An avalanche crosses the road and railway on the way towards Zermatt in St. Niklaus, Switzerland, Tuesday, Jan. 9, 2018. Due to heavy snowfall and rain showers, Zermatt can only be reached by air. Swiss authorities have closed ski slopes, hiking trails, cable cars, roads and train service into the town of Zermatt amid a heightened risk of avalanches, stranding some 13,000 tourists in the town. (Dominic Steinmann/Keystone via AP)
annonse
annonse

Kraftig snøfall og stor snøskredfare har ført til at alle veier inn og ut av området rundt byen Zermatt i Sveits er stengt. 13.000 skiturister er strandet.

Også alle tog og gondolbaner er innstilt, og alle skianlegg stengt. Strømmen har i perioder også vært borte, men Janine Imesch ved turistinformasjonen i Zermatt opplyser tirsdag at strømmen nå var kommet tilbake.

– Det er ingen grunn til panikk, alt er bra og folk har det fint, sier hun.

annonse

Hjemmesiden til turistinformasjonen melder at det tirsdag ikke er mulig verken å komme til eller fra Zermatt på grunn av værforholdene, og folk oppfordres til å holde seg innendørs slik at brøytemannskapene kan jobbe uforstyrret.

Zermatt ligger på 1.620 meters høyde i et dalføre nær Matterhorn, et av Alpenes mest kjente fjell.

NTB-AP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon