Fuengirola, Spania 20170824. Forfatter Alf R. Jacobsen har skrevet bok om NTB i forbindelse med at nyhetsbyrået fyller 150 år i år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Del saken
 • 941
 •  
 •  
 •  
 •  

Jacobsen:

– Du vil ikke tro hva vi visste, og hvilke valg jeg måtte foreta, til å si at «dette kan vi ta i, dette kan vi ikke ta i.». Fordi Norge er altså ikke slik som vi tror Norge er. Norge er full av hemmeligheter, Norge er full av falskhet som må på en eller annen måte eksponeres.

(Eldre klipp fra tiden som redaktør vises:)

«Hvordan skapes egentlig nyheter? Hvem bestemmer hva som kommer til uttrykk i mediene?»

Film er egentlig et veldig sterkt virkemiddel, så man skal være forsiktig med hvordan man bruker det. Det er alltid en avveining og dette er det mest pinefulle og det mest vanskelige for en journalist eller redaktør. Det er, hvor langt skal du gå?

(Journalisten spør Jacobsen: )

– Det vi ofte får til, det er å skape debatt. Hva er nytteverdien i å skape den debatten, tenker du?

– Nytteverdien av dette, er at dette er pressens rolle, innenfor det maktfordelte folkestyret vi har. Det er ikke pressens jobb å gjennomføre forandringene, det er politikernes jobb. Pressen skal pushe på mest mulig, avdekke mest mulig, og fortelle folk hvordan dette henger sammen, slik at det er folket som gjennom politikerne som får til endringene.


Alf R. Jacobsen var Brennpunkt-redaktør fra 1996 til 2001.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 941
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]