Sudanesiske flyktninger ankommer flyplassen Roissy-Charles de Gaulle fra Tsjad, 18. desember, 2017. Foto: AFP PHOTO / Jacques Demarthon
annonse

I Frankrike har kontoret for beskyttelse av flyktninger og statsløse personer annonsert at Frankrike tok i mot hele 100 412 asylsøknader i 2017, mange av de asylsøkende kommer fra Afrika, rapporterer Le Monde.

Statistikken viser en økning  i antall søknader på 17 prosent relativt til i 2016. Blant de topp 10 vanligste nasjonalitetene som søkte beskyttelse i Frankrike i fjor, er over halvparten fra land i Afrika. Flest kom fra Sudan, fulgt av Guinea og fransktalende land som Elfenbenskysten og Kongo.

Siden han ble valgt i mai i fjor, har president Emmanuel Macron forsøkt å begrense tilstrømningen av migranter fra Afrika og klarte å sikre en avtale med Niger og Tsjad, som tillot innreise til en liten gruppe nøye kontrollerte migranter.

annonse

Ifølge innenriksminister Gerard Collomb, kan antall illegale migranter som oppholder seg i Frankrike være så høyt som 300 000. Andre har estimert at det kan være hele 400 000.

Mange asylsøkere ender opp i falleferdige leire rundt omkring i landet. I studentbyen Reims, måtte universitetet stenge campus fordi området ikke var trygt å ferdes i, etter at en gruppe på rundt 40 asylsøkere satte oppe leir i nærheten.

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]