Henrik Kristoffersen endte på annenplass under verdenscuprennet i storslalåm i Adelboden lørdag. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Henrik Kristoffersen måtte notere nok en 2.-plass under verdenscuprennet i storslalåm i sveitsiske Adelboden lørdag. Marcel Hirscher var atter en gang sterkest.

Kristoffersen jaktet sin første seier for sesongen, og var kun 0,11 sekund bak Hirscher etter første omgang.

Alpinisten fra Rælingen har måttet se seg slått av Hirscher en rekke ganger i vinter. Etter lørdagens renn har Kristoffersen endt på verdenscuppallen hele åtte ganger uten å vinne. Seks av dem har vært 2.-plasser.

annonse

Lørdag kjørte han godt i finaleomgangen, men en stor feil mot slutten kan ha kostet ham seieren. 23-åringen var 0,33 foran ledende Alexis Pinturault etter siste mellomtid, men en feil like før mål gjorde at han kun var fire hundredeler foran i mål.

Like etter kom Hirscher. Han gikk mot en soleklar seier da også østerrikeren gjorde en stor feil mot slutten. 28-åringen kom på innerski i en sving og var svært nære å kjøre ut i de påfølgende sekundene.

Skiakrobatikk på høyt nivå gjorde imidlertid at han holdt seg på beina, og i mål var han 17 fattige hundredeler foran Kristoffersen.

annonse

– Jeg slet litt i mellompartiet. Jeg bommet ikke like mye som Hirscher, men jeg bommet litt over kanten. Jeg er kjempefornøyd med å komme foran Pinturault, og hadde jeg kjørt litt bedre i mellompartiet, kunne det sett enda bedre ut, sa Kristoffersen til TV 2.

Håpet å bryte seierstørken

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på tredjeplass etter første omgang, men fikk det tøft utover i finaleomgangen og endte på tiendeplass.

– Jeg ga vel fra meg et sekund i det siste henget. Det ble litt for mye mot slutten, men jeg er fornøyd med at jeg angriper. Dessverre hang jeg ikke helt med på slutten, sa Nestvold-Haugen til NTB like etter løpet.

Kristoffersen på sin side håpet å bruke helgen til å bryte seierstørken som har vart siden forrige triumf kom i Schladming 24. januar i fjor. Det er i slalåm Kristoffersen er best, men han har også utviklet seg stort innen storslalåm.

Det så man tydelig i førsteomgangen i Adelboden. 23-åringen hadde raske svinger og var 25 hundredels sekund foran Hirscher ved første mellomtid. Han var også i føringen etter de to neste mellomtidene.

– Tatt store steg

Kjøringen i henget i førsteomgang var på ingen måte dårlig, men heller ikke helt optimal for Kristoffersen å være. En liten feil gjorde at han tapte tid til sin argeste rival, men avstanden var bare 11 hundredeler før finaleomgangen.

annonse

Nordmannen ristet på hodet da han var i mål, men det tok ikke lang tid før han var i bedre humør. I fjor ble han nummer fire under storslalåmen i Adelboden, mens han har to strake slalåmseirer i den sveitsiske skimetropolen.

– Jeg har tatt store steg i storslalåm kontra i fjor. Dette er den beste omgangen jeg har kjørt denne sesongen. Dette var bra, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

Sterkt av Nestvold-Haugen

Også Leif Kristian Nestvold-Haugen var med i toppen. Han lå på en sterk tredjeplass etter første omgang, 65 hundredeler bak Hirscher, men finaleomgangen ble for tøff for nordmannen som endte et godt stykke utenfor pallen.

Bjørnar Neteland (33.-plass), Marcus Monsen (43) og Axel William Patricksson (51) maktet ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Rasmus Windingstad kjørte ut.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon