NEW YORK, NY - DECEMBER 20: A Christmas tree stands at Trump Tower on Fifth Avenue on December 20, 2017 in New York City. With Christmas less than a week away and Chanukah just concluding, New York is in a festive spirit with thousands of shoppers and tourists visiting the city for the holidays. Spencer Platt/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
annonse
annonse

Den tidligere britiske statsministeren Tony Blair advarte Donald Trumps medarbeidere om at britisk etterretning kan ha spionert på dem under presidentvalgkampen, skriver The Times. Opplysningene kommer frem i boken til forfatteren Michael Wolff, en bok som Donald Trump ifølge et oppslag i VG torsdag, ønsker å stanse, men av helt andre grunner enn omtalen av Tony Blairs advarsel.

Den tidligere statsministeren skal ifølge boken til Wolff, som kommer ut neste uke, ha møtt Jared Kushner, svigersønn til Donald Trump og en senior rådgiver ved Det hvite hus, i februar i fjor.

Ifølge forfatteren Michael Wolff, delte Blair et “saftig rykte” under sitt møte – “at britene hadde hatt Trumps kampanjemedarbeidere under overvåking, avhørt telefonsamtaler og annen kommunikasjon og muligens Trump selv,”. En måneds tid etter Trumps valgseier hevdet Det Hvite Hus sin pressesekretær, Sean Spicer, at den britiske etterretningstjenesten GCHQ hadde en spion plassert i Trump Tower, Trump-kampanjens hovedkvarter. Det ble kraftig benektet av GCHQ, som stemplet påstanden som «latterlig».

annonse

Årsaken til at Blair brakte informasjonen til Trumps svigersønn skal ha vært at han fisket etter en rolle som rådgiver for Trump på Midt Østen. Onsdag kveld svarte en talskvinne for den tidligere statsministeren: “Det er alt en komplett og total fabrikasjon.” Blair sier ifølge The Times at han hadde diskutert fredsprosessen i Midtøsten med Kushner, men aldri søkt eller blitt tilbudt en jobb i administrasjonen.

Michael Wolffs bok, som er blitt omstridt allerede før den er kommet ut, Fire and Fury: Inside the Trump White House, er basert på rundt 200 intervjuer med personer i «Trumps sirkler», samt med presidenten selv.

Andre påstander i boken er at Trump lovet sin kone, Melania, at han ikke ville vinne presidentskapet. Fremtidens første dame gråt da hun skjønte at han hadde vunnet. Trumps datter, Ivanka, har derimot allerede satt seg som mål å bli USA første kvinnelige president, en gang i fremtiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon