikke greit at en minister i Norge springer rundt og stikker tunga ned i halsen på jenter han møter på si vei. Og det notatet Nettavisen offentliggjorde i går var vel noe Giske har satt opp over hva han vertfall må innrømme….. Jeg vet ikke men ingen på Ap’s partikontor vil vedkjenne seg det.

    • GJ

     Tunga ned i halsen?? Da må i så fall Giske ha fryktelig lang tunge. Og kvinnen må ha åpnet opp munnen.

  • S. Haugen

   Det er forskjell på Jørgen hattemaker og kongen, fordi venstresiden(media) er korrupt og eiet av staten gjennom subsidier! Hvem biter vel hånden som forer deg?

 • Ethan Parker

  Dette må få voldsomme konsekvenser for henne – ut av regjering og storting ASAP!

 • Svein Svendsen

  Håper vi nå får røyket ut kloakkrottene i alle partier. Lite er mer tilfredsstillende enn å se maktmennesker som tynes.

 • Rupert Augustus Zaire

  Stakkars gutt 🙂

 • Furusk

  Om gutter orker å stå fram vil det trille ut flere saker.
  I alle fall har jeg hørt gutter skryte av sex med eldre kvinner både over 30 og 40.
  Men det mer enn 10 år siden og de er neppe interessert i oppmerksomhet nå.

 • Anders Bruaset

  Fifty Skei of Grande.

  • Lars Eriksen

   eh, «the Overhalla-story»

  • Blurb1000

   Nå må du slutte. Det er flere av oss som får ideer.

  • Tor Anders Engen

   Fifty Stones of Grande er vel mer korrekt?

   Men spøk til side. De som har makt har uheldigvis en tendens til å utnytte den. Det er relativt få mennesker som ikke lar seg fristelsen. Ikke uten grunn at de fleste synger på samme globalistiske hymne. De som styrer dem har noe på dem.

   • Rolf Aalberg

    Jeg mener å huske en tidligere engelsk statsminister som uttalte at makt korrumperer, men at han selv ikke satt lenge nok til å bli korrupt. Men kan man i det heletatt stole på hva slike personer sier?.Jeg tviler ikke på at makt beruser!

  • Metuka

   Som om ikke 1 av henne var nok……

 • Henning Nielsen

  Full fart på VGD:
  «Selv har jeg også hørt om disse ryktene for mange mange år siden – og det hele skal ha skjedd i Ola Borten Moe sitt bryllup.»

  http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1844300/tittel/grande-i-meetoo-skandale

  • Henning Nielsen

   Og nå er tråden slettet hos VGD.

  • Otto

   Allerede slettet gitt..rare greier..

   • Gunnar Sunde

    Hvorfor sletter de ikke trådene om Giske?!?

    • John Magne Trane

     VGD er sensur.

   • Birgitta Sol Garvik

    Ja , allerede slettet. Må være noe kameraderi ute å går….

 • Peder Aresvik

  ….et utsøkt stykke bedriden journalistikk, Lurås….

  • Anna Bråten

   Sannheten som er bedriten.

  • kachiun

   Hva er det du ikke skjønner?

  • Ingvild A. Eide

   Dette er ikkje journalistikk.

   • Blurb1000

    Stemmer. Det er antivenstrepropaganda.

   • «Dette er ikkje journalistikk»

    Vel! Da er heller ikke avsløringene om Giske eller for den saks skyld Søviknes sine utskeielser journalistikk, så hva er det da?

    Jeg tror ikke Lurås på noen som helst måte hadde tort å nevnt dette hvis det ikke var hold i påstandene og har han ikke dokumentasjon på dette er det injurierende å gi slikt på trykk. Det er heller ikke bare Lurås og den nystartede Resett som står på spill, har jeg forstått rett er og Øystein Stray Spetalen dypt inne i bildet med etablering av Resett.

    Min magefølelse sier at vi går spennende tider i møte med store omveltninger i Norsk politikk.

    • Ingvild A. Eide

     Jo. Både i Giske-saka og Søviknes-saka kom det tydeleg fram at redaksjonane hadde forsøkt å få kommentar frå både dei og partiet – noko dei også fekk. Det var direkte sitat frå kjelder som var anonyme for oss, men ikkje for redaksjonen.

   • O.M. Hadland

    Da er det vel kunst. (Hvorfor fikk jeg lyst på en pipe?)

  • Henning Nielsen

   Hvis usant, ja.
   Hvis sant, nei.

   • Blurb1000

    Meld deg ut av nyspråkforbundet.
    Usant = løgn

    • Henning Nielsen

     Forskjell på usant og løgn, vet du.

     • Blurb1000

      Du får lese 1984 igjen.

     • Kjell Weihe

      henning har nok rett du

  • Frankie

   Venstrevelger i fornektelse ^^

 • Woqu

  Herre Gud!!!

 • Vonbråten

  Dette skaper mentale bilder jeg kunne vært foruten.

  • forbauset

   Dette var motbydelig !

  • per berge

   Hvordan gir en kudos anonymt ? 😀

   • Blurb1000

    Slik

 • Woqu

  16 år og med alkohol involvert, får se hvor dette ender.

  • Infowarrior

   Jepp, det er ulovlig å skjenke mindreårige alkohol.

   • Olga Helgersen

    Og at en voksen utnytter situasjonen……🐷<—–

 • NaivitetensHoyborg

  Også Grande da, hun som så ofte og gjerne holder sin moralske pekefinger opp..
  Vel dobbeltmoral er vel også en form for moral..

  • Henning Nielsen

   Dobbelt så god 🙂

 • claw dia

  blir dette enden paa Grandes politiske karriere?kanskje hun heller burde faa seg jobb paa et asylmottak for enslige ¨barn¨.

  • Henning Nielsen

   Nytt parti dannet av Giske og Grande?

   • Ingolf Å Nilssen

    Mulig det. Kan partiet hete Gomorra?

    • Henning Nielsen

     God ide, men Sodoma hører vel med? Og vi er nok ikke riktig der ennå?

     • ytringsfrihetfred

      Skeidoma og Giskmorra.

   • AugustPetersen

    Det såkalte G-punktet..eller G-partiet

  • Blurb1000

   Hun vil sikkert jobbe gratis bare på grunn av idealisme.

  • 1velger1234

   På ingen måte. Disse «barna» må vernes mot slike som henne.

 • Kristine

  Dette tror jeg ikke på før jeg eventuelt får lese om det i MSM og hører om eventuelle varslere. Trine har jo engasjert seg i debatten om seksuell trakassering og har rost de kvinnene som orket å forsøke å få sextrakasserende troll ut i lyset.

  • Henning Nielsen

   Det sies at det var vitner. Da behøver man ingen varslere.

   • Kristine

    Ok. Men jeg vil vite om det er faktisk seriøst først uansett. Rykter er bare rykter.

    • Henning Nielsen

     Det har du selvsagt rett i. Men jeg tviler sterkt på at Lurås hadde kommet med en så konkret og detaljert beskrivelse, uten å ha dekning for det han skriver. Særlig fordi de konkrete, ytre omstendighetene er så spesifikt omtalt. Jeg hadde vært mer skeptisk til en mer ullen antydning om trakassering.

     • Kristine

      Uansett så er vel frivillig sex ikke ulovlig, så lenge ikke noen har følt seg trakasserte og undertrykte av makt så er det vel mange som har gjort noe dumt i fylla en gang og angret på det i ettertid. Verre når er det når det skjer maktovergrep og seksuell trakassering gang på gang over tid.

     • Infowarrior

      Vi snakker her om stortingets største moralist og hykler, samt at hun har vært lærerinne.

     • Blurb1000

      Det er jo lett å se for seg at hun var i en læreposisjon, også her.
      En gang lærer, alltid lærer. Guttungen fikk helt sikkert noe ut av det som han kan bruke senere i livet. Lærere er greie sånn.

     • Henning Nielsen

      Ja, når man ser det fra den siden…
      hvordan ville ditt utsagn ha sett ut dersom det handlet om menn som har hm…frivillig sex med nesten for unge damer?

     • Kristine

      Jeg slettet kommentaren. Den var dårlig formulert. Poenget mitt var at hvis det har skjedd noe ulovlig så får dere anmelde det. Hvis det ikke har skjedd noe ulovlig, seksuell trakassering eller maktovergrep som er ulovlig, basert på fakta som det ikke finnes tvil om er reelle og må og skal tas på alvor. Så synes jeg ikke det er nødvendig å skrive det. Selv om jeg stiller meg tvilende til sannhetsgehalten i denne alvorlige anklagen, så betyr ikke det at jeg ikke mener det er bra at saker om kvinner som misbruker sin innflytelse kommer frem.

     • Enig i første moment. Dog, det «nye samfunnet» har vi sett i høst ikke bedriver med anmeldelse. Man skal ha en moralsk anmeldse som gjør at personen blir persona non grata.

      At TSG skulle hatt sex med en 16åring er faktisk en ikke-sak. Om ikke man er i den nye Victoria-tiden som nå eksisterer.

     • Kristine

      Uansett. Rykter er bare rykter, hvor en fjær ofte blir til fem høns. Det må være mer seriøst enn dette.

     • Som en tekstmelding hvor festen er?

     • Kristine

      Hvor alvorlig Giske-saken er vet ikke vi. Det er lederne i AP som sitter med innsikt og informasjon i saken. Det er også de som må ordne opp. Det er uansett tid for en ende på dette. Og det er forskjell på å ta opp saker fra varslere og ofre på deres premisser og ryktespredning.

     • Vel, om du ikke vet Giske-saken, hvordan kan du påpeke at de er ofre? Prøv å lær deg logikk.

     • Kristine
     • Oppriktig ment for å gi deg et bedre liv, logos er en fin bil.

     • O.M. Hadland

      Sååå? Hvis det har skjedd noe ulovlig får dere anmelde det? Gjelder det hele Metoo kampanjen? Eller bare voksen kvinne/ung mann?

     • Kristine

      Nei. Det gjelder både kvinner og menn og er ikke en kampanje mot folk man ikke liker, eller en kampanje mot menn, eller kvinner mot menn. Må dere ha det inn med teskje? Det bra med Metoo-kampanjen er at det blir lettere å si ifra, både for menn og kvinner. Og en holdningsendring i samfunnet.

     • Kristine

      Jeg tror at det har foregått ting begått av både kvinner og menn på Stortinget opp igjennom som ikke har vært bra. Det har vært en dårlig kultur generelt blant politikere i alle partier og i samfunnet generelt.

      Det som er bra med metoo-kampanjen er at det forhåpentligvis skjer en holdningsendring i samfunnet og at det blir lettere å si ifra og være varsler. Rykter er bare rykter. Det går sikkert rykter om flere enn Trine i politikken og ellers. Men det må være et offer i saken. Jeg la ikke merke til i går, og ikke i dag om at det finnes et offer i denne saken.

      Jeg dømmer ingen. Verken Trine eller andre som eventuelt har gjort noe dumt i fylla. Det er de, kvinner og menn, som utnytter sin makt eller som har utnyttet sin makt i årevis ved å bedrive seksuell trakassering mot unge kvinner eller menn, eller kvinner og menn i årevis jeg synes er viktig å få frem. Ikke dumheter i fylla. Begått av kvinner og menn. Selv om det heller ikke er bra.

      Bård Standal opplevde en ubehagelig situasjon da han var 15 år og skrev en god artikkel i Dagbladet nylig om dette temaet; https://www.dagbladet.no/kultur/krise-kommunikasjon/69213007

      Metoo-kampanjen handler ikke om kvinner mot menn, eller er en kampanje mot menn. Eller er en konkurranse om hvilket parti eller side i politikken som er verst eller best på området. Den rammer alle partier og samfunnslag. Det positive med kampanjen er at folk tenker annerledes til det bedre for samfunnet. Håper det var godt nok forklart.

     • Kjell Weihe

      Jo, det går nok rykter om mange. Husker at det ble skrevet om Jens at han hadde en homofil elsker plassert i en egen leilighet i Oslo (da var han statsminister). Men det ble ingen sak av det dengangen. Og det var også et rykte om at Jens bulket en annen bil som sto stille og «skrev en lapp» som han la under vindusviskeren. Bare det at lappen var blank. Dette døde også bort.

     • Kristine

      Jeg har også hørt mye og mangt om mange. Både politikere og andre. Rykter er farlig. Drama, intriger, rykter, hvor en fjær ofte blir til fem høns, baksnakking, misunnelse, og folk som tråkker på andre for å hevde seg er noe småjenter holder på med, men dessverre noen voksne også.

      Hører man noe om noen, så er det bare en bitteliten del av en historie, som det finnes hundre ganger mer til man bør vite for å kunne se det store bildet. Andre ganger er det rett og slett bare rykter og helt usant. Derfor tror jeg ikke på rykter.

  • Frankie

   Tror det ikke før du får lese om det i MSM??? Ja for de har jo vist seg å være troverdige.

   • Kristine

    Det er noe som heter Vær varsom-plakaten. Trodde alle redaktører fulgte den. Ord og bilder er mektige våpen og skal ikke misbrukes.

  • Harald Engen

   Hysteriske kvinner som møter seg selv i døra er ikke noe nytt.

   • Kristine

    Men i himmelens navn. Hvorfor kan ikke bare menn og kvinner spille på lag mot maktovergrep, seksuell trakassering, vold og overgrep? De fleste, verken menn eller kvinner driver på slik. Og, ja. Det finnes dårlige menn og dårlige kvinner. Så hvorfor kan ikke menn og kvinner flest stå sammen om disse sakene?

    Jeg kjenner jeg blir oppgitt og trist av å lese hva noen eldre menn og menn i femtiårene skriver og mener i disse sakene. Jeg hadde selv en far som var alt for glad unge jenter. At ikke menn, og spesielt eldre menn kan støtte de jentene som opplever overgrep av forskjellig art, i stedet for å lete med lykt og lupe etter kvinner som har gjort noe galt, begriper jeg ikke.

    Etter mine begreper så skjønner normalt oppegående folk at dette ikke er en kampanje mot menn.

 • Roald Bentzen

  Her ligger kanskje hennes «sug» etter voksne Oktoberbarn?

  • Snabelsatan

   En innertier!

  • 1velger1234

   Hun øyner kanskje mange gode muligheter.

  • John Magne Trane

   Det er dessverre alt for mange av «de gode» som reiser på regelrette sex-ferier, når de skal «hjelpe». Se bare på avsløringene bl.a Daily Mail har kommet med, når det gjelder de på venstresiden som «hjelper» «migrantene» i Calais.

  • Balder Vonbrot

   Fyyyy skam seg.

   :-DDD

 • Infowarrior

  Var det der Grande mistet møydommen.

  • Aubor

   Tviler sterkt på det. Hun har vært maktmenneske i lange tider, og hun har nok mange flere skjelletter i skapet.

 • Infowarrior

  Dette blir et bra år 🙂

 • unni anita iversen

  Ble virkelig sjokka !

 • Henning Nielsen

  «Trine Skei Grande sitter i disse dager i forhandlinger om en inntreden i regjeringen for sitt parti. Hun er en åpenbar kandidat til en ministerpost.»

  Uansett hvilket departement hun eventuelt får, vil hun opptre som moralminister, det er det hun har slått seg opp på. Og det kan jo bli pikant…

  • 1velger1234

   Grande har ingen ting i en regjering å gjøre, og slett ikke med statsrådansvar. Nå som hennes seksuelle utskeielser med en beruset tenåring er avslørt, vil hun ikke ha respekten en minister må ha, både blant ansatte og folket ellers.

   • Helge Karlsen

    Hun passer vel inn i denne regjeringa som fra før har bl.a. voldsdømte Per Sandberg, Søviksnes og svindleren Hanvolds fremste støttespiller, fru Listhaug i sine rekker?

 • Eysteinn Hjalmarsson

  For noko tøv! Rett nok er TSG neppe noko førstevalg,- men einkvar 16 års normal mann/ungdom vil sjølsagt juble over omtrent alle sjangser på mus. Sex traumatiserende ? for ein kjønnsmoden ung mann på 16 ?, ha,ha, ha ho ho hi hi,ha,ha,..- eg hugsar godt min egen ungdom,- eg ville gjerne bli «traumatisert», og heldigvis var det damer som også syns det var ein , bokstavelig talt, god idé,- men det var før verden vart gal….

  • Henning Nielsen

   Du…eh…ta nå litt hensyn til sarte sjeler 🙂

  • Blurb1000

   Mus?

   • AugustPetersen

    Bever er vel rette betegnelse her..

   • Eysteinn Hjalmarsson

    Ja, mus,-det er eit folkelig uttrykk for det kvinnelige forplatningsorgan..ordet kjem truleg fra det tyske «møse» , men på norsk sammenfaller det med betegnelsen på ein lite firbeint pelsdyr med lang hale.. og det er veldig ! viktig å IKKJE blande sammen dette i praksis!! Eg skulle naturligvis skreve fitte, som er korrekt, lettfattelig og ikkje til å misforstå…

    • Blurb1000

     Jeg vet hva en bever er, men Fitte?

 • Truls

  Liberalisme i praksis! 2018 tyder på å bli et bra år!

 • AugustPetersen

  Da gikk VG inn å slettet debatten på vgd.no……

  • Henning Nielsen

   Må ha kommet et innspill fra venstre…

 • Simen Midtfjord

  Er dette seriøst? Ikke at jeg ikke kan tro det, men likevel? Hvor kåt kan selv en 16-åring makte å bli?

  • Ingvild A. Eide

   Nei, det er fullstendig useriøs spekulering frå Resett.

   • Blurb1000

    Hva koster medlemskapet i Unge Venstre for tida?

 • VOX

  Nå gjelder det bare for Jonas å ta en kjapp telefon til «Leppa fra
  Grorud» slik at han ikke tar en reprise-replikk ala Anniken…

 • Lars Eriksen

  «Die Grande aus Overhalla». Jeg KAN ikke se for meg henne i seksuell aktivitet. Og for herrens skyld, jeg VIL IKKE se for meg henne i seksuell aktivitet. Når man leser «Begge de to var under påvirkning av alkohol,» så kommer ikke det som noen overraskelse. For alkohol har er nok et slags «glidemiddel» både når det gjelder sengepartnere og ikke minst sengeaktivitet

  • Henning Nielsen

   Vær så snill, kutt ut slike nedrige, lavpannede innlegg.

   • Blurb1000

    Jeg har hørt om noe som kalles ølbriller, men så tykke briller finns da ikke? Eller?

    • Frankie

     Kan han ha vært så uheldig å fått i seg en skvett med tresprit? Det skal visstnok føre til at man ser litt mørkt på det.

     • Blurb1000

      HB i trønderbryllup er jo standard og risken for at noe gikk galt i fremstillinga er absolutt tilstede.. Så jo, din tese holder.

  • Rolf Aalberg

   Vi trenger kanskje et alkoholforbud for politikere?

 • Henning Nielsen

  Når kommer #metoo-for-men ?

  • Ingvild A. Eide

   Metoo er for alle

   • Olaus Trøgheim

    Herre.

   • Lise Kvalsnes

    Hmmm … særlig!

   • Henning Nielsen

    Hmm…har ikke hørt om så mange #metoo menn i Norge?

    • Kjell Weihe

     Ari (den kongelige) meldte seg jo på da han innrømmet at en mannlig kjendis hadde tatt han poå hans edlere deler under en middag.

 • Johan Slåttavik

  Milde himmel. Hvis det om Schei Grande stemmer så er det en skandale som bør følges opp. Her har Resett et godt stykke gravende journalistikk å ta tak i.

  • Birgitta Sol Garvik

   Ja , akkurat som DN i Giske saken !!

 • Richard Olsen

  Jeg er dritt lei over at folk skal taes for den minste ting. Nå for tiden for å ha menneskelig sexuel adferd. Me Too kampanjen som jeg ser det er en avart av den amerikanske måten å sko seg økonomisk på all mulig uetisk vis. Saksøk å en kan bli rik.

  • Frankie

   #Metoo er skapt av venstresiden og den rammer i hovedsak avvikere fra venstresiden. Ser du ikke den herlige ironien her?

  • Representativt_Demokrati_?

   Det er du ikke alene om å vaere lei av, men i disse tilfellene er det faktisk de gode menneskene med sine moralske pekefingere som får smake egen medisin. Slik kan vi kanskje få slutt på denne moralposeringen

 • LasseRon

  Alle stygge kommentarer om Grandes utseende er med på å undergrave avsløringen.

 • Lars Viker

  Virkelig.

  På denne tiden var Søviknes en profilert rikspolitiker, ofte omtalt som daværende partiformann Carl I. Hagens etterfølger.[7]

  Søviknes trakk seg fra alle rikspolitiske verv i januar 2001 etter at det ble kjent at han hadde hatt sex med en beruset 16-årig jente på en fest i Langesund etter et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom.

  https://no.wikipedia.org/wiki/Terje_S%C3%B8viknes

  • Geir-Ole Isaksen

   «Alle rikspolitiske verv» Kommunepolitikere er lokalpolitikere ikke rikspolitikere.

   • Lars Viker

    Ja, men han *var* rikspolitiker. Han *var* Carl Ivars etterfølger. Så var han plutselig ikke det etter denne saken. Det er altså det jeg mener.

  • tomnico

   Her er det spørsmål om hvem som et mest troverdig, Politiets ettforskning eller Wikipedia som er skrevet av Hvermansen.

   • Lars Viker

    Men du er ikke «Politiets etterforskning», du er en eller annen anonym fyr på nettet. Vis til «politiets etterforskning», da vel.

   • John Magne Trane

    Eller, i Lars Gules tilfelle: Wikipedia som er skrevet av terroristen selv (Han har fjernet lenker til terrorismen han begår fra VG, fra sin wikipedia-side.)

   • Svein Are Karlsen

    Nope. Wikipedia er langt mer troverdig enn et udokumentert utsagn fra en random person i en diskusjonstråd som påstår at han vet hva politiets etterforskning omfattet…

    Wikipedia har referanser (linker) nederst på sidene som fører til kilder..

    Sjekker en kildene, og de er troverdige, så er det jo enkelt.

    Så en kan godt stole på at Wikipedia ikke tar feil om alderen hennes, siden hun selv fortalte BA om dette:

    https://www.ba.no/politikk/soviknes-visste-jeg-var-16-ar/s/1-41-308902

    • WesternEurope

     Til orientering er Wikipedia kun en samling skriverier av random personer som deg og meg. Hvem som helst kan korrigere det som skrives der. Dermed må alt som hentes derfra tas med forbehold. Ikke minst det som bygger på subjektivt skjønn eller selektive kilder.

     Jeg er enig at Wikipedia i mange tilfeller er nyttig og sannferdig, men det kan uansett ikke oppfattes som absolutte sannheter – men heller uttrykk for bidragsyternes egne oppfatninger om temaer de mener å vite noe om.

     Opplysninger om alder etc. kan vi nok imidlertid forutsette er riktig.

   • Hars8

    Tillater meg å begrave «wikipedia er ikke seriøst» i dette tilfellet.
    Kildesjekk av påstanden på wiki’en sender oss til:
    https://www.ba.no/politikk/soviknes-visste-jeg-var-16-ar/s/1-41-308902
    Står rimelig klart og tydelig i en avis at dette var en 16åring.
    Helt greit med sunn skepsis til wikipedia, men gjør en sjekk da når det er tvil. 16/19 i dette tilfellet er jo relativt viktig.

  • Håkon André Winther

   Du bruker da f… ikke wikipedia som kilde????

   • Lars Viker

    Wikipedia er helt utmerket for realfag, tekniske ting og saksopplysninger. Om det står i Wikipedia at jenta var 16, så var hun 16. Men om du vil vite om Lars Gule er venstreekstrem eller ikke blir det et politisert vurderingsspørsmål, og da bør du ikke stole på Wikipedia, fordi de som har makten der gjerne befinner seg ganske langt ute på venstresiden.

    • Håkon André Winther

     Med andre ord så velger du selv hva du skal tro på. Wikipedia er en ren copy og paste side som er særdeles dårlig på kilder. Tar absolutt alt som står der med en klype salt. Virker som flere burde det.

   • rettfralevra

    Det er meget godt kjent at Søviknes trakk seg fra alle rikspolitiske verv i 2001. Som det også er kjent fortsatte Søviknes som lokalpolitikere og ble gjenvalgt som ordfører flere ganger, Først i 2016 kom han tilbake i rikspolitikken som statsråd.

  • Per Nissen Buttingsrud

   I følge husken min var jenta 16 år. Husken min sier også at jenta anklaga (og anmeldte, trur jeg) Søviknes for voldtekt. Og det var dette han ble frikjent for. At han ble utestengt fra politikken i 15 år husker jeg ikke. Trur det heller ikke. Men når jeg nå ser Søviknes i media er det dette jeg tenker; der har vi han som i makt av sin stilling forførte ei 16 år gammel berusa FpUer til køys.

   • Kjell Weihe

    exact slik husker jeg det også

   • Kjartan Andersen

    Dette er feil. Politiet startet etterforskning på eget initiativ basert på medieomtalene. De konkluderte med at det ikke forelå noe straffbare forhold blant annet fordi de mente jenta kunne ha sagt nei eller forlatt Søviknes (hun var med andre ord ikke i «bevisstløs tilstand»). De anbefalte henleggelse for ingen straffbare forhold, noe statsadvokaten var enig i. Jenta anmeldte aldri saken, men uttalte i ettertid at hun var skuffet over konklusjonen. Søviknes-saken er en typisk sak med dramatisk sviktende vurderingsevne og et moralsk totalhavari, men ikke straffbart i henhold til loven.

 • Avatar

  Plutselig skjønner jeg hvorfor Venstre er så himla god kompis med pressen.

 • Henning Nielsen

  Ah, men det er noe som heter «Frp-alders-fradrag», vet du 🙂

 • Rudolf

  La oss alle stoppe opp et øyeblikk å bare le av Trine Skei Grande.
  HAHAHAHAHAHA 😀

 • Håvard Øygard

  Ja men,helledussen da,16 år og T.S.Grande da ,, nam,nam, !!!!!!!!! Men det må vel være Fake News ?

  • Lise Kvalsnes

   Hils Rune da! (nam, nam, nam, slurp)

   • Blurb1000

    sikle sikle. Hilsen oss i 2. etg på Bondeheimen.

 • Blurb1000

  Jo, jo, men snur du 9-tallet opp/ned blir det slik Lars Viker ser det. Han vinner.

 • RiksyWiksy

  Dette var skuffende greier av deg Lurås. Jeg er enig med Rustad her. For det første, som Rustad peker på, at du blåser en person i offentligheten basert på noe du mener er «sannsynlig». For det andre har dette ingenting med metoo og trakasering å gjøre da denne gutten åpenbart ikke var med i unge venstre. Hun (eller denne kvinnen) har altså gjort noe som er fullt lovlig etter norsk lov, og heller ikke utnyttet sin stilling. Du kommer drassende med en moralsk og klam pekefinger, og henger ut Grande med dette søppelet, uten at hun har gjort noe verken galt eller klandreverdig? Si meg, kan du ikke norsk lov Lurås? Og du som var en av favoritt kronikkforfatterene mine inntil i dag. Dette er useriøs og tragisk «journalistikk».
  Du bør etter min mening be Grande og leserne om unnskyldning.

  Her er Rustads artikkel: https://www.document.no/2018/01/03/metoo-gar-av-hengslene/

  • mikon

   Ho beveget seg farlig nær pedofili. Dette er rett og slett drøyt.

   • RiksyWiksy

    Det som er drøyt er denne kronikken. Det er ikke noe mer drøyt for en 16-åring å ha sex, enn det er for en 18-åring å kjøre bil. 16-åringen er i sin fulle rett til å ligge med 90 åringer for alt du har noe med!

    • Absolutt. Fortell det til mediene og politikere når de bruker det som våpen mot sine konkurrenter. Og gjerne også påpek at det da ikke skal være forskjell mellom gutta og jentene.

   • Blurb1000

    Nei, det gjør hun ikke. Men det tyskerne kaller bestemorsex er man faretruende nær.

  • Lise Kvalsnes

   Slapp av! Lurås har da vitterlig lovet at det skal komme mer …

   • RiksyWiksy

    Har han noe som kan sette denne kronikken i bedre lys, burde det vært med her, ellers burde han ventet. Jeg opprettholder påstanden om at dette er useriøst.

   • Frankie

    Håper bare det ikke er fotobevis..

    • Blurb1000

     Det håper jeg, bare jeg slipper å se dem.

     • AJansen

      Video med 40 års aldersgrense?

   • Blurb1000

    Luremusås holder alltid ord.

  • Frankie

   Tror du virkelig Resett hadde gått ut med dette uten å ha belegg for påstanden?

  • oliver

   Da har jo heller ikke Giske gjort noe galt? Det de har hengt han ut for er den store aldersforskjellen så med mindre Grande skal behandles annerledes enn Giske er jo dette relevant.
   At denne type «opplysninger» kommer i massemedia mener jeg imidlertid både er tragisk og helt unødvendig, men det ser ut til å ha blitt et formidabelt våpen i kampen om likestilling.

  • DemokratiNå!

   Det kommer klart frem i artikkelen at 16 åringen var skjenket full og dermed har et lovbrudd funnet sted. Om det var Grande som skjenket 16 åringen er uvisst, men at hun nok var bevisst på at 16 åringen var beruset vil jeg anta i seg selv er nok til at Grande har begått en kriminell handling.

   • RiksyWiksy

    «Det kommer klart frem i artikkelen at 16 åringen var skjenket full og dermed har et lovbrudd funnet sted.»

    Helt klart, men dette er 16-åringens lovbrudd, ikke Grandes.

    «at hun nok var bevisst på at 16 åringen var beruset vil jeg anta i seg selv er nok til at Grande har begått en kriminell handling.»

    Man kan ikke henge ut en person i offentligheten basert på en antakelse om lovbrudd basert på et rykte. Lurås bekrefter dessuten i artikkelen at det neppe har vært noe lovbrudd, og at saken kun har påstått «moralsk» og «politisk» karakter. Det holder ikke!

    • DemokratiNå!

     Det er ikke 16-åringen som har begått lovbrudd, men den eller de voksne som har gjort 16-åringen i stand til å drikke seg beruset på festen. Jeg vil også anta (uten at jeg kjenner loven i detalj) at det er forskjell på å forføre en 16-åring i beruset i forhold til edru tilstand.

     • RiksyWiksy

      Jo, det er 16-åringen som har begått lovbrudd! Du vet åpenbart ikke hva du snakker om. Man er strafferettslig ansvarlig som 15-åring i Norge. Han er mao godt over, i tillegg var han altså over sekuell lavalder.
      Det betyr at det er ham selv som må ta ansvar for sitt alkoholinntak, og det hva han velger å gjøre etterpå. Han kan på INGEN MÅTE legge skylden for sine egne lovbrudd over dem rundt seg. Ellers er det klart at de som har skjenket ham er medskylig i hans alkoholbruk, men dette er ikke akkurat uvanlig for å si det forsiktig, så verten ville neppe få ei lita bot engang, kun advarsel. Så lenge ikke det er Grande som har gitt ham alkoholen, har hun INGENTING å svare for. Dette sier seg selv.

     • DemokratiNå!

      Det er nok du som ikke vet hva du snakker om…

      § 1-5.Aldersgrenser

      Salg, skjenking eller utlevering av alkoholholdig drikk gruppe 3 må ikke skje til noen som er under 20 år.

      Salg,
      skjenking eller utlevering av alkoholsvak drikk og alkoholholdig drikk
      gruppe 1 og 2 må ikke skje til noen som er under 18 år.

      https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1989-06-02-27/KAPITTEL_1#%C2%A71-5

      Kapittel 10. Straff.§ 10-1.Alminnelige bestemmelser om straff.

      Den
      som forsettlig eller uaktsomt overtrer bestemmelser gitt i eller i
      medhold av denne lov, straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder.

      Dersom
      overtredelsen er særlig grov, er straffen bøter eller fengsel inntil 2
      år. Ved avgjørelsen legges vekt på om overtredelsen har stort omfang
      eller om det foreligger andre omstendigheter av særlig skjerpende art.

      https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1989-06-02-27/KAPITTEL_11#KAPITTEL_11

      Forøvrig… Å drikke alkohol når man er under 18 år fører IKKE til straffereaksjon.

 • CiliusJusar

  For de som mener Resett går for langt;
  Tenk hvordan MSM hadde gasset seg i dette hvis fortegnene var annerledes. -En 38 år gammel mannlig FrP nestleder og ei 16 år gammel pike. Det hadde vært RAMASKRIK I UKESVIS. Dobbeltmoralen er klissen, og den stinker.

  • Astraios

   Enig i det du skriver – det ville blitt krigstyper og norsk venstrepresse ville gått amok.

   Derfor er det på tide å stoppe dette hysteriske sexanklageriet.

   • Jens – alt er på Twitter

    Du snakker som om det å holde tett selektivt faktisk har noen sjanse for å stoppe det.

    Per og gjengen hans går rundt og slår folk, dag etter dag, uke etter uke, år etter år.

    Ola vurderer om han også skal slå, fortrinnsvis i retning Per eller noen i gjengen hans, fordi han er lei av dette.

    «Nei Ola, du må ikke slå, det hjelper ikke på situasjonen, to gale gjør ikke en rett» er det noen som sier. Men om Ola ikke slår, så vil Per og gjengen hans bare fortsette og fortsette i all evighet. Det har stor mening for Ola å avstå om Per etterhvert vil stoppe av seg selv. Men ikke ellers.

    Jeg har sett media og våre innvandringssoldater opptre med grenseløs ondskap og sosiopati så lenge jeg har levd, og de yngre er ikke noe bedre enn de eldre. Du kan legge bånd på deg i ti år, uten at det vil forbedre dem. Du kan så legge bånd på deg i ti år til, eller tredve år til, uten at det vil forbedre dem. Jeg trodde før at de ville stoppe av seg selv, men det tror jeg ikke lengre nå.

    I dette tilfelle bekrefter journalister selv åpent at dette er en velkjent sak, dermed absolutt nyhetsverdig:

    https://uploads.disquscdn.com/images/7a4ab20fa5249c971a1b0d2be0ffb54d0f61e90c7ac62ae0dad53d8a03ba059f.png

  • staleg

   Det ville det blitt, ja.
   Men ambisjonene burde vel være hakket høyere enn bare å skulle senke seg ned på samme nivå som sine meningsmotstandere, eller?

   «The size of a man is measured by how the treats people that can do him no good.»

  • LivDorna

   Eller en fra AP

 • Gudrun Gremnes

  Kunne jo vært et ‘flyktningebarn’???

  • ad1648

   Med andre ord en jevnaldrende.

 • Frankie

  Dette er de «gode» menneskene må vi huske på. Her er en sak fra VG i dag: Asylleder tiltalt for seksuelle overgrep mot åtte jenter.
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/asyl-leder-tiltalt-for-seksuelle-overgrep-mot-aatte-jenter/a/24222646/
  Ingen har så mange svin på skogen som godhetsposørene. De signaliserer kun for å dekke over sine mørke hemmeligheter.

  • AugustPetersen

   Spent på om etnisiteten til «asyllederen» kommer frem. Asylindustrien ansetter svært mange «med norsk statsborgerskap»..

   • Frankie

    Mulig det, men holder en knapp på att det er en venstrevridd godthetsposør.

 • KjellArneThomassen

  Blir bare bedre og bedre.
  Frem med popcorn og beina høy. Showtime. 😂

 • mikon

  Kudos til Helge Lurås. Trine har stått i front for oktoberbarna og har fremstått som moralsk høyverdig.
  Synes det er helt på sin plass att dette kommer frem. Hennes dobbeltmoral skinner gjennom. Og hun bør fra nå av nektes å uttale seg om innvandring.
  #metoo!!! who’s next?

  • Jens – alt er på Twitter

   Kanskje hun trodde at om hun slo rundt seg med politisk korrekt skinnmoral i offentligheten, ville hennes egen privat manglende moral ikke få oppmerksomhet? Virker som det er mange dette gjelder som har kommet frem i det siste.

 • Wingsoftime

  #shewantsittoo

 • Frankie

  Hadde aldri trodd at jeg skulle si dette, men jeg begynner å elske #metoo kampanjen og ringvirkningene den fører med seg. Venstresiden angriper hverandre som en flokk pirajaer. Frankensteinmonstret de har laget vender seg mot skaperen sin.

 • Wingsoftime

  Popcorn og 3d briller. Nå begynner vi å snakke om jackpot for Norge, hva gjelder mannefall av politiske destruksjonister!

 • kjellM

  Viser hvor umoralsk dama er.

 • Gunnar Sunde

  Er det tilfeldig at de mest moralsk insisterende klimahysterikerne synes å ha det mest grumsete sexlivet?

  • John Magne Trane

   Nå tar du helt feil. Det er «Anstendig» som er ordet man må bruke om Skei Grande. Selvskryt skal man lytte til, for den kommer fra hjertet.

   • Gunnar Sunde

    Vel, anstendigheten får vi vel testet mer mot de store mediene nå, som foreløpig er musestille om denne saken:
    – Akter de virkelig å la Grandes tydeligvis solid dokumenterte kjønnslige omgang med en 16-årig gutt (der hun allerede var i en sterk maktrolle) passere ukommentert, mens Giskes flørting (upassende samleier ikke dokumentert ennå i hvert fall) kommenteres som ødeleggende for hans videre karriere?
    Da er de store mediers «justis» på vei til en skremmende kjønnsavhengig maktatferd.

 • Klette Vigdis

  Nå ler jeg meg skakk. Selv om det er tragisk. Denne damen har jo virkelig fått mange av oss til å se rødt og nå gjør hun det igjen men på en litt annen måte. Hun bør også få seg en annen politisk jobb, og ut av regjeringen. Nå er jeg i hvert fall spent på hvordan det går. I det siste årene har det vært så mye rart som har skjedd og politikere har måtte sone og trekke seg fra politikken. Hva er det vi ser nå. Helt nye politiske ansikter og med nye folk og traverene ut. Passer meg utmerket.

 • Rolf Hansvoll

  Det politiske miljø i Norge har mange «svin på skogen». Likevel fremheves normer og moral av selvgode politikere, som et kvalitets stempel i deres miljø. Bortsett fra FrP. Nå er søkelyset rettet mot Norges største parti – der glansen er i ferd med å forsvinne. Kast ikke stein når du sitter i glasshus.

 • oliver

  Denne konkrete saken vil ikke jeg mene mye om, men at Støre vil mene at dette er en gavepakke…hm.. rettelse… redningspakke fra himmelen, er nok ganske trolig.

 • Joseph Ramah

  Medfører dette riktighet, så blir det stort innkjøp av magnum champagne flasker for å feire denne festivitas. Grande sorti! Salute!

  • Blurb1000

   Vi burde gå sammen og leie Grand i Oslo 🙂

 • DemokratiNå!

  Dette er altså den samme politikeren som har gått lengst av samtlige når det kommer til å stakkarslig og umyndiggjøre unge enslige menn.fra alle verdens kanter. Kan det være samvittigheten som river og sliter der hun fortsetter med å gjøre bot ovenfor alle gutter og menn som roper ut 16 år…

 • Aleksander Brestrup

  Trine Skei Grande med moralsk pekefinger og «oktoberbarn» som rustnig!

  Dobbeltmoralske, kvinnelige politikere – bør også henges bort på tørkeloftet.

  Pressen skal vise hva politikerne er laget av!

  Flott Resett!

  • Kjell Svensen

   Kanskje hun har en baktanke her med «oktoberbarna», med de uten skjegg da altså?

 • Gj

  I knew she was a creepy commie.

 • Per Olav Olsen

  Grande må vel ta det hun får

  • invernes

   Og det hun ikke får tar hun med makt 😮

  • Kjell Svensen

   Helt feil når hun tar en ung gutt og bruker han til dildo!
   Kanskje var det staffbart også, hvem vet?

 • Harald Engen

  Les hvor Metoo kommer fra, de aller fleste har ikke peiling på hva de har hengt seg på:

  http://thehill.com/opinion/civil-rights/365439-lisa-blooms-infusion-of-dark-money-into-world-of-sexual-assault-is-a

  Dette er ikke en kampanje for likestilling, det er 100% politikk og penger.

 • Chris

  Kanskje media bør ha litt fokus på gjengvoldtektene som skjer jevnlig i Sverige fremfor dette hysteriet snart?

  • invernes

   Venstre kvinner er ansvarlige der og, de står for importen.

  • Kjell Svensen

   I slike «mee too» saker så er det viktige folk som politikere, bedriftsledere, og andre samfunnstopper som er involvert, og politikerne og media bruker dette tøvet for å få fokus bort fra saker der våre kvnner blir gjeng voldtatt, mishandlet, og kanskje til og med drept av utlendinger fra den 3. verden!
   Politikene og MSM ofrer lett noen kvinner bare de får fullføre sitt vanstyre og sin agenda.
   Hekt utrolig egentlig at kvinner som er potensielle offer i denne sammenheng i all hovedsak stemmer på partier som er for fri masse innvandring fra risikoland!

 • Emperor

  Kvinneguden slettet et innlegg om denne saken, ingen andre stiller spørsmål, msm overgår seg selv. Dette skal lulles bort av seg selv. Media vettu, men Giske, ham skal vi ta, eller som det ble sagt om Lillelord, vi har ham nå.

 • Astraios

  Dette begynner å gå for langt.

  Selv om sexanklager brukes av militante feminister for å knekke menn er det på tide å ta en prinsipiell diskusjon. Når er det nok?

  Ønsker vi politikere som lever i sølibat – og ønsker vi kjedelige og fargeløse (for ikke å si kjønnsløse) politikere? Hvor går grensene for «upassende oppførsel» – som ser ut til å tøyes i det uendelige alt etter hva intensjonen med anklagene er?

  Selv Vatikanet er ikke fri for sex og umoral – i den grad sex er umoralsk.

  Dette sexhysteriet er i ferd med å destabilisere hele Vesten – og andre står klar til å overta. Men sex kommer aldri til å forsvinne – heldigvis.

  • Er enig med deg, men dette er forsåvidt ikke noe som ikke har vært påpekt.
   Søk på «THE COLLAPSE OF WESTERN CIVILIZATION: Feminism» youtube for å høre Paglia sitt syn på saken, som er tankevekkende etter min mening

  • Kjell Svensen

   Det er jo her snakk om en kvinne som kunne vært bestemoren til gutten hun forfører, en gutt som så vidt er over den seksuelle lavalderen!
   Om jeg som 16 åring ble skjenket full og ble forført av noe slikt så ville jeg antagelig får alvorlige nerveproblemer og kanske posttraumatisk stresslidelse!
   Og var det TSG som skjenket 16 åringen full for å ha sex med han, og var det voldtekt?
   Ikke vet jeg, men det skal visst finnes vitner og saken er neppe foreldet….

   Håpe gutten fikk hjelp og at det gikk bra med han!

   • O.M. Hadland

    Jenter som blir bestemor i 22 års alder (38 – 16 = 22) kan man vel kalle effektive!

    • miss m

     hvis du er 18 når du får barn, og ditt barn 20 når det får barn… det var sikkert det han mente. Hun kunne vært en bestemor.

    • Kjell Svensen

     Nå kjenner jo jeg en dame som ble bestemor da hun var 30 år, så teoretisk kunne jo Grande vært bestemor og vel så det da hun forført denne gutten.

     Men det er riktig at neppe kunne vært bestemor til denne gutten så det gikk litt fort der, men uansett så er jo denne saken så grov at det bør absolut få følger.

    • Ann O Nym

     Macron er også et lignende offer som denne 16-åringen.

    • Kjell Weihe

     Meget effektiv vil jeg si. Fex: Om jenta fikk barn når hun var 12 og hennes datter fikk barn når hun var 10 så går det ihop, men realistisk er det ikke.

  • Aubor

   Jeg er helt enig i at metoo benyttes i heksejakt mot folk som ikke kan forsvare seg mot anklagene. Det er stygt å se på. Foreløpig ser det heldigvis ut til at det det først og fremst stormer rundt toppene, og at vi på gølvet har gått fri. Det varer nok ikke lenge, er jeg redd. Hele greia ble jo også startet som et skittent spill for å sverte politiske motstandere. Maktmennesker og topper i alle etater er ikke snille når noen står i veien for dem. Det komiske er at de som setter i gang dette, ikke ser følgene. Når ånden er uta av flaska, har de ingen kontroll lenger. Det er en fryd å se alle dem som faller i gravene de har gravd for alle – ikke minst de politisk korrekte høgmoralistene. Hvis det er hold i historien om Trie Schei Grande, blir hun sittende fast i graven.
   Jeg er uenig i at foten nå med ett skal settes, og at det plutselig er nok fordi det går ut over et kvinnfolk på politisk korrekt side. Ingen grunn til å endre spillereglene nå. La dem steike i sitt eget fett!

 • Kjell Svensen

  Stygg sak dette!
  Håper gutten fikk oppfølging etter en slik traumatisk hendelse altså, stakkars gutt sier jeg bare!

 • invernes

  Jeg ser ingen annen løsning enn at Grande må ta sin hatt og burka og gå av nå.

 • Hans Hansen

  Trines utrettelige arbeid for å importere enda fler lykkejegere fra MENA kaller jeg upassende oppførsel overfor det norske folk.

  • Kjell Weihe

   muligens en innsats for å bevare den nødvendige logistikk ?

 • John Magne Trane

  Da er det forståelig at Venstre-pampens yndlingsord om seg selv er… Anstendig.

 • Nordboer

  Hahahahaha jeg tror jeg ler meg fordervet….hahaha, og så Trine Skei Grande da gitt……ja, hun kommer nok ikke til å gå høyt på banen i metoo-saken. Venstre hadde en partisekretær som også var glad i damer og visste å utnytte sin posisjon. Det er ikke bare i AP det skjer tydeligvis…..

 • Nordboer

  Det er veldig mye som svirrer i journalistkretser som ikke blir skrevet om…….

 • Dagfinn A. Mork

  Hvordan kan flere ha observert noe som sannsynligvis har skjedd – «journalisten» kler av seg selv her.

  • Lesefortståelse?

  • KingKenny

   Nå er ikke «sannsynligvis» knyttet til selve hendelsen, men mer til Jon Hustads beskrivelse av «kvinnelig politiker….»
   Selve hendelsen er vel ikke helt ukjent i området det er snakk om. Er nok ikke så vanskelig å få kilder på det. Om de vil stå frem i media, eller om denne hendelsen overhodet har noe i media å gjøre, er en annen sak.

 • Ja kvinner unge jenter de kan det de også, men når unge jenter i ungdomslagene i partiene henger rundt halsen på dem som er høyere oppe i partiorganisasjonene, de snakkes det lite om, de hanger rundt mannlige ledere som kleggen og frister dem til bristepunktet, snakker med om en mann gjør slikt ja da blir de uthengt som Giske. Jenter som voksne damer de hiver seg på fanget og tar rundt dem gir dem en klem, et kyss på kinnet, sex press, trakassering eller hva det er kvinner gjør, flørting ja knapt nok det blir det kaldt for, hadde en mann gjort slikt uthengt, med en gang som gris, horebukk med mer.

 • Birgitta Sol Garvik

  Denne saken er veldig passende å ta opp nå i disse metoo tider !!
  Bravo Resett !!

 • Ola Nordmann

  Stryk navnet Trine, nå er det Freaky Skei Grande…

 • Eirin Munkebye

  Mens vi venter på Godot:
  Man skal tydeligvis ha…og også kunne opprettholde, en plettfri vandel for å komme i betraktning til høyere verv innen politikk.
  Sikkert fint med et sånt overordnet mål – men er det oppnåelig…?

  • Harald Engen

   Absolutt ikke ønskelig. Mennesker som ikke har «noen svin på skogen», og har blitt servert alt på sølvfat gjennom hele livet er dømt til å gjøre katastrofale feil som ledere.

   Jeg tror faktisk det er symptomer på dette i dagens globale politiske miljø og det vil i sum vise seg at Trump ikke var i nærheten av å være den verste lederen den frie verden kunne hatt med tilbakeblikk.

   Hadde ikke trodd jeg noen gang skulle ytre den siste setningen der gitt, når helvete fryser over osv.

  • Lars Pedersen

   Absolutt. Våre nye landsmenn har plettfri vandel i det de tråkker over grensen til Norge. Ingen voksen person tror vel at noe som helst slags rulleblad fra Afrika eller Midtøsten er tilgjengelig i Norge? Hvis man i det hele tatt skulle klare å identifisere en person fra feks Syria eller Sudan når så og si alle heter Mohammed, så sier det seg selv at det å få ut riktig og relevant informasjon fra en krigsherjet ruskeland er totalt umulig. Selv i vårt overregulerte og oversiktlige samfunn her i Norge så vet ikke én etat noe som helst om hva andre etater driver med.

   Konklusjonen er at vi får en type politikere til slutt som er innvandrer, kvinne, homofil og helst handicapet. Da er man uangripelig og kan ha forårsaket noen av verdens verste kriger i historien uten at det får noen betydning. Friske, etnisk norske menn blir naturligvis ikke vurdert lenger. De blir spist av media til frokost.

 • Tom Væstlunden

  Det skal vel ikke dysses ned at Trine Skei Grand hade sex med en 16 åring. På tide att det blir en større oppvask i alle partier, men venstrelederen bør absolutt ikke få fortsette som leder.
  https://resett.no/2018/01/03/nok-en-sak-om-upassende-atferd-rammer-norsk-politikk-denne-gang-er-det-trine-skei-grande/

  • staleg

   Det handler ikke om å dysse ned.

 • T.T.

  Gutten var 16 år og lovlig . Herregud la dette bli som det er . Dette var ikke en ung gutt i politikken som måtte gjøre et eller annet for å tekke sjefen .

  Kanskje T.S. Grande har skjulte talenter ?

  • invernes

   Nå er vel grensen 18 år i Norge ?

   • Richard Krogstad

    16

    • invernes

     Uff da 😮

  • Erik Westre

   Det får du sjekke selv. Jeg leste i en artikkel fra 2012 at hun ønsket seg kjæreste. Maybe you get lucky. Men husk samtykkeerklæring.

 • Jarle Drevdal

  Dette er historisk! Jeg har noen ganger savnet en hvassere linje fra Resett. Dette kan ikke alle tre (NRK, TV2, VG) tie ihjel! Bravo, Lurås!

  • Tor Haavik

   Er vel kun Resett som har turt å nevne dette foreløbig ??

   • Olaus Trøgheim

    Document har nevnt at Resett har nevnt.

    • Birgitta Sol Garvik

     Det må jo gå videre da til hele kobbelet har nevnt at de andre har nevnt… Skal bli spennende å se.

     • Olaus Trøgheim

      Ingen msm jeg har sett har nevnt. VG slettet en diskusjon om det. Et par antydninger i kommentarfelt har overlevd. Hvem har du sett har nevnt? Dette er jo den nest mest delte saken på sosiale medier i dag.

    • Blurb1000

     Jo, men Rustad likte det ikke…

     • Olaus Trøgheim

      Mange blir jo så krenket i våre dager.

   • Jarle Drevdal

    Ikke at de ikke tør. Deres taushet er stygg maktutøvelse.

 • Terje Hauger

  Argumentet ser ut til å være at siden Søviknes ble «tatt» av media i 2000, så skal f*** meg også alle andre tas like hardt. På ett plan er det logikk og rettferdighet i dette, men resultatet blir at norsk politikk dras ned i kloakken. Jeg mener behandlingen av Søviknes var feil og de «politisk korrekte» medier og journalister som sto bak heksejakten på ham bør stå fram offentlig og beklage det de gjorde den gangen. Når det er gjort så lar vi politikere, og alle andre, få ha sitt seksualliv i fred. Dersom noen begår straffbare handlinger, eller bryter interne retningslinjer, ja så får de ordne opp i dette selv uten at journalister skal løpe rundt med sine kameraer og mikrofoner og rope korsfest, korsfest. Dessuten, hvilken journalist kan hevde at han/hun selv ikke har gjort seksuelle tilnærmelser som ikke tåler offentlighetens lys? Vi vet alle svaret på dette og det gjør bare hele denne saken enda mer kvalmende.

 • Ebola

  Denne episoden forklarer hvorfor Trine Schei Grande kjemper for arabiske unge gutter.

 • Richard Krogstad

  For en FrP-politiker på 38 ville det vært katastrofalt å ligge med ei jente på 16 år. MSM ville halal-slaktet fyren. Det er forskjellsbehandlingen som er mest motbydelig. Som politiker bør man også ta det litt rolig i svingene i forhold til hva som regnes som akseptabel adferd – og ikke. Det å ha gratis parkeringsplass under Rådhuset, og samtidig stemme for færre parkeringsplasser og høyere kollektiv-priser – er ikke greit. Det samme må kunne sies om å rase rundt som en kåt kanin når man er politiker, og mer enn dobbelt så gammel som den andre akkurat over lavalder.

  • Sofus

   Dette skjedde Søviknes, med rette, og er artikkelens påstand reell, bør selvsagt også dette komme frem i samme skala som Giske-saken. I det hele tatt bør alle makt-personer som bruker sitt privilegium, avkles og stilles blott til spe.

   Selvsagt.

   Det er derfor vi har media.

 • Lars Pedersen

  Dette er sprengstoff! Korthuset til den norske eliten er i ferd med å kollapse og intet kan være bedre enn det.

  Asylordningen i Norge er et bedrageri som ikke gir mening overhode. Hvis formålet var å hjelpe folk, å være solidarisk og snill, så er dagens ordning noe av det mest ulogiske man kan komme opp med. Så det er ikke bakgrunnen for dagens politikk. Det må være noe annet. Når det store flertall av politikere, journalister, lærere og resten av eliten tviholder på at dagens masseinnvandring fra Afrika og Midtøsten er solidarisk, så vokser løgnen seg så stor at den ikke kan fravikes uansett argument. Det blir som å argumentere for at jorden er flat og begrunne det med at det er noe andre også mener.

  Venstre skal «gjøre Norge rausere» sa de før forhandlingene startet denne uken. I klartekst betyr dette åpne grenser. Det er direkte ulogisk og et hykleri som ikke ligner grisen. Det er omtrent som alle parti, også Frp og H – som sier at «alle som har krav på beskyttelse skal få det». Altså et komplett hykleri og en katastrofe for landet vårt, men ikke minst for de som trenger hjelp rundt om i verden og så naturligvis da ikke får dette pga denne politikken.

 • Elisma

  Det er to vesentlige forskjeller mellom Grande og Giske sin historie, dersom historien om Grande er korrekt.

  1. Den unge gutten har ikke varslet om saken, i motsetning til de unge jentene. Det kan jo være fordi han syntes det var helt greit eller fordi det ikke ble brukt fysisk makt, eller utnyttelse av noen sin stilling. Sex mellom yngre og eldre er faktisk helt lovlig, så lenge det er ønsket og frivillig fra begge parter.

  2. Det var antagelig ikke noen relasjon som hadde sammenheng med stilling eller organisasjon, og det skjedde vel heller ikke i partisammenheng, men på en privat tilstelning. Hvis dette hadde skjedd på jobb, på et partimøte eller de hadde en relasjon til hverandre som lærer-elev eller trener-utøver eller yngre-overordnet ansatt/politiker så ville det ikke vært like greit. Men to personer som ikke har noen organisatorisk forbindelse og hvor dette i tillegg skjer på en privat sammenkomst, det er faktisk helt greit. Det er ikke misbruk av stilling eller maktforhold.

  Hadde Grande gjort dette på en partisamling mot en ung politiker som i tillegg heller ikke ønsket dette, og han deretter hadde varslet om noe han opplevde som overgrep, så hadde det vært noe helt annet.

  Det er ikke aldersforskjellen mellom Giske og de unge jentene som er saken, det er misbruk av politisk makt i organisatorisk sammenheng, og mot jenter som ikke ønsker dette, og som varsler i ettertid. Det er faktisk noe helt annet. Og til informasjon, så har jeg lite til overs for politikeren Grande, men denne saken er allikevel helt annerledes.

  • invernes

   Saken er like alvorlig om ikke mer alvorlig da Grande i tillegg skjenket 16 åringen full og misbrukte han etterpå, grunnen til at saken ikke er anmeldt er at 16 åringen er sønn til en venstre politiker, det handler om fortielse og skam.

   • Elisma

    Ja visst hun har skjenket ham alkohol, så er det ulovlig med en 16-åring. Skaffet han drikke selv og hadde sex frivillig, uten at han opplevde det som overgrep eller trakassering, og heller ikke varslet om saken, så er det helt lovlig, selv om jeg nok selv ville styrt langt unna tenåringer når jeg selv er en voksen dame. Men har Grande skjenket ham og han i tillegg opplevde det som et overgrep, så blir det noe helt annet.

    Sex med en 16 åring er lovlig dersom du ikke skjenker vedkommende og den unge selv ønsker dette, og ikke opplever det som et overgrep. Sex eller seksuell trakassering med underordnede i parti, jobb eller skole-sammenheng er mye mer betenkelig.

    Sex med en 16 åring er lovlig, hvis dette er frivillig og ønsket av begge, og du ikke utnytter din overordnede stilling, men det er ikke lov å kjøpe eller gi alkohol til en 16-åring.

    • invernes

     Nei en 16 åring er under myndighetsalder og det er ikke tillatt i Norge, 2 16 åringer kan gjerne leke doktor men ikke en 16 åring og et monster på nærmere 50.

     • Line Kristin Woldbeck

      Den seksuelle lavalder er 16 år, uavhengig av både myndighetsalder og om den andre part er 38 eller 16.

     • Ann O Nym

      Lol

   • Line Kristin Woldbeck

    Du var tydeligvis tilstede eftersom du kan påstå at Grande «skjenket 16 åringen full og misbrukte han». Eller er også dette basert på spekulasjoner rundt rykter?

  • Infowarrior

   En politiker er en offentlig person 24/7.

  • Carolus1

   Jeg tror ikke du helt forstår hvilke holdninger (eller fordommer) som faktisk er i omløp.

   «– Hvor mange kvinner under 25 år sendte du upassende smser til mens du var statsråd?

   – Det er helt sikkert at jeg i de rollene jeg har hatt har opptrådt på en måte som noen har ment har vært upassende. Det kan være aldersforskjell, maktforhold og sosiale sammenhenger med alkohol. Og det er dypt beklagelig.

   TV 2s politiske kommentar Aslak Eriksrud sier at han har snakket med mange nære partikolleger av Giske i dag.

   – De sier at de har advart ham om at han ikke kan oppføre seg på samme måte som da han var AUF-leder når man er statsråd i 40-årene. Men advarslene har åpenbart ikke gått inn på Giske» (http://www.tv2.no/a/9568743/).

   Det legges altså ikke vekt på aldersforskjellen i forbindelse med Giske? Grande var i slutten av 30-årene i bryllupet det dreier seg om. Husker du Søviknes-saken? Han var i begynnelsen av 30-årene, og jenta var 16, altså en ikke fullt så stor aldersforskjell som i den eventuelle Grande-saken. Men hvordan ble Søviknes vurdert? Han ble hengt ut som pedofil og overgriper – aldersforskjellen hadde selvsagt noe med dette å gjøre. Se eksempelvis disse lenkene:
   https://www.vg.no/nyheter/innenriks/fremskrittspartiet/jeg-var-dritings/a/3990536/
   http://hjorthen.org/?p=1666
   https://www.vg.no/nyheter/innenriks/fremskrittspartiet/slaar-tilbake-mot-rykteflommen/a/2337683/
   http://www.tv2.no/a/9513496/.

   Vår statsminister, som aldri kan tilgi Søviknes for episoden i 2000, burde være svært interessert i få fakta på bordet angående Grandes adferd i bryllupet. Eller er det plutselig en «ikke-sak» når den godt voksne part er kvinne…?

  • Erik Westre

   Han har ikke varslet fordi han er skamfull, og fordi han er i familie med en venstretopp. Etter det jeg forstår har han fått mye tyn for denne episoden. TGS gir ikke akkurat så mye cred i guttemiljøer.

 • staleg

  Jeg legger merke til at seksuelle handlinger ikke lengre trengs å bli beskrevet som et overgrep for å smøres ut over nettsider og aviser.
  Det holder med «upassende adferd» hva nå det uttrykket måtte bety.

  Hva blir det neste? At en politier «avsløres» fordi hun tenner på lakk og lær?
  At noen dras ned i søla fordi de i det hele tatt har en eller annen seksuell preferanse som vi andre finner grisete og/eller humoristisk?

  Dette har vi faktisk ingen ting med å vite.
  Og hva om den 16 år gamle gutten faktisk tenner på digre damer? Mon tro om han synes det er veldig morsomt å få sine FULLT LOVLIGE seksuelle tilbøyeligheter spredd ut i offentligheten?

  • oliver

   Ganske prinsippielt enig, men nå må man forholde seg til den verden man lever i og her herjer MeToo-kampanjen uhemmet fritt mot menn. Skulle man reagert burde det ha kommet før, og ikke fordi en kvinne nå angivelig er den å bebreide.

 • Bjørn Strand

  Prøvde å linke til denne artikkelen i Nettavisens kommentarfelt. Men den ble jo selvfølgelig slettet.

  • Infowarrior

   De vil ikke gi resett gratis PR.

  • Anna Nymo

   Ifølge storyboard, er artikkelen hittil delt 7840 ganger på sosiale medier.
   http://storyboard.mx/norway/

 • Harald Grønn

  Dette er ingen sak. Hendelsen som beskrives skal ha skjedd på en privat fest, og TSG har ikke utnyttet noen maktforhold. Søviknes og Giske har herjet i sine respektive partier, noe som ikke har skjedd her. Bare litt rar fyllesex, om det nå er sant. Dette hører uansett privatlivet til.

  • Carolus1

   Nå vet vi vel strengt tatt ingenting om hva hverken Giske eller Grande har foretatt seg i selskapslivet. Men dersom det stemmer at Grande har gjort det det går rykter om (og det er helt riktig av Resett å få frem slike påstander, for her dreier det seg om likebehandling av maktpersoner): Var 16-åringen medlem av Unge Venstre (og i så fall handler det om et maktforhold)? Dette vet hverken du eller jeg – så vennligst legg skråsikkerheten din til side.

   «Søviknes og Giske har herjet i sine respektive partier», hevder du. Kan du utdype hva du mener med at Søviknes har «herjet» i sitt parti? Vet du noe vi andre ikke vet, Harald Grønn?

  • Infowarrior

   En politiker er en offentlig person uansett om de er på jobb eller privat.

  • Henning Nielsen

   Fortell oss hvordan Giske utnyttet sitt makten sin. Upassende oppførsel er ikke det samme som å misbruke sin stilling i en organisasjon.

 • Astraios

  Vel – hele #metoo er en hekseprosess mot menn – der en anklage og en påstand er nok til at vedkommende dømmes av lynsjemobben i media og i sosiale media. Den kommer fra USA og er ledd i krigen mot «hvite middelaldrende menn med makt».

  TSG er en kvinne og det har aldri vært intensjonen at slike sexanklager skal ramme kvinner – som alltid er «offer». Det passer ikke inn i den feministiske doktrine.

  Derfor tier MSM om denne saken. Det er bare Resett som tar det opp.

  • Carolus1

   Du skriver meget godt om fenomenet #metoo (jeg leste også kommentaren din på Document): Dette er nettopp – som du får frem – en mannsfiendtlig, giftig kampanje som ikke hører hjemme i et sivilisert samfunn.

   • Astraios

    Takk – det er svært ofte en ideologisk og politisk intensjon bak slike kampanjer – som er særdeles godt organisert og omfattende til at det er tilfeldigheter.

    Det hele starter som vanlig i USA, og sprer seg i vesten via UK og naturligvis Sverige. Her til lands må vi alltid kopiere og siden den feministiske bevegelse er internasjonal blir det kjapt tatt opp her til lands, siden de finnes både i medi og i politikken.

    #metoo er en ny og effektiv måte å knekke menn på – den spiller på sexmoral og offerrollen. Hvem kan stå imot denslags – verken menn eller 68-generasjonens frigjorte kvinner.

    Men når det hele ender i massehysteri og noe som er i ferd med å destabilisere hele demokratiet, rettsstaten og samfunnet er det på tide å si stopp.

  • Balalaika

   MSM har antakelig hatt et klart øyeblikk og sett såpass bakover også at det blir vanskelig å bortforklare hvorfor en offentlig ‘hemmelighet’ ikke er blitt tatt tak i av de før nå. Spesielt så lenge den involverte faktisk var en av pådriverene av et lovverk mot nettopp slikt….?

  • Gerhard Isaksen

   Åsa Romson i det svenske «Miljöpartiet»: «Vi är inte vita, heterosexuella, medelålders män. Vi är människor.»

   Kilde: https://www.svd.se/ar-du-man-eller-manniska

 • Harald

  Skei Grande-saken minner veldig om Søviknes-saken. At man behandler Skei Grande annerledes enn Søviknes blir helt feil. Dette må få konsekvenser og Skei Grande må ikke under noen omstendighet få en ministerpost om V skulle klare å krangle seg inn i regjeringen. Søviknes ble holdt utenfor rikspolitikken i mange år. Giske er ferdig som politiker. Da kan man ikke utnevne Skei Grande til minister. Det blir helt, totalt og fullstendig feil.

  • Balder Vonbrot

   Vent og se…

   Søviknes fikk paria-stempel i mange år. Men kom tilbake. Og Giske er nok politisk død, uansett hvordan en eventuell «gransking» konkluderer. Men disse sakene gjelder kvinners «hevn» over ekle menn. Hvilket er en prioritert, aktverdig og rettferdig ting. Sies det.

   Når det gjelder Grande, derimot, så er dette bare en skitten drittpakke som onde, hatefulle menn administrerer på pur f…skap. Slik kommer ihvertfall batikkheksene til å fremstille det hele.

   Så jeg ser slett ikke bort fra at dette ties ihjel og kanskje til og med slår tilbake slik at «stakkars» Trine på ett eller annet vis klarer å komme styrket ut av situasjonen.

   • Harald

    Måtte gud forby.

   • Kjell Weihe

    vel, Giske kan faktisk bli forfremmet ved å bki sparket. Det er faktisk ikke så vilt som det høres ut. Så i VG idag at om han må gå som nestleder så har han bra muligheter for å bli fylkespolitiker i trøndelag, og da kommer han visst i den samme partiforsamlingen som skal bestemme bl.a. om hvem som skal bli ny nestleder…

    Verden er merkelig og politikken med den

  • KriKra

   Grande-saken er faktisk verre på grunn av gjeldende juss på de to tidspunktene.

 • Ole

  You must authenticate the user or provide author_name and author_email.
  Må man identifisere seg her på Resett for å kommentere?

  • invernes

   Nei vi har demokratiske Disqus her inne.

 • Feliciano

  Her kommer det frem. De som tidligere satt på sin høye moralske pidestall og anklaget andre for å være mørkemenn og det som verre er, møter nå seg selv i døra.
  Hyklere hele gjengen!
  Bokmerk artikler som denne og ta dem frem når venstresiden og de innvandringsliberale ypper seg!
  Dette skal vi aldri glemme!

 • Durango Farer

  Hun var ankeret som dro Carl I Hagen ned fra taburettene uten noen som helst annen grunn enn hevn over hans talegaver og klarsynthet, så er dette riktig blir det rettferdig at også eventuell upolitisk aktivitet drar henne ned.

 • Feliciano

  Flott kommentar!

 • Infowarrior

  Når man er så til de grader PK og aktivistisk som Grande er så får man leve opp til den standarden selv og ikke prakke på andre dritten sin.

 • Line Kristin Woldbeck

  Hva er «en seksuell situasjon»?
  Klenging? Klining? Samleie for åpen scene? Sexorgier i buskene?
  Forfatteren legger tydelig opp til at leserne skal bruke egen fri fantasi til å spinne videre på hans spekulasjoner rundt rykter.
  Fullstendig uavhengig av både sannhetsgehalt og hvem det gjelder, dette stykket er rett og slett simpelt.

  • Infowarrior

   Det skjedde vel noe inni burkaen da.

  • Ingolf Å Nilssen

   Hvis du skal vite hva en seksuell situasjon er så finner du svarene i Islam. Man må kunne bruke Islam som rettesnor i oppførsel og adferd for de politikere som vil ha den politikken her i landet.

  • Carl Os

   Ligner litt på Giskesaken og hele mi tu hysteriet.

   • Line Kristin Woldbeck

    Rent bortsett fra at det her ikke foreligger noen form for varsler, at det iikke skal ha vært noen slags bindinger (ei heller politiske) mellom TSG og 16 åringen og at det skal ha skjedd frivillig og i privat sammenheng.
    Om ryktene det spekuleres i er sanne, er det selvsagt kritikkverdig oppførsel av et voksent menneske/politiker. Enn så lenge er det imidlertid lite annet enn sladder og har derfor lite i mediene å gjøre.

    • Carl Os

     Åja, så det er ikke handlingen som betyr noe, men om en person føler seg krenket eller ei?
     Om det finnes politiske bindinger eller ei er helt irrelevant! Det rettferdiggjør hvertfall ikke heksejakten på Giske. Hvis Nettavisen har rett i sin sak så kan det se ut som han har blitt felt for å være mann.

     • Line Kristin Woldbeck

      Min kommentar handler om grunnlaget, eller mangel på sådan, for å slå dette opp i media. Verken mer eller mindre. Dette stykket er spekulasjoner utelukkende basert på rykter.
      Utover å i et tilsvar påpeke at medieoppslagene var basert på eksisterende dokumentasjon, har jeg ikke sagt ett ord om hva jeg måtte mene om Giskesaken. I *denne* sammenheng er det heller ikke relevant.

    • Gerhard Isaksen

     Det er vel også varslene om Giske, de blir automatisk behandlet som sannheter uten kritisk vurdering i det hele tatt.

  • Knut

   Bare det å klenge seg på en 16 åring er en seksuell situasjon samt utnyttelse av sin stilling, særlig når det er gjort av Grande. Stakkars offer, han sliter nok enda.
   Befolkningen ser nå helt klart at sosialistene har trodd de kunne bryte alle lover uten å bli straffet.

   • Line Kristin Woldbeck

    Nettopp poenget, selv klenging kan være en «seksuell situasjon». Likevel er kommentarfeltene fulle av folk som, basert på her publiserte rykter, hevder det var samleie i full offentlighet (i helt andre ordelag, selvsagt).
    At TSG er sosialist var nytt for meg. Utover dét anser jeg spekulasjoner rundt rykter som nedrig og simpelt uansett hvilket politisk ståsted de involverte måtte ha.

  • oliver

   Klart det er simpelt, det er jo en kvinne som settes i klemme.
   Uhørt!

   • Line Kristin Woldbeck

    Les gjerne hva jeg skrev én gang til: «Fullstendig uavhengig av både sannhetsgehalt og hvem det gjelder, dette stykket er rett og slett simpelt».

 • Torgus

  Herregud.. det ser ut til at det skal bli godt med sitteplasser i Stortinget etterhvert.

 • Nasjonalstaten

  Overgrep er det ikke. Tror 16 åringen var fornøyd nok han. Er det et såkalt flyktningebarn setter det derimot tingene i perspektiv. Vi kan vel tenke oss hvilket ramaskrik det hadde vært hvis frp hadde kjempet for asylrett for alle thaidamer som påsto de var under 18 år, samtidig som en mannlig partitopp koste seg i med en av disse på fest.

  • KingKenny

   Nå kan det vel være flere saker for alt jeg vet…
   Men den jeg har hørt om var ihvertfall en innfødt trønder, og dritings på nivå «sveiseblind». Har i ettertid måttet tåle tyn for å ha «hatt seg med» Trine Skei Grande, men noen traumer ut over det er det vel neppe.

   • Gerhard Isaksen

    Det er vel ubekreftede rykter om kvinnelige topp-politikere som har hatt seg med mindreårige gutter, hun er muligens ikke alene med sine drifter. I god #metoo-ånd bør vel disse også fram i lyset, forutsatt at det er noe sannhet i disse ryktene. Dog, inntrykket så langt er vel at en kan kalle seg varsler og påstå hva som helst og forvente å bli trodd, med dertil svekket rettsikkerhet for den som blir anklaget.

 • Carl Os

  Dere må ikke tro et sekund at denne saken, hvis sann, kommer til å berøre Trine SG. Hun kan fortsette med sine festtaler om toleranse og nestekjærlighet, hytte pekefinger mot FRP og moralisere inn i det blå uten å føle så mye som en SMS om saken.
  Lurås kan fortsette i det vide og det breie og skrive om dette, men INGEN vil plukke det opp. Hvis man viser til Resett begynner jo den fortreffelige eliten i dette landet bare å le.
  TSG vil fortsette å leve livet sitt bekymringsfritt. Det er den mannlige seksualiteten som er uakseptabel.

  • oliver

   he.. he, ja, den latteren tror jeg kommer til å ligne mer på et hulk…

 • Olaus Trøgheim

  Ja, dette ble dagen der msm omtrent ikke hadde kommentarfelter under en eneste politisk artikkel… Enda så få som ble lagt ut. Msm virker lammet.

 • oliver

  Hvis denne snøballen får lov til å rulle videre kan det bli veldig stygt, mest for elitens kvinner og menn. Motoren i MeToo-kampanjen er at «ofrene» (her menes de som henges ut) er kjente og har høye posisjoner både i politikken, det offentlige og private arbeidsliv, i organisasjonslivet og andre som vifter med moralens pekefinger.
  De fleste har levd en stund og levd et liv. Begynner man å grave i det skiktet MeToo opererer iinn er det knapt noen som bør føle seg helt trygge, – enten i ord eller gjerning.

 • Johnnyfragangstistan

  kjæeligheten har ingen grenser.
  Gutten er over 16 så hvorfor må dette være et overgrep?
  Kanskje ikke drømmedama for sin første gang, men «man tager som man haver»!

  • Mr Alt Right Arrow

   Kjærlighet? Bak noen busker i fylla – mens festdeltagere ser på? Mere som tispe i løpetiden. Hvorfor et overgrep? Venstre med Grande i spissen har erklært den slags som overgrep – dobbeltmoralen er vesentlig her. Drømmedama? Jo – absolutt, kan være, hvis det var en pode i partiet med politiske ambisjoner – eller kanskje en ung ensomkommende Afghaner med tilsvarende ambisjoner. Dessuten – det er 18 års grense i Norge for å drikke – det vet Grande.

  • Kjell Svensen

   Hva med «Søviknessaken» da, det var intet straffbat forhold der heller, men manne var jo forvist fra politikken noen år.

   • Johnnyfragangstistan

    Dette er ikke det samme.
    Søviksaken ligner på Giske saken med maktarroganse i partiapparatet.

    Synes du skitner denne uskyldige erotikken i midnattssol, i Nord-Trøndelag med denne sammenligningen.

    • Kjell Svensen

     He he!

 • Knut

  Dette her med Grande har media kjent til lenge og i lys av Giske-saken som media også har kjent til i mange år så lar de være å skrive om dette. De skriver helst ikke om lovbrudd begått av venstresiden samt AP.
  Slik kan media holde trykket lavt i år etter år men nå ser det jammen meg ut til at lokket er på vei til å bli sprengt av trykkokeren og dette er vel bare toppen av isfjellet.
  Hvilke flere hemmeligheter sitter media å ruger på og ikke vil skrive om?
  Den politisk korrekte eliten faller som et korthus.

 • Carl Os

  Litt interessant er det jo at hvis man googler denne saken etter at den nå har «sprukket», så får man tre treff. Denne saken, en tråd i kvinneguiden som ble tatt ned og en liten tråd i Hegnar forum.
  Må si denne saken raser nedover Venstre nå!

  • Too

   Ja, man skulle nesten tro at MSM ikke har lest denne artikkel på Resett… Man kan vel ikke tro de med hensikt unnlater å informere folket om en av våre dydige folkevalgte.
   I min gymnastid på 70-tallet het det seg at den ultimate overskrift for en avis var «Naken greve jaget neger med øks». Man har vel ikke alle disse ingrediensene, men likevel..

   • KriKra

    Nei, det får holde med «Småtykk og full kvinnesakskvinne overfalt og antastet mindreårig som slo lens i partitoppens bondebryllup».

 • KriKra

  Dette var jammen på tide, Resett. Først nå skiller dere dere ut i forhold til MSM. Klarer dere å fortsette dette, så skal jeg slutte å mase om at dere er for like MSM hva gjelder MeToo-dekningen…

 • KriKra

  Grande slipper nok lett unna, som kvinner flest. Dette fordi det ikke står en hærskare av mannsorganisasjoner klare til å påvirke opinionen, og at de sedvanlige feministorganisasjonene kun bryr seg om hvite, pene, unge kvinner med middelklasse- og overklassebakgrunn.

 • KriKra

  «Resett kommer med mer», skrives det.

  Er det kulturtoppen som skal navngis, eller skal den venstreradikale kjendisen beskyttes også av Resett?

 • Trine Skei Grande sitter i disse dager i forhandlinger om en inntreden i regjeringen for sitt parti. Hun er en åpenbar kandidat til en ministerpost. Det er en betrodd stilling hvor man eksponeres for rikets viktigste hemmeligheter. Når man har en slik hendelse hengende over seg, er man sårbar for press, noe som spiller en rolle for vurderingen av sikkerhetsklareringer på høyeste nivå. Er saken med 16 åringen fakta?

 • KriKra

  Prøver igjen; hvordan våger Resett, kulturtoppen er da en hegersmann.

 • Rune Valaker

  Jeg har et enkelt spørsmål som redaktør Lurås sikkert kan svare på. Har Trine Skei Grande fått uttale seg om denne saken før den ble publisert?

  • KriKra

   Nei, da ville det jo stått. Resett er ikke gode på tilsvarsretten, men det boblet vel over for Lurås denne gangen. Nå er jeg mest spent på om Resett tør å ta kontroll om metoo-kampanjen i Norge. Det kan faktisk bli et gjennombrudd for Resett, da folk flest er leie av at MSM beskytter kultureliten.

  • Avatar

   like mye som Giske vil jeg tro. Hun har hatt facebook tilgjengelig. Problemet er vel at temaet er som blekk, skal godt gjøres å vinne en blekk-krig uten å stå igjen blå på fingrene.

 • KriKra

  Til tvilerne: Hvor kort tid tror dere det ville gått før MSM var langt nede i strupen på Resett dersom disse «ryktene» var falske? Joda, de ville i samlet flokk sørget for at Lurås og Resett var ferdige på dagen.

  Nettopp derfor skal Resett holde frem med å publisere hva politikere og kulturtopper har sluppet unna med over en årrekke. Så lenge man kun forteller sannheten, er man uangripelig.

  Nå ser vi også at Redaktørforeningen får kalde føtter. De mener metoo har gått for langt. Og da skal Resett være på vakt, og publisere mer. Redaktørforeningen er redd for at flere i kultureliten skal bli trukket inn i dette.

 • tore

  Bra av Resett! Det setter en avis som VG i et underlig lys. VG har vært i førersetet i heksejakten på Giske men har altså hatt kjennskap til noe langt grovere begått av TSG. Nettavisen refererer til varslene mot Giske. De fremstår som bagatellmessige i sammenligning med det som nå fremkommer om Venstre-lederen. Det hadde vært greit med mer informasjon. Giske-saken er bare en maktkamp iverksatt av Hadia, som ble så uendelig sjokkert over disse anklagene. Hvor har hun vært i sitt tidligere liv dersom dette er sjokkerende? Iallefall i et rimelig beskyttet miljø…det kommer neppe til å stå noe om saken med TSG i MSM med det aller første. Godt av Resett. Håper kildene er gode og at dette følges opp. Isåfall et av de verre eksemplene på dobbeltmoral i MSM på lenge.

  • Gerhard Isaksen

   Hadia Taqiyya bør konfronteres med hvorfor hun ble så sjokkert over varslene. Muligens var det en uttalelse hun kom med fordi hun trodde at innholdet i varslene ikke skulle bli allment kjent.

   Kilde: https://www.nettavisen.no/politikk/her-er-giske-varslene/3423403011.html

   • Astraios

    Hadia er allerede blitt stemplet som illojal i AP – og det vil bli hengende ved henne så lenge hun er i politikken.

    Hun hevet seg til å være «jurist» og er «rystet» (Nachspiel, klapp, klem og dårlig sjekking). Dertil dolker hun en kollega og konkurrent som ikke får forsvare seg og trosser sin leder Støre ved å lese høyt fra et selektivt utvalg klager.

    Hadia har visst i årevis men holdt munn. Nå så hun sitt snitt til å delta i heksejakta mot Giske.

    Og en edderkopp sitter i AP-systemet og trekker i trådene. La oss få vite hvem hun er….

 • Disqusting

  Om hun kommer til å omgå dette problemet? Visst kommer hun til det!

  • Kjell Weihe

   hvorfor skulle hun bry seg med det ?. det er jo Venstre som må takle dette

 • Larsen

  Finnes det et snev av sannhetsgehalt i denne påstand om Grande bør det out’es for alt det er verdt.

 • Anders Vikøren

  Giske er tydlegvis amatør. Det som kom fram i Nettavisa i dag, var heller til hans fordel. Han trekte til seg framlabbane og andre lemmer ved tilsnakk.
  Einar Førde sitat på Landsmøte i Ap: «Den som ikkje har komme seg til køys før klokka 2, må sova i eiga seng.»

 • Denne pikante saken burde interessere regjerings-kameratene.

 • Les følgende formulering i oppslaget en gang til: «Deretter ble det stille. Hustad nevnte ikke navn, men det er sannsynlig at den han pekte på var Venstres nåværende leder Trine Skei Grande. Det har etter det Resett kjenner til vært kjent blant politikere og journalister over lang tid at hun under et bryllup i Trøndelag i 2008 var i en seksuell situasjon med en den gang 16-år gammel gutt».

  Før jeg beskyldes for å forsvare ev. feil som Schei-Grande har gjort, vurder følgende deler av oppslaget

  (1) «.. men det er sannsynlig at den han pekte på …» og
  (2) «… etter det Resett kjenner til vært kjent blant politikere og journalister over lang tid …»

  Kommentarer til:

  (1) Dette er omtrentlig. Meir skriveføre folk en meg ville kalle dette brønnpissing.

  (2) Dette smaker av en «redaktør» som er livredd for å bli tatt i løgn. Jeg rekner med at viss det finnes solid grunnlag for påstandene i dette oppslaget, så vil noen av disse politikerne og journalistene, som ikke er førstehandskilder, våge å komme fram og verifisere.

  For å bruke artikkelforfatteren sin skrivemåte: Det er overveiende sannsynlig at den antatte artikkelforfatteren har vært i lære hos Steve Bannon i Breibart news. Flere kilder vi har vært i kontakt med, men som av forståelige grunner ønsker å være anonyme av frykt for at Schei Grande vil sette seg på dem, sier de har hørt andre folk som var i et bryllup omtale en situasjon mellom en ung gutt og en eldre kvinne.

  Tilbake til oppslaget – forventa dementi fra Lurås om noen dager: I ettertid har vi hørt at Schei Grande gav sin nevø en klem. Det er lett å misforstå slike kinkige situasjoner, men vi håper leserne våre setter pris på vår kritiske journalistikk og fortsetter å støtte arbeidet vårt for at sannheten skal fram.

 • Sofus

  Øredøvende stillhet i media-landskapet…

  Enten er dette tilfelle, og skal ties ihjel, eller også er det rykter/oppspinn, og Lurås har driti på draget og tørket seg med Resett, som da mister hva de måtte ha av kredibilitet når juristene banker på døra om noen timer.

  Uansett, venter på den lovte oppfølgingen, og merker meg at Resett har forpliktet seg til å følge Vær Varsom-plakaten.

  Selv redaktør-foreningen har begynt brannslukking for sine venner på den politiske arena i disse MeToo-tider. Det var vel ikke forventet at AP av alle ble rammet først… Og det er verdt å huske at i det politiske gjøren og laden, er alle partier like råtne.

  Pressestøtte er løgn, unnskyld, gull verdt.

  • KingKenny

   Det er jo ikke oppspinn. Den som ferdes litt i Trøndelag har da hørt om denne unggutten som har «hatt seg med» en 20+ år eldre Skei Grande… lenge før det havnet i Resett.
   Når det er sagt så må det kunne diskuteres om dette har noe i media å gjøre. Her var det visst frivillighet fra begge sider, dog i en tilstand som kan beskrives som «dritings». Dårlig dømmekraft sikkert og kanskje moralsk tvilsomt, men ikke noe ulovlig har skjedd.
   At andre medier tier dette ihjel er fullt forståelig. Ikke kan de angripe det som løgn og ikke vil de bidra til noe oppmerksomhet om fylleepisoden.

   • Sofus

    I verste fall rammer dette Resett i langt større grad enn det rammer politikerne.

    Det er gåtefullt hvorfor de alternative stemmene på høyre side i politikken spiller opp til å være de uartikulerte, harry bøllene venstresiden sier at de er.

    Document, Rights etc har et lemfeldig forhold til etterrettelighet; dette bidrar til å styrke de mer forsiktige, politisk korrekte strømningene.

    Dessverre.

 • DemokratiNå!

  Auda! Det svir nok litt om han først erindret greia når han leste det i Resett. Uansett, jo fullere han var, jo større er overgrepet.

 • RiksyWiksy

  Skal du ha meg til å tro at en 16-årring blir «starstruck» av å møte på Trine Skjei Grande i 2008?
  OK 🙂

 • JJ Rambowitz

  Tips til Resett angående denne saken: Gambia. Check ut out!

 • Helge Fischer

  Kommer det noe mer?

 • M. Naci Akkök

  Om Resett og denne artikkelen:

  «I en tekst med uklar sjanger kommer redaktør Helge Lurås med en rekke grove anklager mot Venstre-leder Trine Skei Grande. Dette er rett og slett ryktespredning, uten en eneste kilde, ingen dokumentasjon og uklar vesentlighet.

  Formuleringene, påstandene og ikke minst den tilsynelatende mangelen på både journalistisk bearbeiding, vurderingsevne og ikke minst samtidig imøtegåelse, gjør at teksten framstår som et klart brudd på Vær varsom-plakaten. På en rekke punkter – som for eksempel 3.2, 4.1, 4.2, 4.4 og 4.14.

  Norsk Presseforbund bekrefter torsdag også at det allerede er kommet en henvendelse til PFU om publiseringen.

  Resett har gjennom snart et halvt år vist til fulle at de ikke er å regne med blant mediene som følger Vær varsom-plakaten.»

  https://www.medier24.no/artikler/metoo-dekningen-viser-forskjellen-pa-journalistikk-og-rykter-og-et-tydelig-skille-mellom-seriose-og-useriose-medier/415493

  • Birgitta Sol Garvik

   Ja , la oss få en publisering om saken.Vi må vite hva Pfu driver med !

 • Tore Halvorsen

  Jeg venter til faktisk.no har sjekket saken mtp om det er sant eller ikke.

 • Ingvar Nilsen

  Hva har Trine Skei Grande gjort som er feil? Altså i denne saken? Hun gjør feil hele tiden i politikken, og er politisk en katastrofe for landet. Den er grei. Men hva er feil her? Jeg ser ikke lovbrudd noe sted, så langt.

  • smalltalk

   Hva er feil?
   Dersom du har fylle- sex i hagen under et bryllup, så sier vel det noe om dømmekraften til personen. Litt mer diskresjon kan man vel forvente av sine gjester, kanskje til og med at man kan vente til man kommer hjem!
   Dette er vanlig folkeskikk som man må kunne forvente uavhengig om man er en privat eller offentlig person.
   Utover det, tar jeg ikke stilling til om det som fortelles om Venstre- lederen er sant eller ikke.

 • invernes

  Ser ingen annen løsning enn at Venstre må oppløses som parti, venstregruppen kan innfinne seg på Nav på mandag.

 • Rune Valaker

  Overskriften; «Nok en sak om upassende atferd rammer norsk politikk…» synes enda ikke å ha rammet særlig hardt, tvert i mot er saken garantert kjent i alle miljøer men forbigås i total taushet. Og hvor blir det av «Resett kommer med mer?»

  Har Resett innsett at når Grande beskyldes for «(har) misbrukt unge, ja relativt veldig unge menn.» Så er dette i realiteten en påstand om ulovlig seksuell omgang med mindreårige? Hva ellers består «misbruket» av?
  Dette er en ren fjotte artikkel som aldri burde ha kommet på trykk. Her er ikke et snev av dokumentasjon på noe straffbart eller ulovlig innhold i denne kontakten, og med mindre det nå følges opp med noe nytt – som bebudet – bør artikkelen trekkes samtidig som det gis en uforbeholden unnskyldning.

  • Gunnar Sunde

   Ja, Resett bør komme med mer som bebudet, når denne saken først er outet så tydelig som dette. Pågående regjeringsforhandlinger (med en opplagt statsrådspost for Grande hvis Venstre tas inn) kan ikke fortsette med et bakteppe av at en folkeforlystende sexsak kan slippes når som helst. Grande (og regjeringen) vil, dersom saken bare forties videre i media, kunne havne i en håpløs honningfelle, et potensielt ødeleggende pressmiddel særlig kjent fra den kalde krigen. Det kan verken Grande eller en regjering leve med så uavklart som nå. Så enten må saken dokumenteres bedre, eller så må saken trekkes for godt fra offentligheten som «intet å følge opp videre».

   • Birgitta Sol Garvik

    Det som har vært sagt er svakheten i denne saken er at den har ingen ‘varsler’… Men det hadde ikke Giske saken heller før nylig. Det kan da tenkes at noen trenger litt backing…

    • Leif Olsen

     Sant å si var det ingen som varslet i Giske-saken heller. Kvinnenettverket ble engasjert for å finne saker. De bommet med den første, da det viste seg at sms-jenta verken ville varsle eller opplevde forholdet som trakasserende på noe som helst vis.

   • Rune Valaker

    Honningfellen er vel ikke aktuell lenger siden praktisk talt hel det norske folk og det politiske miljø nå vet at Grande har «hatt seg» – på ett eller annet vis – med en lovlig ungdom. De var sannsynligvis begge påseilte og aldersforskjellen er stor, men skal det nå være et tema om en ugift kvinne eller mann «har seg med» personer som er lovlige men der aldersforskjellen er stor? Husker vi ordføreren i Vågå der Stoltenberg – uten å kjenne jentas alder – uttalte noe i retning av at kjærligheten kjenner ingen alder? Og kan det tenkes tilfeller der dette faktisk er uproblematisk for begge parter?
    Resett synes ikke å ville skille mellom snørr og barter. I Giske saken og i Søviknes saken er/var påstanden at en person langt oppe i organisasjonen utnytter sin posisjon mot ungdom på en utilbørlig måte, ofte i sammenheng med alkohol. Her snakker vi om et trøndersk bryllup der jeg antar at godsakene har flytt fritt, og slik det er rapportert hittil var 16 åringen med på moroa – hva nå denne bestod av.
    Er norsk politikk tjent med at vi skal trekke frem ville og kanskje dumme ting politikere gjør og har gjort i det private. Hvem har i livet ikke glippet en gang eller fem, uten at dette sier så mye om personens generelle dømmekraft og redelighet?

    • Gunnar Sunde

     Rent aldersteknisk er sex med en 16-åring lovlig, så sant det ikke foreligger urimelig skjeve maktforhold osv. Men 16-åringen skal også ha vært beruset. Det er 18-års grense for alkohol her til lands. Hva er dømmekraften i forhold til å ha sex med en beruset ungdom 2 år under lovlig alkoholgrense? Jeg insinuerer ikke at Grande har selv stått for skjenkingen, men den voksneste burde vel ha gjort seg sine betenkninger i denne forbindelse? I alle fall hvis man tar mål av seg til å vurderes som kvalifisert som statsråd på vegne av en hel nasjon.

   • Rioreal

    Ja
    Er dette en «glipp» fra Resett,s side bør dette beklages nå- ikke senere!

 • runestein

  Litt morsomt dette. Når Skei Grande omtaler utenlandske unge menn fra !8 til nærmere 30 år som «barn». Da er det vel dekning for å si at da hun for 9 – 10 år siden(!) koste seg med en 16 – åring var hun ute på et skikkelig «barnerov». Jeg antar at den heldige ikke ble verre medfaren enn at han i dag kan avkrefte, evnt. bekrefte det han fikk bli med på ved denne anledningen. Selv om han i Skei Grandes verden fremdeles er et «barn».

 • Linda Barney

  I Giske-saken, som virker som små bagateller om mislykket sjekking, har pressen kastet seg over hver lille, dumme detalj.
  Mens i denne saken, er det helt stille selv etter to dager.
  Noe som sier meg to ting, kvinner slipper lettere og Giske-saken er et maktspill, styggere enn vi noengang har hatt.

 • Cabman

  Skjønner ingenting av dette- denne saken finner man «overalt» på nettet nå- det er bare å ta et Google søk. «Alle» har sett dette, og sitter bare å lurer på hva som er sant? Har mine teorier om at denne historien er sann, ellers hadde MSM spredd denne nyheten som løgn fra Resett! Og hva med Trine S Grande selv- hun har garantert sett eller blitt informert om dette- samt Erna, Siv og de andre topp politikerne, journalister, annen elite og svært mange av oss «vanlige» folk har sett dette. Hvorfor sitter alle musestille? Denne saken blir jo ikke borte uten bekreftelser, dementi eller annet. Tar «de» oss for idioter alle sammen, med lett snev av Alzheimer?? Om noen dager er alt glemt…

 • akbra

  Det er flere år siden jeg har hørt om «saken til Grande» på bygda i Nord-Trøndelag. Beskrivelsen var helt sammenfallende med det som står i den artikkelen.

 • Bjarne Sørensen

  for Skei Grande må vel seksuell tilnærming innen politikken kalles ett frynsegode….

 • wiwaro

  Du er i vidotta, moral har alt å si, ikke minst i USA. Det handler om å ikke undergrave makt av legitim type ved valg og tilslutning ved type framferd som vitner om alt annet enn gode hensikter med politikk. Trumps store familie er hva som teller for folk i USA; de stemmer på klan som for Bush og Kennedy. Clinton inngår i dekadansens forløp som Trump kan heve seg over, familie går foran gl synder.

  • Breidablikk

   Jeg vet at det er slik i USA, men Gud fri oss fra amerikanske tilstander her hjemme. Da er Frankrike bedre, med konsekvente skiller mellom privat og offentlig, særlig når det gjelder sex og familie.

 • Kristine

  Foreløbig er alt bare spekulasjoner. Nå går det så mange rykter om så mange politikere i alle forskjellige partier at det er bare å lukke ørene og vente å se hva som skjer. Sannheten om det forskjellige kommer nok for en dag. Resten renner ut i sanden. Ikke gidder jeg å hive meg på noe hylekor. Verken mot den ene eller den andre. Jeg har ikke noe i mot verken kvinner eller menn, høyre eller venstre.

 • Eivind Bentsen

  Oh my God, here we go again. Et spørsmål som da også bør stilles og avklares raskt!! Viste Grande at vedkommende var 16 år , var han 16 år og 20 dager eller 16 år og 320 dager (straks 17). Burde hun ha vist han var 16 eller har vedkommende et utseende og oppførsel/fremferd som tilsier at ei beruset Grande i det minste kan » unskyldes litt » ( om gutten var under 16 kan hun uansett juridisk ikke unnskyldes) Har gutter f. Eks sagt han var 18 år eller eldre. Dette burde vært ryddet opp i og avklart internt før media og Facebook mobben fikk vite om det…..tilbake i 2008. Lykke til…..Who’s Next…

 • Arne Johansen

  Hva har dette med #metoo å gjøre? Var han medlem av ungdomsorganisasjonen? Hvis ikke så er dette et privat, lovlig, anliggende mellom to personer.