Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Innen arbeidsdagen er omme torsdag, vil toppsjefene i Storbritannias største selskaper ha tjent mer enn en årslønn for en vanlig arbeider, skriver Guardian.

annonse

Medianlønningen for en toppsjef i et av selskapene på London-børsens viktigste indeks, FTSE 100, er på 3,45 millioner pund, eller rundt 38 millioner kroner. det er 120 ganger så mye som gjennomsnittslønnen til en heltidsansatt arbeider, skriver The Guardian. Ifølge analysen har toppsjefene en timelønn på 898 pund og vil dermed passere en vanlig arbeidstakers årslønn omtrent ved lunsjtider torsdag.

Dette har fått aktivister til å utpeke torsdagen til «Fat Cat Thursday», basert på et slanguttrykk for folk med mye penger.

– Det er forstemmende at sjefene har lønninger som ser ut som telefonnumre, mens arbeiderne har opplevd det verste lønnspresset siden vi kjempet mot Napoleon, sier generalsekretær Frances O’Grady i arbeidstakernes hovedsammenslutning TUC.

– Mener noen virkelig at disse «feite kattene» fortjener 100 ganger så mye i lønn som de hardtarbeidende folkene som holder forretningsimperiene deres i gang, spør Tim Roach, som er generalsekretær i fagorganisasjonen GMB.

NTB-Ritzau
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.