Philippine troops salute during a ceremony marking the 82nd anniversary of the Armed Forces of the Philippines in suburban Quezon city northeast of Manila, Philippines Wednesday, Dec. 20, 2017. Duterte has declared a Christmas truce with communist guerrillas and urged them to reciprocate the goodwill gesture after recently scrapping peace talks with the insurgents and declaring them terrorists. AP Photo/Bullit Marquez)
annonse
annonse

Regjeringen satte i gang en luft- og bakkeoffensiv mot militante grupper som støtter IS, opplyser militæret i landet.

En gruppe på rundt 50 opprørere ble angrepet med artilleri i et fem timer langt angrep på øya Mindanao lørdag, ifølge forsvarets regionale talsmann Arvin Encinas. Han opplyser at en soldat og minst fem medlemmer av opprørsgruppa Bangsamoro islamske frihetskjempere ble drept.

annonse

Ifølge Encinas er gruppa liten og fragmentert, men likevel en trussel.

– De har nok folk til å utføre grusomheter, og de rekrutterer aktivt, sier han.

Den muslimske minoriteten i det hovedsakelig katolske landet anser Mindanao som sitt hjemland. Tiår med væpnet opprør i regionen har ifølge offentlige anslag kostet mer enn 100.000 mennesker livet.

I fjor tok en annen gruppe som sverget troskap til IS kontroll over byen Marawi på Mindanao og utkjempet blodige slag med regjeringsstyrkene over en periode på fem måneder. Mer enn 1.100 ble drept i kampene.

Uroen i området har ført til at filippinske myndigheter har innført unntakstilstand på Mindanao ut 2018. Sporadiske kamper har fortsatt, til tross for at den største opprørsgruppen Moro islamistiske frigjøringsfront har gått med på fredssamtaler.

NTB-AFP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon