Palestinian women take part in a protest against possible reductions of the services and aid offered by United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), in front of UNRWA headquarters in Gaza City August 16, 2015. REUTERS/Mohammed Salem
annonse
annonse

Pengene som skulle vært utbetalt 1. januar utgjør en tredel av USAs årlige bidrag til FN-organet UNRWA, som bistår palestinske flyktninger, skriver nyhetsnettstedet Axios. Beløpet på 125 millioner dollar – så vidt over en milliard kroner etter dagens kurs – ble stoppet av Donald Trumps regjering i påvente av en gjennomgang av støtten til de palestinske myndighetene, ifølge Axios.

En kilde i det amerikanske utenriksdepartementet avviser påstanden overfor nyhetsbyrået Reuters.

annonse

– Bare fordi de ikke har fått pengene når de forventer, betyr ikke det at betalingen er innstilt. Diskusjonen pågår fortsatt, og vi har til midten av januar på å fatte en endelig beslutning.

En talsperson for UNRWA sier de ikke er blitt informert om noen beslutning fra USA, men USAs FN-ambassadør sa nylig at landet planlegger å kutte i støtten til UNRWA. USA bruker i stadig større grad bistand som verktøy for å få gjennomslag for sin utenrikspolitikk og har også varslet at støtten til de palestinske selvstyremyndighetene kan bli kuttet. I fjor var den støtten på rundt 2,6 milliarder kroner.

NTB-TT

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon