AFP PHOTO / John MACDOUGALL
annonse
annonse

Tysklands største partier skal ha blitt enig om å gi opp et sentralt klimamål, melder flere tyske medier som følger regjeringssamtalene.

De svært vanskelige regjeringssamtalene ble innledet søndag – over tre måneder siden valget i september som ga en uvanlig uavklart politisk situasjon i Tyskland.

Målet for samtalene som nå er i gang, er å finne ut om det er noe grunnlag for å danne en ny regjering bestående av alliansen mellom CDU (Kristeligdemokratisk union) og CSU (Kristeligsosial union), og sosialdemokratiske SPD.

annonse

Ifølge medierapporter skal partiene nå være villige til å gi opp et sentralt klimamål, nemlig målet om at Tyskland skal redusere CO 2-utslipp med 40 prosent innen 2020 sammenlignet med 1990.

At man nå skal være enig om å gi opp dette målet, som mange har ansett som urealistisk, vil være sterkt omdiskutert og bli gjenstand for kritikk.

Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for statsminister Angela Merkels konservative CDU, understreker imidlertid at det gjenstår mange spørsmål før man har nådd enighet, og at «ingenting er avtalt før alt er avtalt».

annonse

– Vi har store spørsmål foran oss. Vi må arbeide hardt i dag, i morgen og dagen etter det, understreker han.

Den første runden med samtaler er ventet å vare i fem dager.

NTB-AP-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon