Disse ordene fra tidligere Brennpunkt-redaktør Alf R. Jacobsen stiller Resett seg helt og fullt bak

Alf R. Jacobsen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Jacobsen:

– Du vil ikke tro hva vi visste, og hvilke valg jeg måtte foreta, til å si at «dette kan vi ta i, dette kan vi ikke ta i.». Fordi Norge er altså ikke slik som vi tror Norge er. Norge er full av hemmeligheter, Norge er full av falskhet som må på en eller annen måte eksponeres.

(Eldre klipp fra tiden som redaktør vises:)

«Hvordan skapes egentlig nyheter? Hvem bestemmer hva som kommer til uttrykk i mediene?»

Film er egentlig et veldig sterkt virkemiddel, så man skal være forsiktig med hvordan man bruker det. Det er alltid en avveining og dette er det mest pinefulle og det mest vanskelige for en journalist eller redaktør. Det er, hvor langt skal du gå?

(Journalisten spør Jacobsen: )

– Det vi ofte får til, det er å skape debatt. Hva er nytteverdien i å skape den debatten, tenker du?

– Nytteverdien av dette, er at dette er pressens rolle, innenfor det maktfordelte folkestyret vi har. Det er ikke pressens jobb å gjennomføre forandringene, det er politikernes jobb. Pressen skal pushe på mest mulig, avdekke mest mulig, og fortelle folk hvordan dette henger sammen, slik at det er folket som gjennom politikerne som får til endringene.


Alf R. Jacobsen var Brennpunkt-redaktør fra 1996 til 2001.


Publisert: jan 12, 2018 @ 12:34 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • RiksyWiksy

  Det ER bare luft KriKra, luft, luft, luft, og atter luft. Du kan dokumentere den lufta så mye du orker, men seriøse medier kommer ikke til å skrive om en sak hvor intet straffbart, ei heller kritikkverdig har skjedd, og hvor det ikke engang er et offer, eller så mye som en krenket person. Drøm videre…

  • Paragraf 192 b). Klassisk brukt på slike saker. Oftest med motsatt kjønn på partene men dog.

   • RiksyWiksy

    Glem det.

  • Leif

   Det finnes mange vitner til det som skjedde, iflg. Resett. Men man vet vel ikke navnene deres?

  • Spaceman_Spiff

   Å sjenke en mindreårig er både straffbart og klanderverdig. Når det er sagt, så skal jeg ikke gå god for alt som har skjedd der, men Venstre innrømmer at de har hørt om noe sånt og da er nok dette mer enn den koordinerte brevskriverkonkurransen i AP som traff Giske som et godstog.

   Han kan ha vært noe klønete, men langt fra fra straffbart og ikke direkte klanderverdig heller.

  • Representativt_Demokrati_?

   Intet kritikkverdig har skjedd?
   Lever vi på samme planet?
   Ikke et offer? Den skjenka fulle tenåringen har hatt traumer i etterkant, noe som er fullt forstålig. Siden han ble skjenka har vi også et lovbrudd.

   Dette er selvsagt langt mer alvorlig enn anklagene mot Giske, hvorav noen av disse er direkte latterlig og trolig usanne. Likevel gasser (de seriøse?) mediene seg i dette. Kanskje har ikke Grande gjort noe hun kan straffes for ihht paragrafene, men hun har gjort noe de fleste anser som fullstendig galt.
   Derfor er oppmerksomheten hun har fått fra Resett velfortjent, bare altfor liten sammenlignet med andre lignende hendelser.

   Jeg undres forresten hvilke medier du anser som seriøse, dersom du forsøker å stemple Resett som useriøs pga denne saken.

 • ernst_thomas

  Send meg noen en kan stole på som kan lage et program om hva som skjedde i bakrommet med » Nordsjødykkersaken» så kommer hele faenskapen godt dokumentert frem. Det er veldig mye organisert krimminalitet i utførelse, fordekning og i det Sosialistisk politiske handlerom innen Ap i regjering og Lo/forgforbund som skadevoldere. Jeg har saken og dokumentene , kan noen stille med resten , så får de en knall-sak. Det er så mye råttenskap og korrupsjon at det når uante høyder.

  • StemmerBlankt

   Resett, virker som skandaler servert på sølvfat?

 • Theminorityreporter

  Sitat:
  «Norge er full av falskhet som må på en eller annen måte eksponeres.»

  Nå har dere skrudd opp forventningene våre og vi venter i stor spenning på de neste totalt politisk ukorrekte avsløringene fra Resett. Her har dere lagt listen høyt. I Grande saken har dere levert, men i andre, som f.eks. sex-turisme til Afrika(?), når skal vi se om dere klarer å hoppe og levere. . . eller er enkelte politikere «likere» enn andre?

  • Linda Barney

   Har vi politikere som drar på sex-ferie i Afrika mener du? Trodde det var mest batikkheksene som stod for denne turismen?

   • Theminorityreporter

    Det er historier om vår statsminister som, dersom de er sanne, er minst like kompromitterende og en potensiell mulighet for utpressing av fremmed makt, som historien om Trine Skei Grande.

    • Jon Berger

     Erna hadde en ghanesisk (tror jeg det var) kjæreste i ungdommen. Det er ikke akkurat sprengstoff.

 • LasseRon

  Dokumentasjon? Gutten og hans familie har sagt at de ikke ønsker mer omtale av saken.
  Hvor ellers skal man gå?

  • Doremus

   Resett sier at de har gjort et godt forarbeide, og har tydeligvis dokumentert sine påstander. Hva om de deler det nå sitter med? For jeg ser ikke for meg at de bare kun sitter på ord i denne saken! Og skal man presse den inn hos MSM så må det komme mere enn ord ført i pennen!! Eller at vitnene står frem (som anonym eller ikke).

   • LasseRon

    De sitter på akkurat det de trenger. Guttens familie har bekreftet historien, men sa samtidig at de ikke ønsket mer omtale.
    Resett har med andre ord sitt på det tørre helt faktamessig. Likevel synes jeg at nå som historien er kjent (hvilket er bra) burde offerets hensyn veie tyngst.

   • Olga Helgersen

    Denne historien handler om overgrep, ikke bare om en full gutt og en voksen ute av kontroll. Det er så mye mer til denne historien som gjør det vanskelig å publisere. Det er komplisert, det er Mind-Blowing. Hendelsen burde vært tatt tak i der og da, nå i ettertid blir det vanskelig. TSG burde aldri fortsatt innen politikken, men er man frekk og uten skrupler så….Får håpe TSG skjønner at det er på tide å forsvinne i stillhet, for guttens skyld og foreldrene.

 • Jens – alt er på Twitter

  Det er ingen dokumentasjon utenom ordene til de som kjenner til saken. At journalister åpent sier de kjenner til den burde være nok til at mediene rapporterte om den. I neste rekke skulle de spurt de involverte, og rapportert om det ble nektet å besvart (fantes en tilfredsstillende forklaring, eller ingen kjente noe til det, var det heller ikke nyhetsverdig – men her er det ikke slik).

  Dette ville de gjort om de faktisk var journalister. Det vil de naturligvis ikke, krigende som de er.

 • Scott Johansen

  Norge har i likhet med andre oljeeksporterende nasjoner en stor men godt skjult korrupsjon. Et samrøre mellom det private næringsliv, politikere og byråkrater som beriker hverandre.
  Dsv. et Norge som mest av alt minner om en gjennomkorrupt bananrepublikk styrt av en håndfull mektige oligarker.

 • Knut Tiller

  «Det er ikke pressens jobb å gjennomføre forandringene. Det skal politikerne gjøre.»
  Dagens presse er nå på lag med politikken og den eliten som allerede har forandret Norge og som fortsetter å endre samfunnet i sin ønskede retning med mer globalisering, mer universalisme, mer multikultur, nærmere tilknytning til EU og FN og nedbygging av nasjonalstaten Norge. Pressen stiller ikke lenger de krevende og avslørende spørsmålene hvis ikke det passer dem og de fortier det de mener ikke befolkningen bør vite. NRK er kanskje blitt den verste i klassen!

 • Ten4

  Denne artikkelen er glimrende!
  Dessverre har vi ikke lenger gravende og ærlig journalistikk (i MSM). Nå er det mer grafsende og slevjende.

 • Syringav

  Husker spesielt en dokumentar som ble sendt på Brennpunkt: «De gode bombene». Den handler om da Norge bombet Libya i 2011.
  https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDUP11000513/12-03-2013

 • Tore Halvorsen

  Det er også særdeles usolidarisk og ondskapsfullt å ta fra oss vår nasjon og vår identitet, ja regelrett ta fra oss vår sjel.

 • Heidi Dammann

  Til nå har ingen journalist turt å åpne «lokket» på hva som skjer i norske domstoler. Det er like tabu som det engang var å skrive om overgrep mot barn i den Katolske kirke. Hvor lenge skal vi vente?

 • grygry

  «Du vil ikke tro hva vi visste, og hvilke valg jeg måtte foreta, til å
  si at «dette kan vi ta i, dette kan vi ikke ta i.». Fordi Norge er altså
  ikke slik som vi tror Norge er. Norge er full av hemmeligheter, Norge
  er full av falskhet som må på en eller annen måte eksponeres.»

  Tusener menige nordmenn har ingen problemer med å skrive under på Jacobsens ord. Disse menneskene utsettes i det daglige for fullstendig utålelige overgrep både fra offentlige og private maktpersoner. Alt som til nå er kjent om bekymringsmeldingene fra Giskes ofre, blir til sammenligning lite annet enn overdimensjonerte bølgeskvulp.

  Men media ønsker blod og sirkus. Det får de sjelden ved å bry seg om skjebnen til den lille mann.

 • Vike Krogh
 • Svartnebb

  Hvis ikke vitnene ønsker å bli offentlige hoggestabber kan det kanskje bli vanskelig.

 • Willy von Busche

  Er det mulig å svekke dette omdømmet noe mer da?