FWC's Sea Turtle Stranding Coordinator, Michael Collins, holds a cold-stunned sea turtle at Cape San Blas, Florida, U.S., January 5, 2018 in this still image obtained from social media. Facebook/Florida Fish and Wildlife Conservation Commission via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. MUST ON SCREEN COURTESY FLORIDA FISH & WILDLIFE CONSERVATION COMMISSION. NO RESALES. NO ARCHIVES.
annonse

Høyere sjøtemperaturer, som knyttes til klimaendringene, har ført til at over 99 prosent av havskilpaddeegg produserer hunndyr, heter det i en fersk studie offentliggjort i Current Biology Journal tirsdag.

Kjønnet til havskilpaddene avgjøres av temperaturen når eggene legges i groper i sanden. Antallet hunndyr øker ved høyere temperaturer, ifølge forskerne.

Fordelingen mellom kjønnene kan avgjøres av bare minimale forskjeller i temperaturen.

Opp til 99.8 prosent
annonse

I studien fant de australske og amerikanske forskerne at det ble født mellom 65 og 69 flere hunnskilpadder i kjøligere strender sør i Australia. I de varmere nordlige strendene i den store barriererev-regionen er mellom 87 og 99.8 prosent av rundt 200.000 grønne havskilpadder hunner.

Forskerne advarer mot utviklingen og frykter at resultatet kan bli hundre prosent hunnskilpadder, noe som selvsagt betyr at skilpaddene går mot utryddelse.

Når gjennomsnittstemperaturen globalt er antatt å stige med 2.6 grader innen år 2100, kan det bety at mange skilpaddearter er utrydningstruet. Det er ikke bare det at det klekkes flere hunndyr, men flere egg dør også.

Må få nye klimamål

Lederen for studien, Michael Jensen, sier at utviklingen har pågått de siste par tiårene.

– Denne undersøkelsen er svært viktig fordi den gir oss ny forståelse for hva disse artene utsettes for, sier han.

Sjefen for Verdens naturfond WWF i Australia, Dermot O’ Gorman, mener at de nye funnene må få konsekvenser.

– Australia må iverksette ambisiøse klimamål som kan bidra til å snu utviklingen, sier O’Gorman.

NTB- DPA

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]