Third placed Johannes Thingnes Boe of Norway competes during the men's 10 kilometers sprint race at the Biathlon World Cup in Oberhof, Germany, Friday, Jan. 5, 2018. (AP Photo/Jens Meyer)
annonse
annonse

Frankrikes skiskytterstjerne Martin Fourcade tok vare på ledelsen og vant jaktstarten i Oberhof. Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø ble nummer to og tre.

Emil Hegle Svendsen holdt lenge godt følge med den sterke franskmannen, som hadde én bom på første liggende skyting, men ut fra nest siste skyting gikk Fourcade ut med noen få sekunder til gode på nordmannen.

Han hadde økt avstanden fram til siste skyting og fikk stå og skyte uten særlig press. Det ble fem blink, mens Svendsen måtte tåle en strafferunde.

annonse

Johannes Thingnes Bø, som hadde pådratt seg strafferunde på de tre første skytingene, kom inn på standplass og skjøt både raskt og feilfritt. Han endte til slutt 6,3 sekunder bak Fourcade. Han hadde to strafferunder mer enn franskmannen.

– Langrennsformen er bra, men alle løp er forskjellige, så det er vanskelig å si om formen er bedre nå enn før jul. Jeg må nok fokusere litt mer på standplassen, for å treffe blinkene er litt vanskeligere enn å gå fort i sporet, sa Johannes Thingnes Bø til NTB.

– Hvor mye irriterer det deg at du hadde vunnet med en bom mindre?

annonse

– Jeg vant jo nesten alt før jul, hvor jeg hadde marginene med meg, så jeg må si meg fornøyd med innsatsen min her også, sa Bø, som tok tredjeplassen på fredagens sprint.

Han gleder seg til kommende ukes renn i tyske Ruhpolding, hvor det er normaldistanse, stafett og fellesstart på programmet.

Feilfri storebror Bø

Tarjei Bø gikk sterkt da han tok femteplassen på fredagens sprint. På jaktstarten dagen derpå var han feilfri og tok den siste plassen på pallen. Han ble slått med 30,9 sekunder av Fourcade.

Svendsen fulgte på fjerdeplassen 1.04,7 minutter bak med 19 treff, men har med konkurransene i Oberhof vist at formen begynner å bli fryktinngytende.

Lars Helge Birkeland ble nummer 20. Med to strafferunder var han vel to minutter bak. Henrik L’Abée-Lund tok på sin side 24.-plassen, mens Ole Einar Bjørndalen endte som nummer 36.

Blått OL-lys for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen har på ingen måte overbevist så langt i OL-sesongen. Nå virker det nærmest umulig for gullgrossisten i OL å kunne ta en plass på det norske laget annet enn på normaldistansen og på en av stafettene.

annonse

Etter Ruhpolding skal OL-laget tas ut, og brødrene Bø, Svendsen, Lars Helge Birkeland og Henrik L’Abée-Lund er det vanskelig å komme utenom selv for meritterte Bjørndalen.

– Det var jo litt bedre fra Bjørndalen denne gangen, men jo nærmere vi kommer uttaket desto vanskeligere blir det å gå seg inn på OL-laget, sier Per Arne Botnan om Bjørndalens situasjon akkurat nå. Botnan er fungerende sportssjef i skiskytterforbundet.

I Ruhpolding er det normaldistanse onsdag (menn) og torsdag, stafetter fredag (menn) og lørdag og fellesstarter søndag.

Foran de to siste OL i Vancouver og Sotsji har Bjørndalen allerede hatt formen inne under verdenscupkonkurransene i Oberhof i begynnelsen av januar. Han var på pallen både i 2010 (seier på fellesstarten) og i 2014 (2.-plass på sprinten).

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon