Social Democratic Party chairman Martin Schulz delivers his speech at the party's convention in Berlin, Thursday, Dec. 7, 2017. Germany's center-left Social Democrats are discussing whether to open talks with Chancellor Angela Merkel's conservatives on extending their governing coalition, or at least backing a minority government. Letters on the desk read "This is our way: modern and fair". (AP Photo/Markus Schreiber)
annonse
annonse

Nå vil det sosialdemokratiske partiet i Tyskland ta pengetrusler i bruk mot Polen for å tvinge gjennom EUs vilje i arbeidet for å spre innvandrere fra Hellas og Italia rundt om i Europa. Partilederen i Tysklands nest største parti, SPD, Martin Schulz, sier til Bild at Tyskland har tatt store belastninger for å løse innvandringskrisen, mens andre land har nektet å ta imot innvandrere, skriver Poland Radio.

Et polsk medlem av Europaparlamenter, Zdzisław Krasnodębski, som representerer det polske regjeringspartiet, Lov- og Rettferdighetspartiet sier at Schulzs kommentarer viser at han “har ambisjoner om å diktere hvordan andre land skal oppføre seg”. Krasnodębski sier at Tyskland ikke bidrar til EUs budsjett ut av generøsitet, men fordi de er forpliktet til det ut fra EUs regelverk. EU-kommisjonen har initiert en sak mot Polen og Ungarn, som har nektet å akseptere den vedtatte kvoteordningen.

Polske tjenestemenn har gjentatte ganger sagt at Polen støtter de som er i nød, ved å øke humanitær hjelp til ofrene for krigen i Syria, og ved å jobbe med bistandsorganisasjoner for å gjenoppbygge sykehus. Polens tidligere statsminister Beata Szydło har sagt at hjelp på denne måten ikke bare er billigere, men også mer effektiv, mens EUs innvandringspolitikk ikke setter stopp for ytterligere bølger av innvandrere til Europa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon