OSLO 20171106. Trine Skei Grande under fremleggelse av Venstres alternative statsbudsjett for 2018. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Noen som blir overrasket hvis tausheten derfra vedvarer? Sannsynligvis er saken allerede lagt til side som et ikke-tema. Det er derfor helt avgjørende for vår ytringsfrihet, den fundamentale rettigheten i vårt demokrati, at vi har har en fri presse, som Resett, som våger å tale åpent om saker som ikke er politisk korrekt å omtale.

Man undrer seg over hvorfor Skei Grande-saken skal skjermes og ties ihjel, og man blir overrasket over at det skjer så effektivt, mens Trond Giske skal rett i gapestokken og alle varslingene om ham “må på bordet”. Makteliten har naturligvis snakket sammen. Hadde denne saken vært nok en “Giske-sak” så hadde det blitt kjempeoverskrifter, mens Trine Skei Grandes utskeielser i en kornåker ikke må omtales. Varslinger fra partienes Nachspiel er selvsagt hottere enn fra en kornåker, men det er vel ikke åstedet som er avgjørende for omtale eller ei?

Urovekkende hvis det blir det slik at makteliten, de som har de rette kontaktene, faktisk greier å beskytte sine egne ved å beordre taushetsbelagt saker som er ubehagelige og som ikke passer inn i et politisk spill, for det er det det handler om. Facebook har vist hvor enkelt det er å sensurere uønskede temaer, jeg har selv blitt utsatt for det to ganger, det skjer kjapt. Norske myndigheter er fascinert og inspirert av dette. I tidligere tider ristet vi på hodet over kommuniststatenes meningsmonopol og meningsstyring, nå opplever vi det samme i vestlige samfunn. Se bare på Sverige, hvor det blir stillere og stillere med hensyn til demokratisk mangfold. Ensrettingen er et nasjonalt selvdrap, ytringer som ikke er er samsvar med offisielle meninger kan og bør straffeforfølges.

annonse

Trine Skei Grande kan bli vår neste kunnskapsminister eller kulturminister. En posisjon som ikke minst skal ivareta våre barns interesser og fremtid. Da er det grunn til å spørre, er hun den rette? Bør det ikke stilles krav til etikk og moral for regjeringsmedlemmer? Før valget uttalte Skei Grande “Det er min fordømte plikt å være studentenes ombud”. Det var etter at historien fra kornåkeren var kjent av pressen, hun er altså helt uten selvkritikk og samvittighet.

I disse dager legges en en viktig regjeringskabal. Hvis vandel er uten betydning for statsminister Solberg og finansminister Jensen, er det skremmende. De vil kunne møte seg selv i døren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon