Ny rekord i antall asylsøknader i Frankrike – 100 000 søkte asyl i fjor

Sudanesiske flyktninger ankommer flyplassen Roissy-Charles de Gaulle fra Tsjad, 18. desember, 2017. Foto: AFP PHOTO / Jacques Demarthon

I Frankrike har kontoret for beskyttelse av flyktninger og statsløse personer annonsert at Frankrike tok i mot hele 100 412 asylsøknader i 2017, mange av de asylsøkende kommer fra Afrika, rapporterer Le Monde.

Statistikken viser en økning  i antall søknader på 17 prosent relativt til i 2016. Blant de topp 10 vanligste nasjonalitetene som søkte beskyttelse i Frankrike i fjor, er over halvparten fra land i Afrika. Flest kom fra Sudan, fulgt av Guinea og fransktalende land som Elfenbenskysten og Kongo.

Siden han ble valgt i mai i fjor, har president Emmanuel Macron forsøkt å begrense tilstrømningen av migranter fra Afrika og klarte å sikre en avtale med Niger og Tsjad, som tillot innreise til en liten gruppe nøye kontrollerte migranter.

Ifølge innenriksminister Gerard Collomb, kan antall illegale migranter som oppholder seg i Frankrike være så høyt som 300 000. Andre har estimert at det kan være hele 400 000.

Mange asylsøkere ender opp i falleferdige leire rundt omkring i landet. I studentbyen Reims, måtte universitetet stenge campus fordi området ikke var trygt å ferdes i, etter at en gruppe på rundt 40 asylsøkere satte oppe leir i nærheten.

 


Publisert: jan 9, 2018 @ 4:44 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.