Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann (65) og hans sønn (45) er dømt til fengsel i henholdsvis fire og tre og et halvt år for grovt bedrageri og utroskap ved Haakonsvern, melder BA.

45-åringen arbeidet i flere år på Haakonsvern med blant annet innkjøp. Millionavtaler ble ifølge tiltalen inngått, blant annet med det amerikanske selskapet Naval Tech. Påtalemyndigheten mener hans far under falskt navn tok imot ordrene til selskapet.

Naval Tech skulle blant annet vedlikeholde og sertifisere militært materiell fra Haakonsvern. Ifølge tiltalen ble delene fraktet til farens garasje hvor de skal ha blitt lagret, pakket om og fraktet tilbake til marinebasen i Bergen. Regningen ble deretter sendt til Forsvaret.

annonse

Ifølge dommen er utbyttet anslått til 21 millioner kroner, og Skatt vest og Forsvaret er tilkjent til sammen 10,9 millioner kroner i erstatninger. I tillegg er far og sønn dømt til inndragninger på ti millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

De ble frikjent for en del av forholdene i tiltalen, blant annet anklager om utroskap knyttet til feriereiser og bilkjøp.

– Vi konstaterer at vi har fått gehør for en del av våre poenger og at vår klient er frikjent for en del av forholdene, sier advokat Jon Håkon Hegdahl til Bergensavisen , som forsvarte 65-åringen.

annonse

Også sønnens forsvarer legger vekt på at de har fått gjennomslag for mye.

– Vi er uenige i tingrettens vurdering av det tiltaleforholdet han ble dømt for. Etter vår oppfatning er det mangler av sentral betydning i det grunnlaget tingretten har bygget på, sier advokat Arild Dyngeland til BA.

Forsvarerne skal nå sammen med de to tiltalte vurdere om saken skal ankes.

(©NTB)

anna.nesje@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon