Forsvinner papiravisene Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse

Leser du de store nyhetsformidlerne (også kalt main stream media) er det liten tvil om at det meste du leser går under betegnelsen brød og sirkus. Det er en allmenn oppfatning at seriøse nyheter får mindre og mindre plass, og det går i retning av god Se og Hør journalistikk.

De alternative mediene er på vei opp og frem. Resett, Document, Steigan, Herland Rapporten og mange flere formidlere kommer på banen i økt tempo. Det skjer i takt med misnøyen med main stream media. Flere og flere ser ut til å frigjøre seg fra grepet til de store mediene og enda flere ønsker seg ut av det.

Når misnøyen er så stor med de tradisjonelt store mediene – hvorfor er det slik at folk ikke i enda større grad greier å frigjøre seg? Jeg tror rett og slett folk har blitt for avhengig av sport, kultur, tv guider og alskens underholdning. Gjennom å styrke seg på disse og flere andre felter vil nyhetene være som en magnet på folket nesten uavhengig av hvor useriøs mye av journalistikken fremstår.

annonse

Livet består av mer enn politikk og hard core nyheter som du ofte får servert av de nyoppståtte alternativene. Folk vil ha sport og kultur. De vil lese om alt mulig annet i tillegg til å se nyhetsbildet. Er det en idé for de alternative mediene å få tatt opp kampen med de tradisjonelle mediene om ” brød og sirkus ” journalistikk? Jeg tror det er en god ide. Fordi folk vil fortsette å lese om sport. De vil fortsette å diskutere kultur og de er alltid på jakt etter en TV guide.

De nyoppståtte mediene baserer seg i stor grad på frivillighet. Folk «tastet mann av huse» for å skrive om politikk, og de gjør dette GRATIS. Hvorfor ikke prøve å få til en sportside, en kulturside og få opp en TV guide og lignende slik at folket avvennes å søke seg inn på VG, DAGBLADET, NETTAVISEN osv.

Folk blir med på en dugnad. Det er mengder av mennesker som liker å skrive om sport. Det er sikkert en smal sak for disse aktørene å få opp partnere som kan bidra på ulike måter (kanskje gjennom markedsføring / samarbeid osv.) Det burde også være mulig å få til et samarbeid mellom de ulike ” alternativene” for å spare ressurser og faktisk skape et fantastisk tilbud? Så kan det redaksjonelle være avvikende mellom de ulike alternative kanalene. De fleste har et horn i siden til de etablerte mediene og dette kan faktisk være nådestøtet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse