Svensk politi undersøker området der en mann ble drept og en kvinne såret da en håndgranat eksploderte ved T-banestasjonen Vårby Gård utenfor Stockholm søndag. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Skjerpede våpenlover og amnesti for eksplosiver er blant tiltakene som justisminister Morgan Johansson har tro på for å få håndgranater bort fra svenske gater.

– Det er ikke amnesti som til slutt tar knekken på denne kriminaliteten, men det kan forebygge ulykker der sivile rammes, sier Johansson.

Søndag døde en mann i 60-årene i en eksplosjon ved en T-banestasjon sør for Stockholm. Politiet bekreftet tirsdag at det var en håndgranat mannen plukket opp fra gata. En kvinne i 45-årsalderen ble skadd i ulykken.

annonse

Det er ikke første gang en håndgranat er funnet på steder der mange mennesker oppholder seg, og hendelsen har satt søkelyset på en økende bruk av granater i kriminelle kretser. For få år siden eksploderte et par granater i året, men nå er det flere i måneden.

Johansson mener at skjerpet lovgiving med økte strafferammer som trådte i kraft ved årsskiftet, vil ha virkning.

Likeledes har han tro på et amnesti regjeringen har foreslått som skal tre i kraft i oktober og vare i tre måneder. Amnestiet innebærer at de som har granater de ikke har lov å ha, skal overlate dem til politiet og slippe straff.

NTB-TT
(©NTB)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon