Oslo 20180102. Partisekretær Kjersti Stenseng på pressekonferansen etter tirsdagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet, der varslersakene mot nestleder Trond Giske var tema. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng sier et notat som er gjengitt i Nettavisen, ikke er dekkende for sakene som omhandler Trond Giske.

Nettavisen skrev torsdag om et notat som omtales som en oppsummering av varslersakene.

Her beskrives detaljer fra seks varslersaker, samt noen andre saker som skal ha blitt gjort kjent for partikontoret, men som anses som mindre alvorlige og ikke er varslet formelt.

annonse

Partisekretær Kjersti Stenseng kommenterte artikkelen på sin Facebook-side fredag.

– For meg er det viktig å understreke at dette notatet har ingenting med partikontoret å gjøre, og det er heller ikke dekkende for sakene, skriver hun.

Notatet blir av Nettavisen beskrevet som et internt notat, men kilden blir ikke beskrevet nærmere.

annonse

– Vi har ingen kjennskap til hvor notatet kommer fra, skriver Stenseng.

Det lyktes ikke NTB å få ytterligere kommentarer fra henne fredag.

– Hever terskelen for andre

– Det som bekymrer meg mest er at saken til Nettavisen gjør den allerede vanskelige situasjonen for de berørte enda vanskeligere. Jeg er også urolig for at dette hever terskelen for andre som har historier de ønsker å fortelle til oss, avslutter hun innlegget.

Stenseng har tidligere understreket overfor NTB at det er henne selv som partisekretær, partileder Jonas Gahr Støre, assisterende partisekretær og en advokat som bistår i prosessen som sitter på hele informasjonen om varslene.

Stenseng har ikke ønsket å kommentere innholdet ettersom det dreier seg om konfidensiell informasjon.

Flere varslere uttalte seg kritisk til notatet overfor VG torsdag. Én sier at dette ikke er i nærheten av hva hun varslet om.

– Det føles vondt å lese en forfalsket og sminket versjon av det jeg i fortrolighet har varslet til Arbeiderpartiet, en versjon som bagatelliserer det som har skjedd, sier varsleren til avisen.

Nettavisen: En nøktern oppsummering

Nettavisen-redaktør Erik Stephansen mener det er dekning for saken de har laget.

annonse

– Dette er notat som oppsummerer det varslerne kommer med. Det sier seg selv at det gir et generelt bilde, sier han til NTB.

Han er kjent med at varslere reagerer på beskrivelsene og at de opplever å ikke kjenne seg igjen.

– Det skjønner jeg at mange mener. Varslerne vil nok reagere på at ikke alt har kommet med. Det kan nok hende at Trond Giske heller ikke synes det, sier han.

Det er ikke kjent hvem som utarbeidet notatet eller hvordan det eventuelt er brukt. Stephansen viser til kildevern og at han ikke kan oppgi hvor det stammer fra.

– Vi har fått forsikring om at det gir en nøktern oppsummering av det som står i varslene, sier han, og tilføyer:

– Ingen har påpekt feil i dokumentet. Det omtaler seks varsler, og fremdeles har ingen sagt at noe er galt – bortsett fra to varslere som mener at notatet ikke er dekkende.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon